Riigikogu(laste) liivakastimängudest

Liivakast lastele. Foto KRISTJAN TEEDEMA/SCANPIX

Riigikogu on nagu laste liivakast, kus pidevalt kakeldakse oma koha pärast. Kas rahvas on selleks Riigikogu valinud, et poliitikud saaksid võimuvõitlust pidada? Ja selle eest veel suurt palka saada?

Reformierakond oli võimul pikki aastaid ning selle aja jooksul käis sotsiaalvaldkonna ja maaelu hävitamine. Igalt poolt toimus suur kokkuhoid, et raha rikastele jääks äri tarvis.

Ja mis on veel kõige naljakam ja veidram, on see, et vanade kuritegude uurimist tahetakse  seaduslikult lõpetada. Kuidas nii saab üldse olla? Ükski kuritegu ei tohiks ennem aeguda ega lõppeda, kui süüdlased on välja selgitatud.

Miks Reformierakond avaldas umbusaldust Mart Helmele? Põhjus on arvatavasti ikka selles, et EKRE-l on plaanis reformikate vanu luukeresid kapist välja tuua ning see tekitab suurt hirmu ja paanikat. Samas võiksid reformikad aru saada, et nende soovitud umbusaldus praegusele valitsusele ei lähe kunagi läbi, sest Reformierakonnaga ju valitsust moodustada ei tahetud ning praegu võimulolijad ei hakka saagima oksa, millel nad istuvad. Seetõttu ei saa reformikad iialgi kokku vajalikke hääli, et Mart Helme või ka mõne teise EKRE liikme umbusaldamine läbi läheks, ja peaksid leppima oma kaotusega ning lollimängimise lõpetama.

Ma pole küll kunagi olnud EKRE pooldaja, aga kui EKRE tahab reformikate kapist luukeresid lagedale tuua, siis selle poolt olen küll kahe käega.

Hillar Kohv Viinahaualt Tori vallast Pärnumaalt

8 kommentaari
  1. Kas 5 aastat ago
    Reply

    Hillar ei karda, et Eerik-Niiles ja Rain saadavad tema juurde paar kandiliste lõugadega kantpead ja seovad Hillari mõlemad käed kinni, et ei saaks nende paljastamise poolt olla?

    • Almar 5 aastat ago

      Hillar ei karda midagi.

      Kas te olete ikka kindlad, et kui Elmar Vaher juba oma orava-vormimütse pakib, siis E-Niiles ja Küprose aukonsul võivad nautida preagu juba uue Eesti Rahvuskordnike Maleva kaari taga tekkivat kiiluvee-spad nii, nagu indaanlastelt röövitud riigi neegerpresident väitis ibn Ladini tegevat.

      Hillar. Sa ära ainult Kasatšoki-Jüri peale rohkem pahanda, eks.

  2. Almar 5 aastat ago
    Reply

    Hillar. Kirjuta täpsemalt: miks sa EKREt ei poolda, kui sa pole olnud võimeline ise mingit punti vastu looma, et oravavargusi ära hoida?

    Reiljanilt maarahva-põldurid üle võtnud Helmedel ongi seni minuarust vaid see põhiline probleem, et nad üritavad poliitikat vaid piinlikult diplomaatiliste reeglite järgi ajada. Maarahval on muidugi kahjuks laiemalt see olukord, et me oleme harjunud rahulikult oma hajakülas või koguni üksi metsatalus majandama ja vallutajate vastu koondumine pole meile omane. Seetõttu ongi see paradoks, et internutumüürlased tulevad siia igal kujul võimule ja on meidki, endist rohkemgi, selliseks muutnud. Ja me rõhume eda omasid võõrreeglite järgi. Aga on vaja 150 aastat jannseni konstruitud inter-eestlaste aega ja 800 aastat Danne-(Bilder)borgiat sisuliselt tagasi pöörama hakata järjekindlalt. Seda ei saa teha ilma, et sa vallutajatele nende endi imperiaalselt laia (aga vastasmärgiga) ja süüdimatu avaliku retoorika ja füüsilise käitumiseta vastu ei lajata. Nii, et Helmela peab ideaalis senisest väliselt üha enam TšingisKhaaniks-AleksanderSuureks-PeeterSuureks-Soroseks-Hodorkovskiks-BilderborgiaPaavstiks paisuma, aga sisemiselt endas maarahva leidma, end rahvuserakonnaks ümber nimetama ja (põhiline!) mitte kartma endasse kogu Eesti impeeriumi alal elavaid maarahvaid, koos oma igikultuuride paljususega, haarata.

    Maria väljaheitmisega oli juba see asi, et (mitte-EKRE) rahvuslaste eest varjatakse põhjust siiamaani. Aga nii ei saa ju ühiskonnas laiemalt poolehoidu juurde nende seas, kes ei käi valimas (30 %), sest on senise 28 aasta jooksul krooniliste poliitvarguste tõttu ühiskondlikes asjus osalemises heitunud.

    Nagu me näeme on nüüd EKRE-l hea tükk rahvuslaste üle-Euroopalises ühenduses (Fortress Europe) seepärast kaotatud, sest Ruuben ei ole lihtsalt (veel?) täiskasvanute seas nii poliitiliselt end kontrolliv tegelane, et oleks olnud võimeline oma virtuaalsest tigelinnulikkusest välja kasvama.
    Mis ei tähenda muidugi, et internutumüür pole üritanud FE-sse niipalju oma käpikuid kaasata, et see hakkab mingil hetkel iseenda farsiks muutuma.

