Loosungid Toompeal: Jüri Ratas peab jätkama!

Esmaspäeval Toompeal Lossi platsile kogunenud inimesed toetasid lippude lehvides valjuhäälselt peaminister Jüri Ratast ja tema valitsuse jätkamist. Ligikaudu paarsada kokkutulnut skandeerisid „Jüri Ratas peab jätkama!“ ning soovisid valitsusele jaksu umbusalduse eel, mida opositsiooniline Reformierakond on kavandanud reedeks.

Valitsust toetaval meeleavaldusel astusid Keskerakonna esindajate kõrval üles ka ametiühingute ning valitsusliidu osapoolte Isamaa ja EKRE esindajad. Peaminister Jüri Ratas tänas oma kõnes kõiki kohaletulnuid. Tema sõnul on valitsusele väga tähtis vahetult tunda inimeste usaldust ja toetust.

Valitsusele avaldatav toetus oli lugeda ka plakatitel ja loosungitel, millega inimesed olid Toompeale tulnud. „Toetame Jüri Ratase valitsust!“, „Ratas viib meid edasi“, „Keskerakond seisab iga inimese eest!“ – nii oli neil kirjas ning seda väljendati ka suusõnal. Loosung „Laske valitsusel töötada!“ oli suunatud eeskätt Reformierakonna suunas, kel on plaanis esitada Riigikogu erakorralisel istungil umbusaldusavaldus peaminister Ratase vastu.

Oma umbusaldusavalduses on reformierakondlased välja toonud, et Jüri Ratas ei ole suutnud moodustada valitsust, mis töötaks Eesti edasiviimise nimel. „Selle asemel on Eestil valitsus, mis alates ametisse astumisest on rünnanud erinevaid ühiskonnagruppe ja lõhkunud ühiskonna sidusust. Meil on valitsus, mis kahjustab Eesti rahvusvahelist mainet ja mille ebakompetentsed ministrid ületavad oma võimupiire ega pea õigusriiki mitte millekski. Meil on valitsus, mis vaatamata majanduskasvule on teinud ja tegemas kulutusi tuleviku arvelt.“

Umbusaldusavaldus on reformierakondlastel kavas üle anda reedel, 30. augustil. Sama päeva hommikul kell 9 on aga ka demonstrandid taas Riigikogu ees valitsusele toetust avaldamas. Veelgi arvukamalt ja veelgi rohkemate loosungitega kui esmaspäeval.

Vaata ka suurt fotogaleriid!

Kesknädal

P.S. Tulge reedel, 30. augustil kell 9 Riigikogu ette avaldama toetust Jüri Ratase valitsusele!

9 kommentaari
  1. vana 5 aastat ago
    Reply

    Jüri Ratas`e ja tema meeskonna toetus toob meile ükskord ometi riigi ja rahva ühtsuse mõiste ühiste väärtuste ja elamisväärse elu saavutamise nimel.

  2. Ka 5 aastat ago
    Reply

    vene rahvas toetab Stalinit, sest Stalin oli ajastu suurim mõrvar.

  3. Kaja kell kõlksub jumalasõna vastu 5 aastat ago
    Reply

    Reformarid käsikäes sotsidega,kes pole kellegi sotsid , nagu meil Eestis ikka juhtub, lasevad selle riigikese küll päris põhja… Just nemad suretavad tuleviku. 25 a. kätetööd on näha…
    Sest teada on ja Talmudis on ka kirjas, et sa pead oma looma eest, kelle seljas sõidad, hästi hoolt kandma.
    Ka oma vana eesli eest pead sina hoolitsema hästi.
    Vaeste seljas sõidate ja sõitsite, aga eeslikesed na kõhnad ja kokkuvajumise äärel, ikka rasked kandamid seljas ja tahetakse veel lendama ka sundida. Sest, tore ju kui kottid seljas lendab ka, kui ää kärvab,pole lugu, ei pea üldse süüa andma.
    Öeldud on ka – “Sina austa oma isa ja ema ja pea head hoolt nende eest”. No kui Talmudis ongi ehk mõeldud ainult konkreetselt oma isa ja ema, siis Piiblis jt. kõrgusundites tähendab see üldiselt vanema põlvkonna eest hoolitsemist,temast hoolimist ühiskonna poolt ja tema austamist. Võtke japsidest eeskuju.
    Reformarid tekitavad minus piinlikkust, samuti sotsid, olgu muudega kuis on. Kas Kaja ei ole mõelnud kuidas SEE meie rahvusvahelist mainet lõhub.???
    Pole tarviski mõelda, sest diplomaadid räägivad ikka viisakalt,mesikeeli. Aga otsused mis tehakse telgitagustes ühe või teise rahva kohta rajanevad ikka ühe jalaga isiklikul sümpaatial või antipaatial selle rahva vastu. Vanurite närvutajaid enamik inimesi südamepõhjas põlgab. (Nagu ka loomapiinajaidi. -aga see viimane on juba täiesti omaette teema,panin ta siia kontekstiväliselt, et see teil KÕIGIL, ka keskidel,ikka MEELES SEISAKS)

