Tarand esitas kohtusse EKRE vastu hagi

Indrek Tarand aetakse EKRE meeelavalduselt ära. Kuvatõmmis videost.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ridades riigikokku kandideeriv Indrek Tarand teatas, et esitas teisipäeval Harju Maakohtusse Eesti Konservatiivne Rahvaerakonna (EKRE) vastu hagi.

Tarand teatas ööl vastu kolmapäeva avaldatud pressiteates, et esitas EKRE vastu hagi ebaõigete andmete ümberlükkamiseks, väärtushinnangute avaldamise õigusvastasuse tuvastamiseks, õigusvastase kahju tekitamise lõpetamiseks ja mittevaralise kahju hüvitamise nõudes.

Hagis leitakse, et  oma juhatuse liikmete kaudu on EKRE avaldanud Indrek Tarandi kohta ebaõigeid andmeid ja ebakohaseid väärtushinnanguid 26.11. 2018.a EKRE Toompeal korraldatud avalikul koosolekul toimunu kohta, seisis pressiteates.

Indrek Tarand soovib, et EKRE avaldaks oma veebiportaalis Uued Uudised avaliku teate ning esitaks kõikidele Eesti meediakanalitele pressiteate, milles märgib, et on avaldanud Indrek Tarandi suhtes ebaõigeid andmeid selles, et Indrek Tarand oli 26.11.2018 avalikul koosolekul joobes, tungis kallale korraldajatele ja laamendas, pani toime varguse, takistas teise erakonna sõnavabadust.

Samuti soovib Tarand, et EKRE juhatuse liikmed Martin Helme ja Jaak Madisson lükkaks ebaõiged andmed ümber Riigikogu istungil.

Hagis tuuakse esile, et EKRE on avaldanud nii avalikul koosolekul, kui selle järgselt ebakohaseid väärtushinnanguid nii sõnas, teos kui ka spetsiaalselt loodud meemides selles, et Indrek Tarandi suhtes on vägivald lubatav, õigustatud ja vägivalla tagajärg ebapiisav, nähtus teatest.

Kohtult palutakse mõista EKRE-lt Tarandi kasuks välja tekitatud mittevaraline kahju kohtu õiglasel äranägemisel määratud summas.

Tarand ja tema advokaat Maria Mägi-Rohtmets jagavad lisateavet kolmapäeval kell 12:00 Toompeal, Lossi platsil, Kuberneri Aia väravas, selgus pressiteatest.

Vaidlus käib EKRE juhtide levitatud väidete pärast, et Tarand oli 26. novembril riigikogu ees rändeleppevastasel meeleavaldusel lavale ronides alkoholi- ja/või narkojoobes. Politsei kontrollis pärast üritust Tarandi alkoholijoovet kiirtestiga, tulemus oli negatiivne.

Rändeleppevastasel meeleavaldusel Indrek Tarandi ründamisega päädinud intsidendi asjus käib kriminaalmenetlus avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi alusel.

BNS

6 kommentaari
  1. Jota-Ints 5 aastat ago
    Reply

    ei saa tõestada, et ta oli kaine, sest politsei salgas tema ekspertiisi maha. Loomulikult sellepärast, et ta tegelikult oli joobes, kuid OMASID ei saa ju tule alla saata, eriti kui vaenlaseks on vastikud kremlivastased konservandid.
    Kuid kena on näha, kui pädev on meie ostetav-müüdav kohus, kas neil on ka loogikast mingit aimu ja kas nad täidavad seadusesätteid. Vean ette kihla, et mitte. Sest TELLIMUS tuleb täita!

  2. no 5 aastat ago
    Reply

    lao siis oma tõendid letti, et Tarand oli purjus(pelgalt lõhnaga pole siiani ühtegi joovet tuvastatud, isegi autojuhte ei saa karistada ilma joove tuvastamata) Kui sul neid pole, siis hoia suu söömiseks. Tegite ise vigu ja vigade eest tuleb nüüd maksta. Ei maksa oma suukest pruukida ülemäära palju, see võib lõpuks rahakotile mõjuda. Aga noh, eks see ongi EKRE stiil, selline 3 klassi tase.

    • Kas 5 aastat ago

      Jota-Ints saab esitada protokolli, et politsei kontrollis tema joovet, ning millega ja kas need vahendid olid taadeldud? Ei suuda. Sest mingit protot ei koostatudki. Patsutati vaid jotale õlale, et “lase käia, pane neile vastikutele konservantidele” ja oligi kogu lugu.

    • to Kas 5 aastat ago

      ja siis veel tuleb taadelda taatlemisvahendeid ja siis tuleb selle tootja poole pöörduda ja omakorda kinnitus saada et kas ikka on tegu selle firma taatlejaga, ega äkki pole see kusagil nurga taga valmistatud jne, jne….. Ja teate mis ekreiidid, te pole ka siis millegagi nõus, sest teie juhtoinas ütles teisiti. Te pole ju kunagi millegagi rahul, sellist inimest ja seadeldist kes teie jaoks on 100% usaldusväärne, pole olemaski.Aru ma ei saa, mis sunnib ühte paadunud ekretrolli iga hommiku avama Kesknädala saiti et siia oma süljelärakas maha jätta. Mina ei roni Uutesse Uudistesse või Objektiivi, ma isegi ei ava neid, mis ora küll sinu p**s on, et sa seda raudse järjekindlusega teed. Miks sa rikud oma närve kui sul pole siinsega mitte midagi ühist? Või oled üks nende seast ja teed siin oma igapäevast tööd/propagandat lootuses et suudad oma sõnnikuga valijate meelt muuta. Vaevalt, räägitakse et KE valija on üks lojaalsemaid üldse. Kui sa nii olulist asja ei tea, siis oled veel erakordselt tumpa ka.

  3. Ele 5 aastat ago
    Reply

    Kui keskerakondlased hakkaksid hagisid esitama reformierakondlaste vastu siis saaks neid hagisid väga palju. Reformistide valimiskampaania on nii alatu. labane ja solvav. jube mida nad teevad, et võimule saada. Nad tembeldavad ka kõige ausama inimese süüdlaseks kui on vaja ta teelt kõrvaldada, rikuvad inimeste tevist, laimavad ja vassivad.Sotsid ja keskerakondlased käituvad viisakalt ja eneseväärikalt. Ma pole kõigega nõus kuidas tegutseb EKRE, kuid ekrelased ei kasuta teiste poliitikute suhtes nii alatuid võtteid nagu teevad seda reformistid.

  4. Jatarand 5 aastat ago
    Reply

    tarand oli provokaator, joodik on boonus ja liberitest mögafonid – suu kinni. See pole koht infantiilidele.
    ,

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.