Ratas: usun, et Aller suudab taastada töörahu maaeluministeeriumis

Maaeluministri kandidaat Arvo Aller annab pressikonverentsi. FOTO:SANDER ILVEST/SCANPIX

Peaminister Jüri Ratas märkis, et teisipäeval ametisse astunud maaeluminister Arvo Aller suudab oma juhitavas ministeeriumis töörahu taastada. 

Ratas käis hommikul Alleriga president Kersti Kaljulaidi juures, kes Alleri ametisse nimetas. Riigipea soovis minister Allerile edu ning usalduslikku läbisaamist nii põllumajandussektori kui ka maaeluministeeriumi inimestega.

Seejärel andis Aller riigikogu ees ametivande.

“Usun, et minister Arvo Aller suudab tagada nii oma valdkonna professionaalse arendamise kui ka töörahu maaeluministeeriumis,” sõnas peaminister Jüri Ratas.

President Kersti Kaljulaid vabastas 25. novembri õhtul peaminister Jüri Ratase ettepanekul ametist maaeluminister Mart Järviku, keda saatsid mitmed skandaalid. Näiteks käivitas prokuratuur kriminaalmenetluse tema nõuniku Urmas Arumäe tegevuse uurimiseks.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) esitas seejärel Arvo Alleri maaeluministri kandidaadiks.

BNS

2 kommentaari
 1. Nii 2 aastat ago
  Reply

  et vaja pole ministrit, vaid töörahu taastajat?

 2. Üks 2 aastat ago
  Reply

  mida Arvo peaks tegema, on vastutoime tollimaksu kehtestamine sissetoodavale pealemakstavale põllutpoodangule, mida kasvatataks eka meil tööstuslikul hulgal. Asjaarmastajate katsed arbuuside ja apelsinidega ei lähe siinjuures arvesse, see jääb eralõbuks.
  Kuid EL ei luba ehk juhtivad ja sõnaõiguslikud liiduvabariigid võivad oma põlduritele peale maksta, et nood akkutaks neegrite põllundust, meie ennast kaitsta ei tohi. Seepärast on arukas sellest tobedast EL-ist lahkuda.
  Kui seni pealemaksnud Ühendkuningannariik peab lahkudes trahvi maksma, siis loogiliselt võttes peaks meie kui abisaanud saama veel lahkumispreemiat. Ei saa olla nii, et iga lahkuja peab maksma. Ja kellele? Kui peaks lahkuma ka Saksamaa ja teine allesjäänu on Malta, kas siis Saksamaa maksab ka Maltale sadu miljardeid trahvi?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.