Peaminister Ratas arutab ELi ametikaaslastega Euroopa tulevikku

Kohtumine

Stenbocki maja, 8. mai 2019 – Peaminister Jüri Ratas viibib täna ja homme Sibius Rumeenias, kus ta arutab Euroopa Liidu riigipeade ja valitsusjuhtidega Euroopa tulevikku. Täna õhtul esineb peaminister Ratas Sibiu linnas asuvas Lucian Blaga ülikoolis Euroopa tuleviku teemalisel konverentsil sõnavõtuga.

Peaminister Jüri Ratas pidas sümboolseks, et ELi riikide juhid arutavad tulevikuplaane 9. mail, mil tähistatakse Euroopa päeva. „Euroopa Liidu riigid on viimastel aastatel paljude küsimuste ja väljakutsete lahendamisel näidanud ühtsust ja tugevust. Ka tulevikku vaadates tuleb meil rohkem keskenduda meie inimestele, et neil kõigil oleks Euroopas veelgi parem elada,“ sõnas Ratas. „Eesti viistest aastat Euroopa Liidus on edendanud meie elujärge, suurendanud mitmeid kordi palku ja pensione. Eesti majandus on samuti kordades kasvanud ning meie maapiirkondade areng on saanud olulist tuge. Nüüd jätkame tööd, et see oleks nii ka edaspidi,“ lausus peaminister.

Ratas tõi ka esile Euroopa üleilmse konkurentsivõime tugevdamise olulisust ning ühiste huvide ja väärtuste eest seismise tähtsust kogu maailmas.

Homme, 9. mail, toimuval mitteametlikul tippkohtumisel arutavad liikmesriikide juhid ELi eesmärke järgmiseks viieks aastaks julgeoleku, majanduse, keskkonna ja rahvusvahelise koostöö valdkonnas.

Kohtumise alguses on riigijuhtidel kavas ka tavapärane mõttevahetus Euroopa Parlamendi presidendi Antonio Tajaniga.

Pärast Sibius peetavat arutelu pakub ülemkogu eesistuja Donald Tusk ELi liidritele kavandi strateegiliseks tegevuskavaks aastateks 2019–2024, mis on liikmesriikide juhtidel kavas vastu võtta kohtumisel juunis. See hakkab suunama kogu Euroopa Liidu tööd järgmise viie aasta jooksul pärast uue Euroopa Parlamendi ja Euroopa Komisjoni koosseisu tööle asumist.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.