Hallemaa: möödapääsmatu riigireformi keskmesse peab jääma inimene

Pildil Helmut Hallemaa, ELMO RIIG/SCANPIX

Riigikogu võttis kolmapäeval vastu otsuse „Riigireformi ja hea halduse põhialused“ eelnõu. Riigikogu põhiseaduskomisjoni kuuluva Helmut Hallemaa sõnul on oluline, et riigivalitsemine muutuks tõhusamaks ning otsuste tegemistesse kaasatakse senisest enam Eestimaal elavad inimesed.

„Iga otsuse puhul tuleb eelnevalt hinnata, mida võidab sellest iga konkreetne Eestimaa inimene. Eesti riik on varasemate aastate suurte ja tagajärgi hindamata reformide tuhinas juba muudetud üliõhukeseks ning järjekordseks „höövlitööks“ enam ruumi ei ole,“ ütles Hallemaa, kelle sõnul on tähtis, et riigireformi edasiste tegevuste kavandamisel ja täitmisel oleks prioriteediks Eesti inimeste heaolu.

Poliitiku sõnul tuleb riigireformi ja head haldust käsitleda võimalikult laialt, kogu rahvast ja riiki puudutava valdkonnana. „See hõlmab riigivalitsemist ja selle ümberkorraldamist, haldusreformi ja kohalike omavalitsuste tugevdamist, avalike teenuste heal tasemel osutamist ja nende kättesaadavuse tagamist,“ sõnas Hallemaa, kelle sõnul toob hea tulemuse avaliku sektori, elanike ja kodanikeühenduste ühtne tegutsemine.

Riigikogu liikme Hallemaa sõnul peab üheks suurimaks riigireformi eesmärgiks olema täna Eestis valitseva regionaalse arengu suure ebaühtluse vähendamine. „Eelmiste valitsuste tegevus on viinud selleni, et rikkus ja kvaliteetsed teenused on koondunud Tallinnasse ja Tartusse ning nende ümbrusesse. Regionaalse arengu ebaühtluse vähendamiseks on vaja jätkata tänase valitsuskoalitsiooni algatatud suunal ning tagada, et inimestele vajalikud avalikud põhiteenused oleksid tagatud mistahes Eesti piirkonnas,“ ütles Helmut Hallemaa, kelle sõnul seisab Keskerakond nende põhimõtete eest ka oma valimisplatvormis.

1 Kommentaar
  1. Mida 5 aastat ago
    Reply

    sa ähvardad, Helmutike? On ju igale lihtsurelikule selge, et teie korraldatud hakkemasina vahele jäävad just nemad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.