ENPA Eesti delegatsiooni eesmärk on juhtida tähelepanu Venemaale

Maria Jufereva-Skuratovski

30.09.2019

Riigikogu Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni eesmärk sel nädalal Strasbourgis toimuval assamblee IV osaistungil on juhtida liikmesriikide enamuse tähelepanu Venemaa põhjustatud probleemidele, teatas parlamendi pressiteenistus.

Delegatsiooni juht Maria Jufereva-Skuratovski peab oluliseks dialoogi jätkamist ja Eesti osalemist assambleel.

“Sellises keerulises olukorras on Eestil vaja osaleda dialoogis ja mitte boikoteerida assamblee tööd,” ütles Jufereva-Skuratovski.

Jufereva-Skuratovski sõnul ei ole hiljutine Venemaa volituste taastamise küsimus seekord ENPA päevakorras, kuid Eesti delegatsiooni keskne eesmärk Strasbourgis on hoida silm peal ja juhtida teiste liikmesriikide tähelepanu Venemaa poliitilise tegevuse tagajärgedele.

“Venemaa õigused assamblees taastati suvel teatud tingimustel, kuid meie ei ole sellega rahul, sest nad rikuvad rahvusvahelisi leppeid. Soovime teha koostööd kõigi liikmesriikidega, kes mõistavad, et Venemaal tuleb täieliku hääleõiguse taastamiseks täita kõik neile esitatud nõudmised,” rääkis Jufereva-Skuratovski.

Delegatsiooni liige Eerik-Niiles Kross ütles, et põhitegevuseks sel sessioonil saab olema ENPA kriisi tõsiduse toomine suurte lääneriikide teadvusse.

“Samuti arutame kaasamõtlejatega edasisi ühiseid aktsioone, mis pikas plaanis võiksid ENPA autoriteedi taastada,” sõnas Kross.

“Euroopa Nõukogu jaoks kriitilistel aegadel on Eesti delegatsioonile oluline olla kohal ja aktiivselt küsida ka teravaid küsimusi,” sõnas delegatsiooni liige Indrek Saar. “Peame koos mõttekaaslastega andma endast parima, et see oluline organisatsioon ei kaotaks oma sihti seista igati demokraatia, inimõiguste ja õigusriigi eest.”

Esmaspäeval võtab istungil sõna Prantsusmaa Euroopa asjade riigisekretär Amelie de Montchalin. Homme osaleb ENPA istungil Prantsusmaa president Emmanuel Macron, kes annab ülevaate Prantsusmaa eesistumise perioodi tegevusest.

Assamblee arutab reedeni kestval istungil vilepuhujate ehk rikkumistest teatajate ja terrorismohvrite kaitsmist. Samuti on päevakorras aruanded kliimapõgenike ja töörände kohta Ida-Euroopas ning sünnitusabi ja günekoloogilise vägivallaga seotud probleemid maailmas.

Eesti liitus Euroopa Nõukoguga 1993. aastal. Sellest ajast esindab meie riiki Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblees selleks loodud Riigikogu delegatsioon.

BNS

11 kommentaari
  1. Aja Lugu 5 aastat ago
    Reply

    Kui Trump sai presidendiks, kuulutas ta kogu maailmale: “America First!!” ehk Ameerika huvid kõigepealt! Venemaa presidendina on Putin alati ja kõiges võidelnud Venemaa huvide eest. Loomulikult ei pea see USA-le meeldima aga ei ole aus teda selle eest hukka mõista. Eesti iseseisva piiririigina ei tohiks ennastunustavalt ja majandust ohvriks tuues võidelda USA geopoliitiliste huvide eest, vaid tuleb järgida sloganit: “Eesti huvid kõigepealt!” Kuulutades välja “America First” , lisas Donald Trump otsesõnu, et kõikidel riikidel on õigus kaitsta omi huvisid. Millegipärast on meie Peavoolumeedia ja paljud poliitikud selle lõigu Trumpi kõnest välja jätnud, unustanud.

