Põhja prefekt: Tallinn on jätkuvalt turvaline linn

Tallinna linn õhust. Aerofoto. FOTO:SANDER ILVEST/SCANPIX

TALLINN, 6. september, BNS – Põhja prefekt Kristian Jaani sõnul on Tallinn jätkuvalt turvaline linn, korrakaitsjatele teevad muret  lähisuhtevägivalla kuritegude kasv ning alkoholi liigtarvitamisest tingitud õigusrikkumised.

Jaani andis neljapäeval Tallinna linnavolikogu istungil ülevaate õiguskorrast Tallinnas, prefekti sõnul ei ole kuritegude üldarv pole tõusnud ning on varasemate aastatega sarnasel tasemel, edastas linnavalitsus.

Prefekt kinnitas, et Tallinn on jätkuvalt turvaline linn, kuid muret teeb lähisuhtevägivalla kuritegude kasv. „Perevägivallaga seotud kuritegusid on selle aasta seitsme kuuga registreeritud 25 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil. Jätkuvalt tuleb patrullidele kõige rohkem selliseid väljakutseid Lasnamäelt ja Põhja-Tallinnast. Kõige kurvem on see, et päris paljud lähisuhtevägivalla kuriteod on toime pandud kas lapse suhtes või lapse osalusel,“ sõnas Jaani.

Jaani sõnul räägitakse oma lähedaste suhtes toime pandud vägivallategudest ühiskonnas rohkem, mille tõttu on tõusnud ohvrite teadlikkus ja oskus abi otsida ning julgetakse sellest politseile teada anda.

Teise suure probleemina tõi Jaani välja, et avaliku korra rikkumiste puhul on enim suurenenud joobes inimestega seotud väljakutsed. „Viimase kahe aastaga on joobes isikute ja kaklustega seotud väljakutsete arv kasvanud kümnendiku võrra, vanalinnas veerandi võrra. Selle aasta seitsme kuuga on ligi kolmandik väljakutseid seotud alkoholi liigtarvitamisega seotud probleemidega, kusjuures vanalinnas on selliseid väljakutseid üle poole,“ lisas prefekt.

Politsei soovitab Tallinna meelelahutusasutustes piirata alkoholimüügi aega. „Erinevad uuringud teistes riikides kinnitavad meelelahutuskohtade lahtiolekuaegade piiramise positiivset mõju õiguskorrale,“ kinnitas Jaani.

Tallinna linnavolikogu esimehe Tiit Teriku sõnul on Tallinna linnal politseiga tihe koostöö ja seda mitmel tasandil. „Viimase aasta jooksul on ajakirjanduses mitmel korral teemaks olnud noortekampadega seotud juhtumid. Nagu ka prefekt oma ettekandes kinnitas, on alaealistega seotud süüteod langustrendis ja see teeb rõõmu,“ märkis Terik.

1 Kommentaar
  1. Täpsustagem: 1 aasta ago
    Reply

    mitte JÄTKUVALT, vaid VEEL. Sest mutukate banded on alles tekkimisjärgus ning nende kuriteod tulekul. Kuna neile annab kohus ka suuremad õigused, siis süvendatakse seda kuritegevuse kasvu veelgi. Seega, ootame ära banded ja siis vaatame mis ila te välja ajate.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.