Peaminister Jüri Ratas rääkis SEB ja Swedbanki esindajatega majanduskeskkonnast

Foto: Riigikantselei

Stockholm, 17. jaanuar 2020 – Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Stockholmis SEB ja Swedbanki esindajatega, et rääkida edusammudest rahapesuvastases võitluses ning pankade rollist Eesti majanduses.

„Viimastel aastatel lahvatanud rahapesuskandaalid on olnud kahetsusväärsed, ent õpetlikud. Nüüd peame laskma järelevalveasutustel ja politseil teha oma tööd ja Rootsi ametkonnad on meile peamised partnerid,“ ütles peaminister Jüri Ratas. „Praeguse valitsuskoalitsiooni jaoks on rahapesuvastane võitlus selge prioriteet ning riskide vähendamine pankades oluline. Samas peame silmas pidama, et riske vähendades ei hakkaks pangad liigselt segama tavapärast äritegevust ja inimeste igapäevaelu, mille lahutamatu osa on pangateenuste kasutamine.“

Peaminister kinnitas, et Rootsi pangad on meie majanduskeskkonna jaoks ülimalt olulised ja mängivad Eesti arengus väga tähtsat rolli.

Lisaks kohtus Jüri Ratas täna lõunasöögil Rootsi ettevõtjatega. „Rääkisime nende väljakutsetest, ettevõtete investeerimisplaanidest ja laienemisplaanidest. Rõhutasin, et Eestis on väga head ärivõimalused ja investeerimiskeskkond,“ ütles Ratas. „Rootsi on meile väga oluline kaubanduspartner ja tugeva ning konkurentsivõimelise majandusega riik.“

Lõunal osales 25 Rootsi ettevõtjat eri sektoritest: riskikapitalifondid, puidutööstus, pangandus, telekom, töötlev tööstus. Enamik neist on Eestiga seotud investori või kaubanduspartnerina.

1 Kommentaar
  1. ? 2 aastat ago
    Reply

    kas pangad hakkavad nüüd Eestile rohkem makse maksma ? väljaviidavatelt kasumitelt.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.