Apteekrid paluvad apteegireformi tühistava seaduseelnõu tagasi lükata

Apteekide kaart

Eesti Apteekrite Liit ja Eesti Proviisorite Koda paluvad ühispöördumises riigikogu liikmetel tagasi lükata teisipäeval täiskogu ette jõudva apteegireformi tühistava ravimiseaduse muudatuse eelnõu.

“Seaduseelnõu tagasilükkamine juba esimesel lugemisel annaks apteekritele kindluse reformi õnnestumiseks vajalike investeeringute tegemisel. On üldse väga kahetsusväärne, et vaid kuu aega enne apteegireformi lõppu arutatakse jälle selle tühistamist,” ütles Eesti Apteekrite Liidu peaproviisor Kaidi Sarv pressiteates.

“Apteegireform on kõikidele osapooltele olnud teada juba viimased viis aastat. Selle tühistamine või tundmatuseni muutmine viimasel hetkel paneks kahtluse alla juba riigi otsuste järjepidevuse ja usaldusväärsuse,” lisas Sarv.

Eesti Proviisorite Koja juhatuse esimehe Karin Alamaa-Aasa sõnul on apteekrid oodanud riigikogu selgesõnalist kinnitust apteegireformi jätkumise kohta juba alates septembrikuust, kui hakati arutama reformi muutmist.

“Riigikogu otsustas 17. detsembril toetada apteegireformi jätkumist, sest selle muutmiseks lõpusirgel puudub igasugune selgepiiriline vajadus. Samas näeme nüüd vaid kuu aega enne reformi lõplikku jõustumist taaskord menetluses apteegireformi tühistavat eelnõud,” ütles Karin Alamaa-Aas.

Alamaa-Aasa sõnul vajavad apteekrid töörahu ja kindlustunnet. “Eestis tegutseb juba praegu apteegireformi tulemusel üle 200 proviisorosalusega apteegi, kaks suurt apteegiketti on avalikult teatanud reformiga kaasatulemisest ja ülejäänud nõuetele mittevastavad apteegid teevad ettevalmistusi proviisorapteekide süsteemile üleminekuks,” lisas ta.

1. aprillil lõppeva apteegireformiga läheb Eesti üle proviisorapteekide süsteemile, kus apteeke võivad pidada rahvatervise huvides vaid proviisorid ja ravimite jae- ning hulgimüük on lahutatud.

Eesti Apteekrite Liit ühendab Eestis tegutsevaid proviisoritele kuuluvaid sõltumatuid apteeke. Eesti Proviisorite Koda on Eesti suurim apteegis töötavaid proviisoreid ühendav erialaühendus.

BNS

6 kommentaari
  1. Nii 4 aastat ago
    Reply

    Apteeke pole nii palju vaja. see on lihtsalt äritsemine rahva terries arvel. Apteekides peavad töötama vastava kõrgharidusega töötajad ja tavalised müüjad sinna ei Soli. Vähemalt Pool apteeke pole vaja.

  2. Jah 4 aastat ago
    Reply

    Apteek pole äritsemise keskus vaid ravi s’amuse keskus kus kõrgharidusega provisoria oskavad soovitada inimestele ravimeid. Paistab et manel ärimehel on mitu apteeki käsutada. Need tulebki kõigepealt ära kaotada.

  3. Soo 4 aastat ago
    Reply

    Ansipi ja Rõivase valitsused kaotasid ära ravisaamise võimalused kohapeal aga lasid vohada apteekidel toetades ärimehi inimeste tervise arvelt. Nad sulgesid terviseasutusi, ei eraldanud raha meditsiinile. Neil oli ükskõik et apteekides töötasid sageli ilma vastava hariduseta müüjad.

  4. Jah 4 aastat ago
    Reply

    Parandan vead–peab klema saamise, proviisorid, mõnel.

  5. Kokkuvõte 4 aastat ago
    Reply

    Keskbandest keerasid käki:
    Eesma Enn
    Kotka Sirts
    Õudne Loone
    Tamme Tarmo
    Tuusa-Laulu Maarika
    ei viitsinud hääletada:
    Soorini Marko
    tohhter Vassiljev
    Sarapuu Kersti
    Kravtsenko Igor
    Karabejniku Andrjuuhha
    kuskile peitu pugesid:
    Kallo Kalev
    Savisaare Erki
    Konservantidest tegid luusi:
    Ernitsa Pets
    Reitelmanni Urmas
    See-eest isamaareeturid olid kõik kohal ja hääletasid nagu helmed tahtsid.
    Raudselt olid õõnestajad äärmuslased pedesotsid ja muutustevihkajad. Viimastest ei suutnud parteilise käsu vastu astuda:
    Pevkuri Anno
    Ligi Jürgen
    Kraanihhi Eiki
    Everausa Ele
    Loomulikult oli valitsuse vastu ka Viha-Kersti reeturist poolvend Raimondo.

  6. Toomas 4 aastat ago
    Reply

    Poleks uskunud,et keskis nii palju otusid on.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.