  2. Ehe 5 aastat ago
    Reply

    näide kuidas politikaanid peavad ennast petma. On ju Maašake hinges vankade pooldaja, kuid nüüd peab osalema Puutini hukkamõistmises. Ning teised mujal teistes oludes peavad hukka mõistma Toonäldi tegusid. Seda teeka aga Maašake juba heameelega.
    MÜÜDAVAD HINGED (mis pole midagi väärt!) – selline oleks kokkuvõte.

  3. uskma-toomas 5 aastat ago
    Reply

    Kõik võitlevad oma riigi huvide eest,ainult meie ikka ja alati kellegi teise huvide eest ise kiites ennast taevani !
    Sellepärast olemegi sajandeid olnud teiste tallalakkujad !

  4. masa ja karu 5 aastat ago
    Reply

    Jätke Vene rahule. Teil läheb teda veel tarvis. Temal teid kindlasti mitte.
    Ka Euroopa ei vaja teid, muuks kui pirialaks, pole jälgegi eurooplasena tunnustamisest – eriti nüüd ja kõik see 30 a kus on näidatud kuidas vanainimeste turjal tantsida, nende viletsuse arvelt edulugu pasundada,naeruks teistele.
    Ameerika ei vaja teid ammugi mitte, otsast lõpuni.
    Hiina, jah, tema küll, vajab maad.

  5. Ohoo 5 aastat ago
    Reply

    Kui delegatsiooni liige on paljude kuritegudega silma paistnud E.N.Kross siis pole midagi head loota. Üks ääretult ebameeldiv ja alatu tegelane. Teine vastikust äratav mees on jõleda jutuga Randpere.

  6. No nii 5 aastat ago
    Reply

    Eesti peaks lõpeama oma nina toppimise teiste riikide siseasjadesse pealegi praegune Venemaa pole meile midagi halba teinud. Tuleb jätta Venemaa-vastane tegevus pealegi on see naeruväärne.

  7. Sedasi 5 aastat ago
    Reply

    Tähelepanu tuleb juhtida heale läbisaamisele Venemaaga. Paistab et ENPA Eesti delegatsioonis on kari poole aruga inimesi. Nii idiootlikku eesmärki annab otsida.

    • Lõpetage... 5 aastat ago

      …see Venemaa kallal klähvimine.Näete isegi, kuidas Euroopa juudased Venemaa ees lipitsevad.Mida teie taotlete?Pidevalt oma naabrit kirudes ei saavuta te midagi head, vastupidi, seda peetaksemeeles.USA peale ärge lootkegi, tal on oma maa liberastidegagi tegemist, vaata et veel kodusõda ei tule.Pealegi on USA-l vaja Hiinat ohjeldada, Indiast ja Vietnamist üksi ei piisa.meie oleme talle köömes.

  8. Noo 5 aastat ago
    Reply

    Mulle see artikkel ei meeldi. Üldse pole enam Kesknädal nii meeldiv ajaleht kui oli varem. Eriti meeldis mulle kui peatoimetaja oli Urmi Reinde. Nüüd on tTV-st kadunud ka tore saade Meedia keskpunkt. ma ei arva praegune tegevtoimetaja on sobiv ajakirjanik sellele ajalehele sest ta töötas varem Postimehe ajakirjanikuna aga nagu teada varem selle ajalehe ajakirjanikud aitasid Reformierakonnal laimata, vassida ja valetada. kord ju kirjutasid Postimehe ajakirjanikud et neile öeldakse ette millest peavad kirjutama ja keda laimama.

  9. Sedapsi 5 aastat ago
    Reply

    Juba üksi E.N.Krossi nime mainimine ajab iiveldama ja kohe on teada et tegu pole õige asjaga.

  10. uskmatu-toomas 5 aastat ago
    Reply

    “et see oluline organisatsioon ei kaotaks oma sihti seista igati demokraatia, inimõiguste ja õigusriigi eest.” Tõlgituna eelnev tekst-“on oluline,et see organisatsioon paljastaks ainult teatud riikide inimõiguste rikkumisi ja kaitseks meie sõpru,peremehi demokraatia edendamisel maailmas !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.