Ministeeriumi järelevalve leidis TTÜ projekti- ja personalijuhtimises tõsiseid puudusi

Haridus- ja Teadusministeeriumi järelevalve tulemused näitavad süsteemseid puudusi Tallinna Tehnikaülikooli projekti- ja personalijuhtimises. TTÜ-l tuleb puudused kõrvaldada, et vältida nn Nurkse juhtumi sarnaseid rikkumisi tulevikus.

Minister Mailis Repsi sõnul on kahetsusväärne, et avalik-õiguslik ülikool on suhtunud sedavõrd leigelt nii regulatsioonide kehtestamisse kui ka nende järgimisse. „TTÜ peab kiiresti parandama projektijuhtimise korraldust ning muutma selle selgemaks ja läbipaistvamaks,“ ütles Reps. „Loodan, et koos puuduste kõrvaldamisega saab TTÜ-s taastatud ka töörahu, mis on äärmiselt oluline.“

Ministeeriumi järelevalve tuvastas, et TTÜ-s puuduvad ühtsed projektijuhtimise põhimõtted. Erinevad juhtimisviisid põhjustavad vääritimõistmisi ning ekslikke ootusi töötajate ja üliõpilaste hulgas. Lisaks ei täida TTÜ ka enda kehtestatud reegleid järjepidevalt. Näiteks paljudel töötajatel ei ole ametijuhendeid, kuigi kooli korra kohaselt on ametijuhend töölepingu kohustuslik lisa.

HTMi järelevalve keskendus TTÜ teadus- ja arendustegevuse korralduse süsteemi hindamisele, mitte üksikutele projektidele. Järelevalve ajendiks oli TTÜ Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudi teadusinnovatsiooniprojekti OpenGovIntelligence (OGI) kohta ilmunud artikkel Postimehes.

3 kommentaari
 1. TTÜ 1 aasta ago
  Reply

  pole umbluuasutis nagu Tallinna ülikool ja suuresti Tartu ülikool. Seepärast peavad kõik rahastatavad kavad olema tulemuslikud. See tähendab, et igas lepingus peab olema sätestatud, kes mida loovad ja milline peab olema mingil ajal tulemus. Vastavalt sellele saavad tegelased jooksvalt Eesti keskmist ja alles tulemuse saavutamisel ülejäänud kavaraha.
  Umbluu tuleb aga TTÜ-st välja küüditada igal sajal juhul sajast. Ei umbluudtootvale lüpsilehmale.

 2. uskmatu-toomas 1 aasta ago
  Reply

  Kes teid jobusid üldse lubas jumal Aaviksoo valdustesse ja veel mõnitama ?

 3. Vabaduserist 1 aasta ago
  Reply

  Ajab naeru peale see rist –

  Talltetši Aaviksoo Rist keset Vabaduse väljakut ,

  oli aasta tagasi 1 aasta peaaegu järjest remondis

  ja täna öösel jälle see sünnitis pime 🙂

  Kas päevane vihm uputas selle kristallakvaariumi ära?
  (31.dets. oli ka äkki pime , siis sai ühele asjurile öeldud – näe kui põnev oleks kui president peab kõnet pimeduses risti juures:) Ju too asjur sekkus ja õhtul oli korras:)).
  ……………………………
  Aga, Edgari mälestuskell , see töötab normaalselt

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.