  4. sõiduraha netu 5 aastat ago
    Reply

    TULEKSIN KÜLL KESKI KAITSEKS, AGA PINSIOON NA PISIKE, ET PRAEGU ON KOTIS 50 centi JA TOITU KODUS NAPILT, VÄGA NAPILT. RONGI PEAL AGA TASUTA SÕITA ES SAA. SEE 50 centi LÄHEB KA AEGUNUD SAIA OSTMISEKS HOMMIKU TEE JUURDE.
    EKS MA KIRJUTANUD JU KÜLL KOMMENTAARIUMIS PIKAD JUTUD, ET PENSIONE TULEB TÕSTA ENNE!!! VALIMISI…JA TUNDUVALT ROHKEM. AGA KES MIND KUULAS.
    NÜÜD KUI TOOMPEALE KUTSUTE, TEHKE SEDA PALUN KUNI 10 PÄEVA PEALE PENSIONI.

    • Jäta 5 aastat ago

      joomine ja suitsetamine maha ja siis jääb sul pinsipäevaks rohkem kui 50 senti järele.

  5. mnjah 5 aastat ago
    Reply

    kel aega ja tahtmist, peaks minema Valitsust toetama, ehk on sellest natuke abi, sest sots-oravate kisa on nõnda vali ja mõistlik oleks neid vaigistada. Ise jälgin kindlasti hääletuse tulemust, sest mind huvitab ka personaalselt, kes sotsidest hakkavad Ratase vastu hääletama ja kas RE on ikka selles küsimuses nii ühtne kui meile näidata tahetakse. Ratasele aga soovin paksu nahka, see küsimuste voor saab olema mõnitav, alavääristav ja üleolev. Ja just sellepärast ka umbusaldus hääletus korraldatakse. Ennast aga ajab muigama, et Ratasest on saanud nii vinge pähkel, mida oravad terve oma jõuguga pole suutnud ära purustada või kusagile maha matta(see väljend on pigem looduses siblivatest oravatest, kes matavad pähkelid ja hiljem ei suuda neid kõiki üleski leida) Väga õige maskoti on nad valinud, kohe 1:1-le klapib, väliselt ilus loomake, aga võivad su sarapuud täiesti tühjaks teha ja sinu täiesti ilma jätta. Kuigi endal neid pähkleid nii palju vaja ehk polekski, aga sulle ka ei jäeta(jäetakse vaid ussitanud) ja pärast ei mäleta kuhu peitis(Siimul ka mäluga probleeme).

  6. Keeleline 5 aastat ago
    Reply

    märkus sildi kohta. Jüri väändub: Jüri:Jüri:Jüri. Nagu ka Mari:Mari:Mari, Muri:Muri:Muri, Anu:Anu:Anu ja Ülo:Ülo:Ülo.
    Alussõnadeks kari (madal), karu, kino.
    Erinevad nimed lõpuga -e:
    Ele:Ele:Elet, Age:Age:Aget, Ene:Ene:Enet, Eve:Eve:Evet, Ave:Ave:Avet.
    Siia ei kuulu need nimed, mis häälduvad pikalt: Uno on küll 1 u-ga aga hääldub Uuno, seega Uuno:Uuno:Uunot. Nii ka teised 1-tähelised, mis häälduvad pikalt.

  7. Veel 5 aastat ago
    Reply

    keelelist. Kui kasutatakse suuri tähti, siis ei saa kasutada segamini võikesi, nt J on aga ei tohi olla i. Siis tekiks juba türgi keele moodi, et tuleb kirjutada İstanbul, mitte Istanbul, sest viimane häälduks [õst’ambul], peab olema [ist’ambul]. Veel on hoiatavaks näiteks Kırklareli [kõrklarel’ii], mitte Kirklareli.

    • Mitte 5 aastat ago

      võikesi, vaid väikesi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.