Lüganusel on nüüd Keskerakonna ja Isamaa koalitsioon

Dmitri Dmitrijev

Mõnda aega tagasi Lüganusel koalitsiooni tõusnud Keskerakond pööras oma partneritele selja, võttis umbusaldusega maha kogu vallavalitsuse ning lõi käed Isamaaga, tuues valda juhtima taas Viktor Rauami ja aastaid tagasi Püssi linna juhtinud Enno Mägari, kirjutab Põhjarannik. 

Kolmapäeva õhtul toimunud Lüganuse volikogu istungil hääletas Andrea Eiche juhitud vallavalitsuse umbusaldamise poolt 11 volikogu liiget. Vastu oli kaheksa saadikut. Koos Eiche juhitud vallavalitsusega võeti ametist maha ka abivallavanemad Krisli Kaldaru ja Risto Lindeberg.

Eiche ütles pärast tagandamist Põhjarannikule, et tegelikult oli hääletamise tulemus ette teada ning suur ootamatus see temale polnud. Umbusaldamise põhjuseks tõid vastased usalduse kaotuse. Usalduse kadumise põhjusi oli kolm: vallavanem rikkus protseduurireegleid Aidu veespordikeskuse nõukogu liikme tagasikutsumisel ja uute liikmete kinnitamisel; valla teede greiderdamise hanke võitnud ettevõte oli väidetavalt maksuametile võlgu; vallavanem saatis Ameerikasse komandeeringusse kooli direktori.

Ka Keskerakonna fraktsiooni juht ja Lüganuse volikogu esimees Dmitri Dmitrijev tõdes, et tugev koalitsioon asendati praegu väga väikese ja hapra ülekaaluga. Juhul kui Risto Lindeberg volikokku naaseb, kaotab praegune koalitsioon ühe koha. Sel juhul on koalitsioonil 10 ja vastastel 9 häält, kusjuures koalitsiooni 10. hääl on oma varasemast koalitsioonist lahku löönud Enno Vinni, kes on varem kinnitanud, et tema on niinimetatud aknaalune, kes kuhugi parteisse ja fraktsiooni ei kuulu ning teeb otsuseid oma äranägemise järgi.

Põhjus, miks nii kiiresti oma senisele partnerile selg keerati, on Dmitrijevi sõnul vastuoludes nende fraktsioonis. “Kuna suurem osa fraktsiooni liikmetest oli kaotanud praeguse vallavalitsuse suhtes usalduse, siis otsustasime umbusaldusega kaasa minna,” ütles ta, jättes täpsustamata, mis on need põhjused, miks nad enam oma koalitsioonipartnerit ei usalda. “Ma ei tahaks fraktsiooni siseasju siin lahata,” lisas ta.

Küll tõdes Dmitrijev, et neil on asjad, millest nad kindlasti ei tagane ning mille takerdumisel jääb uue koalitsiooni iga lühikeseks. “Need on jalgpallistaadion, teede remont ja Kiviõli majandusküsimused. Me tahaksime, et Kiviõli oleks vallakeskus, mitte ei näeks välja nagu ääremaa,” ei varjanud ta, et eelkõige just Kiviõli puudutavad küsimused on nendele määrava tähtsusega.

BNS

1 Kommentaar
  1. Asi 5 aastat ago
    Reply

    polegi niivõrd usalduses kuivõrd tõigas, kes rohkem varastada sai. Seega vahetuvad ühed petised teistega ja rahva jaoks ei muutu midagi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.