Meediaettevõtted: kojukande hinnatõusul loobutakse tellimustest

Foto: Dmitri Kotjuh/ Scanpix

TALLINN, 10. september, BNS – Eesti Meediaettevõtete Liidu hinnangul toob Eesti Posti poolt kavandatav perioodika kojukande hinnatõus kaasa perioodika hinnatõusu ning sellest tulenevalt omakorda ka tellimustest loobumise ja perioodika kandemahu vähenemise.

Liidu tegevdirektor Mart Raudsaar kirjutab pöördumises väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingole, et meediaettevõtted ja Eesti Post on olnud juba mõnda aega hinnaläbirääkimistes.

Viimase teabe järgi võib perioodika kojukanne kirjakandjapõhistes pakkides ja kõikides piirkondades tõusta esmaspäevast reedeni 18 protsenti ja laupäeviti 31 protsenti, mis teeks perioodika kojukande keskmiseks hinnatõusuks kirjastustele 19 protsenti.

“Kui sellises mahus hinnatõus jääb paika, peaksime hiljemalt oktoobri lõpus asuma eelarveid üle vaatama, sest ainus lahendus oleks perioodika hinnatõus, mis võib aga omakorda kaasa tuua tellimustest loobumise ja perioodika kandemahu vähenemise,” tõdes Raudsaar.

Samas märkis ta, et meediaettevõtted saavad aru, et Eesti Posti kojukanne maapiirkonnas ja universaalne postiteenus vajab pikaajalist lahendust, mille leidmisele on liit vastavalt võimalustele valmis panustama.

“Praegu aga ootab meid järgmisel aastal ees ajaloo suurim perioodika kojukande hinnatõus. Sellises mahus hinnatõus on perioodikaväljaannetele üle jõu käiv,” rõhutas Eesti Meediaettevõtete Liidu tegevdirektor.

5 kommentaari
  1. Lisaks 5 aastat ago
    Reply

    kojukandemaksule kehtestatakse varsti ka toorainemaks, metsast väljaveomaks, metsateede heakorrastusmaks ja muud taolised maksud. Nii et viimane aeg on üle minna veebilehtedele. ja seda on näiteks Kesknädal juba edumeelselt teinud.

  2. postile lisaülesandeid 5 aastat ago
    Reply

    Kojukanne on metsataadile kauges talus või ka lähedas talus ÜLIOLULINE. Vähemalt kordki tuleb keegi.
    Toob raha ja kui jatkub, siis ka lehenatukese või reklaamigi vaadata, imestada.
    Leian, et om väga ÕIGE too EELMISE VÕI PRAEGUSE POSTINDUSE OMANIKU-ÜLEMA /soomlane/ MÕTE. KES TAHTIS LIITA POSTITEENUSTE HULKA KA MUID TEENUSEID – ASJADE KOJUTOOMINE, PARANDAMINE, SÕIDUTAMINE, MURUNIITMINE JM. ABID JA SOOVITUSED JUHENDAMISED. ONGI KODUABI VÕRGUSTIKU ALGUS.
    JA NEID TEENUSEID TULEB LAIENDADA NAGU ELU NÕUAB JA VAJAJAL VAJA ON, MITTE NAGU AMETNIK VÕI VALLAVOLINIK TAHAB, VIITSIB, OTSUSTAB.
    JA MAKSAB NEED KINNI OMAVALITSUS, SAID JU RIIGILT LISARAHA VANADE ABISTAMISEKS – MIS NAD SELLEGA TEINUD ON VÕI TEHA TAHAVAD-OSKAVAD?!
    LAS SIIS EESTI POST VÕTAB LISAÜLESANDEID. TA EI PEA SEDA TEGEMA KOJUKANDEAUTOST, VAID SAADAB INIMESED.
    Veebilehti vanad ei loe – silmad ei mõika, arvutit pole, sidet pole ja raha nende soetamiseks pole. Tervisele mõjub halvasti. Silmadele ka /kärvutab kollatähni /Ja üksildus on hulluksajav. Paberlehega saab ka pliidi alla tulehakatust.

    • Kui 5 aastat ago

      sinu hala lugeda, siis küsin, kuhu see vaene maakas seal kolkas oma raha paneb, et tal seda ei jätku? Kas istutab rahapuudeks? Juba ammu kolkaelanikud kulutavad päevas toidule 2€ ja seda on piisavalt, sest vanur sööb samuti palju vähem, kui ta oli noorem ja apni pidu peo otsa. Kuus teeb see toidule 60€, kuid pinss on üle 300€, kuhu siis ülejäänu kaob?

  3. järg 5 aastat ago
    Reply

    ka parem ongi kui välismaalane sellega tegeleb.Teab kuis omal maal asjad paremini ja teeb selle järele ja loogika ja vajaduste järele, mitte jäära kombel oma võimu maksma pannes, nagu omamaised KOV-id ,sest nemad teevad vaid seda, mis riik OTSESELT KÄSIB JA KONTROLLIB.

  4. arvata 5 aastat ago
    Reply

    see Omniva juhtkond tuleks tõmmata Raekojas venituspingile. Hädaldavad teenuste vähenemisest , vaadake mis kell maaasulates avatakse kontorid jaq mis kell viiakse post ära kastidest , sa ei saagi marke osta, on tehtud võimalikult ebamugavaks teenindus- poes või bensiinijaamades ei müüda samuti marke ja samas pole nendes kohtades ka tavaliselt postkaste. Miks postkontorisse toob posti üks auto ja väliskasttist korjab ära teine auto ? OMNIVA kohta toimib sama värk nagu ESTAIRI puhul, et müüakse logistikat hiljem(OMNIVA ehitas ju uue logistika keskuse ja miks ta seda vana maja peab üldse omama?).Seega on tegemist kuskil kaabakakarjaga, kes ootavad jälle rikkust …..

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.