Maakohtu kohtunik sai kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises

Pildil pühapäevaaiandust harrastav Tartu maakohtu kohtunik Eveli Vavrenjuk. Foto MARGUS ANSU/SCANPIX

1.11.2019

Tartu maakohtu kohtunik Eveli Vavrenjuk sai kahtlustuse altkäemaksu nõudmises ja korduvas võtmises, valeandmete esitamises ning isikuandmete ebaseaduslikus edastamises.

Lisaks Vavrenjukile on kriminaalasjas veel kolm kahtlustatavat, kellest kaks said kahtlustuse altkäemaksu andmises ning üks inimene valeandmete esitamisega seotud kuritegudes.

Neljapäeval otsisid kaitsepolitseinikud selle kriminaalasja raames läbi ühe Tallinnas asuva advokaadibüroo selle töötaja altkäemaksu andmise kahtluse tõttu.

Advokaadibüroo klientide konfidentsiaalsuse tagamiseks palus prokuratuur advokaadibürool anda vajalikud tõendid vabatahtlikult üle, kuid büroo otsustas seda mitte teha. Seetõttu otsiti eeluurimiskohtuniku loal büroo läbi.

Kriminaalasja uurib kaitsepolitsei ja uurimist juhib riigiprokuratuur.

2 kommentaari
  1. Nagu 5 aastat ago
    Reply

    seniste kohtuotsuste põhjal saab järeldada, on kohtunikud ja proksid üleni altkäemaksude sees. Sest meil puudub erapooletus kohtuasjade menetlemisel ja kuritegude üle otsustamisel. Üheks põhjuseks on ka ebamäärane karistusseadus – õigeksmõistmise ostmisest kuni eluaegseni, mis tegelikult piirdub petva 30 aastaga.
    Krossi Meeri ostis end vabaks ja õigeks, varsti vabastatakse ka riigireetur Simm, kindlasti saavad ennetähtaegselt välja Kalda Roomaja ja Ustimenko Jurka. See on meie kohtu tegelik pale.

  2. ah soo 5 aastat ago
    Reply

    Milles siis asi oli. Kas ta ei võtnud arvesse reformierakondlaste laimu või tahtis just neid karistada. Need altkäemaksusüüdistused on juba ära tüüdanud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.