Haabersti tänab kingitustega omastehooldajaid

Andre Hanimägi. Foto: Madis Sinivee/Scanpix

Aasta alguses jagavad Haabersti linnaosavalitsuse ametnikud laiali veidi üle 200 sümboolse kingituse, mis on mõeldud kõigile linnaosa omastehooldajatele.

Kingitusega soovitakse pöörata tähelepanu ja avaldada tunnustust neile, kes tihti oma heaolu arvelt hooldavad pereliiget või lähedast, kas haiguse, puude või muust erivajadusest tingituna.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et omastehooldajad on inimesed, kes väärivad kahtlemata veelgi rohkemat. „Nad hoolitsevad oma lähedaste eest, kes ise endaga paraku hakkama ei saa, lakkamata seejuures hetkekski muretsemast. Nende tööpäevad algavad varavalges ja lõppevad hilistel õhtutundidel ning paraku on palju ka neid, kelle nädalad ja isegi kuud mööduvad ilma puhkepäevadeta,“ ütles linnaosavanem.

Hooldusvajadus võib välja kujuneda pikkamööda või olla tingitud ootamatust haigusest, õnnetusest või erilist hoolt vajava lapse sündimisest. „Omastehooldajad annavad Eestis igapäevaselt nii palju oma lähedastele ja perekonnale. Nad hoolitsevad teiste inimeste eest enda tegemiste kõrval ja arvelt. See on igapäevane ja kahtlemata kurnav töö, kuid vaatamata raskustele on selle kõige juures siirast rõõmu ja inimlikku soojust,“ jätkas Hanimägi ning lisas, et just seetõttu sooviti neid inimesi linnaosavalitsuse poolt eriliselt tänada ning soovida neile jõudu, jaksu ja kõike paremat.

„Hoolitsevad lähedased on parim, mida oma ellu rasketel aegadel soovida,“ lõpetas linnaosavanem.

BNS

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.