Jüri Ratas: olukord Vaheri ümber on rahunenud

Jüri Ratas

Peaminister Jüri Ratas teatas oma Facebooki konto vahendusel, et olukord  Elmar Vaheri ümber on pärast esialgseid liialt emotsionaalseid ja rutakaid käike rahunenud.

“Kohtusin täna õhtul siseminister Mart Helme ja rahandusminister Martin Helmega, et arutada neljapäeval peaministri ning valitsusega kooskõlastamata astutud samme Politsei- ja Piirivalveameti juhi ametist vabastamiseks. Minu hinnangul on väga üheselt selge, et see tegu oli täiesti lubamatu ning säärased algatused ei tohi korduda. Ainult sellisel juhul on valitsuse edasine koostöö võimalik.

Praeguseks on kindel, et Siseministeerium ei ole algatanud ega plaani enam ka alustada PPA juhi Elmar Vaheri osas distsiplinaarjuurdlust. Samuti tõdesid nii siseminister kui rahandusminister, et on tarvis kõigi osapoolte pingutusi taastamaks töörahu PPAs ning normaalne töösuhe ministri ja ameti juhi vahel. Teen kõik endast oleneva, et sellele kaasa aidata.

Valitsuse jaoks on oluline minna edasi Siseministeeriumi ning Politsei- ja Piirivalveameti haldusalasse jäävate tähtsate küsimustega, milleks on näiteks idapiiri väljaehitamine, piirikaitse tugevdamine ning sisekaitsereservi loomine eriolukordade puhuks. Need ettevõtmised vajavad ministeeriumi ja PPA asjatundlikkust ning ühiseid pingutusi. Leppisime kokku, et arutame neid küsimusi peagi valitsuse kabinetinõupidamisel.

Mulle teeb heameelt, et olukord on pärast esialgseid liialt emotsionaalseid ja rutakaid käike rahunenud ning nii siseminister kui PPA peadirektor on avaldanud soovi sisulisele tegevusele orienteeritud koostöö taastamiseks. See on praeguses olukorras suur samm edasi.”

4 kommentaari
  1. Nii 5 aastat ago
    Reply

    et kui mingi rehvide rott valetab valitsuse peale, siis on kõik korras?

  2. max 5 aastat ago
    Reply

    Järjekordselt Ratas vabandab välja EKRe hüsteerikuid. Kuna Ratas saab üle oma võimujanust ja eesti saab funktsionaalse valitsuse?

    • u. 5 aastat ago

      Võib olla peale järgmiseid valimisi, kui EKRE saab üle 50% häältest. Siis tagatakse võimu vastutusalades ka ametnike reaalne vastutus, ametialaste eksimuste ja rikkumiste esinemisel…

  3. Isamaalane 5 aastat ago
    Reply

    Järjekorselt tehti sääsest elevant. Oravad ei ole oma kahel korral valitsusest väljajäämisest üle saanud ja valavad valitsuse ja EKRE iga tühisemagi asja puhul sopaga üle. Oravatele ongi iseloomulik kedagi kogu aeg tampida, aastaid tagasi olid selleks Savisaar ja Keserakond, nüüd valitsus ja EKRE. Ometi on nad ise teinud vigu, mis Eestile on teinud tohutult kahju. Võtame või kadunud miljonid, mida keegi ei tea ega mäleta, kuhu need kadusid, miljonitesse ulatuv rahapesu läbi Eestis olevate pankade nende valitsemisajal, Tallinna Sadama juhtide altkäemaksuskandaal, mida keegi enam oravatest ei meenuta ega kirjuta sellest ridagi. Või Ansipi käpardlik Pronkssõduri teisaldamine, mille tagajärjel tuhanded venelased kähmlesid politseiga ja surma sai inimene, Tallinna südalinn peksti puruks ja eestlaste ja venelaste vahele löödi aastateks kiil. Kas Ansip astus selle jama tõttu tagasi? Loomulikult ei. Venemaa lõpetas selle jama peale naftarranssidi läbi Eesti, miljonid jäid saamata. Kas valitsus astus tagasi? Loomulikult mitte. Nüüd aga nõutakse tühise kahe ametniku tüli tõttu valitsuse tagasiastumist, tegu on vaat et Munamäe vahulekloppimisega. Kui materdati Venemaa raudtee juhti ja Savisaart, mille peale Venemaa lõpets selle vähenegi veo Eesti raudteel, mis veel toimis. Mitte keegi oravatest isegi ei köhatanud selle peale, kellegi tagasiastumisest rääkimata. Oravad on praegusel ajal erakond, kelle tegevus on ilmselgelt Eesti valitsuse tööd ruineeriv ja seega kahjulik Eestile.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.