    Ja mis on järjekordne tulem? See et Taaralinna oravast pea irvitab selle üle, et Indrek Särg läks Helmedel allavett ja oravatel on jälle mitu põhjust Tartus end jätkuvalt peremehemana tunda ja nägu teha, nagu nad oleks teinud linnarahvale rattarendi oma raha eest, mitte Ligi poolt riigikogus saavutatud maarahva rahast 5 aastaga ESM-i varastatud 14,25 miljardist eurost vaid naeruvaarse piskuga.

    Ja mis Mariast sai: Omandas (Meie-tüüpi diversantlikus valimisliitude ja põliskogukondadelt anastajate poolt kaaperdet raamatusarjade seebiooperis) oravate RÜE-kompleksi, soovis isegi SDErast Turaid, enda punti võetuna, selle käigus me rahvuslastele „maha müüa”, siis leppis vististi oravate Eesti 200 frits-diversant-lapsevankritajaga 9.12.18. vabaduse väljaku etenduse kokku täiesti vastaste nime all (justkui ÜRO sionistide rändepakti vastasena) ja rüvetas kõigi patriootide (isegi Odini) templirüütlite vereristiga vapside lippu.

    Nüüd ilusteb Maria koguni viimase Tervendaja ajakirja esikaanel, milles oravad järjekindlalt on oma nutumüüri”šamaanidele” sisuturundust ostnud (tavaliselt Putinile peatset surma ennustavate Eesti TV-de selgeltnägijatest-kohtunikest esikaanekangelase näol) ja nimetab end maarahva murueideks, kuigi ta, koos oma Tarka ja Tervesse Eestisse kuuluva Harry Raudvere ja Emil Rutikuga olid ka Maakogu Asutavas Kogus 3.02.18. Raikkülas just need aukülalise staatuses lugupeetud asjatajad (!?), kes keeldusid järjekindlalt toetamast Maakogu Asutava Kogu siis avalikustatud deklaratsiooni päisesse

    https://objektiiv.ee/maakogu-asutav-kogu-riigiaparaat-lahtub-otsustes-poliitiliste-ja-ariliste-survegruppide-huvidest-mitte-pohiseadusest/

    maarahva, kui eesti peremeesrahva, nime tagasikirjutamist, kui ma neilt seda küsisin.

    Samas aga müütas, EKRE registreeritud 24.02.19. Tammsaare pargi avaliku miitingu ajal (kl 16-18 vahel), Tammsaare pargis oma nänni just TTE-punt ja hiljem oli sõbralikult koos EKRE-ga enne tõrvikurongkäiku vabaduse väljaku telkides kõrvuti.

    Nii, et minge küsige Helmede käest, mis see peaks tähendama ja kas teevad IRL-i ja Vabaerakonna kokku-lahku mängu.

    • Küll 5 aastat ago

      varsti saavad ka maakad aru, et EKRE ei seisa nende eest. Kui juba pukis oled, siis ununevad varasemad lubadused ja toetuspind. Minnakse ahnuse teed, selleks aga ise kohanetakse ning varsti on helmed, Põlluaas ja teised vähemmeenuvamad tegelinskid oravatest ja kremlisemudest jõhkramadki rahva üle irvitajad. Sügisel lööb see eriti välja, praegu aga puhake, palju teile antud.

  3. maali maalt 5 aastat ago
    Reply

    Lugesin EE-st Kallase intervjuud, kus ta mainis, et kuidas ikka komisjoni esimeheks pandi vene rahvusest Stalnuhhin ja oldi Jaan Krossi ja Ellen Niidu poja vastu. Ega seal ei valitud Jaani ega Ellenit, keda eestlased kõrgelt austavad, vaid meest, kellel olid USA-s tapmiskahtlused ja kellele nad andsid andeks, kui mees seal ülikooli juures tegi ära CIA kõrged kursused, vaid meest kes Eestis on tuntud oma mahhinatsioonide tõttu (vt.Äripäevas kirjutati tema naftakaubanduse salaäri aseritega) ja sundis oma naist EKRE vastastele provokatsioonidele. See vene rahvusest Stalnuhhin on lõpetanud TRÜ-s eesti keele ja kirjanduse eriala, on kirjutanud mitu eesti keele õpikut ja ka Riigikogu kantslist ei valeta.

  4. Ott 5 aastat ago
    Reply

    Kurb et Ellen Niidul jaJaan Krossil on nii alatu poeg, Viimaael ajal tegutseb ta vaikselt aga kindlasti sama alatult Reformi tagatoa kaitsvas ümbruses.

  5. Nojah 5 aastat ago
    Reply

    Terve reformikate seltskond tegutseb valesüüdistuste koostamisega, laimukampaaniaga jmaksumaksja raha eest. Karistused sinna ei ulatu teevad mida tahavad.Peaks ka välja selgitama kes on E.Savisaarele süüdistusi otsinud ja tema tervist rikkunud. Ega ausa inimese kohta pole kerge süüdistusi leida ning nende otsimine võttis aastaid.Teda koheldi nagu kurjategijat. See kui saadeti kapo raskest haigusest paraneva inimese kodu rüüstama oli tapmiskatse. Savisaar istus ratastoolis ja vaatas pealt. Raha viidi ka ära. Savisaar elas tagasihoidlikult ja tal olid suured palgad mis ime kui tal oli raha.Ta ju tahtis bioonilist jalga osta.Mul on tunne et E.N.Krossil on ka siin oma osa sest ta on tuntud Savisaare vihkaja. Aga neid võrrelda ei saa sest Savisaar on olnud alati aus, töökas, hooliv ja suure töövüimega aga E.N.Kross on kurikael kelle eksimuste ja kuritegude nimekiri on pikk.

  6. Jane 5 aastat ago
    Reply

    Soovin edu ekrelastele reformikate kapist luukerede lagedale toomisel. Neid on sela päris palju.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.