Viimase 12 aasta suurim pensionitõus

2020. aasta aprillis tõuseb keskmine vanaduspension 45 eurot, mis toob aastas eakatele 540 eurot juurde. Erakorraline pensionitõus on sel aastal kõigest esimene samm eakate heaolu tõstmisel.

1) Keskerakonna juhitud valitsus toob 12 aasta suurima pensionitõusu.

2) 2020. aasta aprillis tõuseb keskmine vanaduspension +45 eurot. Aastas toob see eakatele 540 eurot juurde.

3) Keskerakonna valitsused tõstsid 2017-2020 vanaduspensioni 132 eurot ehk keskmiselt 33 eurot.

4) Reformierakonna valitsused tõstsid 2011-2016 vanaduspensioni 90 eurot ehk keskmiselt 15 eurot.

5) Erakorraline pensionitõus 2020. aastal on esimene samm eakate heaolu tõstmisel. Jätkame erakorralise pensionitõusuga ka järgmistel aastatel.

6) Valitsus panustab erakorralise pensionitõusu 2020. aastal 20,8 miljonit eurot.

19 kommentaari
  1. Mulle 4 aastat ago
    Reply

    meeldib vahel mataga mängida. Võtan sellest 528€-st maha 7€ ja jagan 521/483, saan 7,86% lisa. Samas 483/447 annab 8,05%. Minu arust on 8,05 ikkagi suurem kui 7,86. Või on seltsimees Kesknädal käinud teises koolis? Et vastab nagu juut, et tulemus on selline nagu vaja.
    Mis puutub aga lisandisse, siis panen sellele 521€-le otsa lubatud 100€ ja saan 621€ kuus. Kui nüüd jagan 621/483, saan juba tõesti kopsaka ALTKÄEMAKSU – tõusu 28,57%!
    Nüüd võib juba igaüks ise arvutada, palju on jahumütside valitsus surmaeelikuid petnud.

  2. Kui 4 aastat ago
    Reply

    jahumütside valitsus PANUSTAB rahva rahaga(!) pinsitõstmisse 20,8 miljonit, siis miks samal ajal lällab ta 120 miljonit mingile õlitehasele, mis raiskab meie loodusvara – põlevkivi? Miks me ei osta odavat kütust, kasutagem ära, et mujal kakeldakse ahnuse ja üksteisele ärapanemise nimel, oma varud aga jätaks tulevikku. Iga loll (kuigi ma kipun ka selles väljendis kahtlema) peaks teadma, et kui meid on maailmas 10 või 15 miljardit, siis taastumatud varud ei taastu ikkagi ning kütusehinnad hakkavad rängalt tõusma ning alles siis on ka meil aeg hakata lisaks tuulele, päikesele, puidule, turbale, merelainetele kasutama vajadusel oma põlevkivi. Kui Uhannisatika tõrjumisel on kogu aeg jäädud hiljaks ja toimitud valesti, siis miks me ei õpi omaenese vigadest ega kordaks seda põlevkiviga? Lõpetage see sadade miljonite loopimine ära ja sättige korda sisseelu.
    Ärge seda kommi Jurkale lugeda andke, ta ei saa nagunii aru.

  3. Nii 4 aastat ago
    Reply

    See on väga meeldiv uudis. Keskerakondlik valitsus on parim. Poleks olnid Laari, Ansipi ja Rõivase valitsust oleks meie elu Eestimaal palju parem.

    • Kas valetamisest süda pahaks ei 4 aastat ago

      lähe. Tegelik olukord räägib vastupidisest.

  4. Jah 4 aastat ago
    Reply

    No tule taevas appi. Reformierakondlased pole kunagi hoolinud vaesematest inimestest ja nende valitsemise ajal vaesus aina kasvas. Siiski on ka erandjuhtum Kui peale rasket meie inimeste jaoks Laari valitsemisaegasai peaministriks sai S.Kallas tõstis E.Savisaar kelle Kallas kutsus valitsusse oluliselt pensioni ja elu läks paremaks ka teistes valdkondades. Kaks tarka meest suudavad palju. Aga siis haarasid võimu ansiplased laimates S.Kallast ja elu veeres kolinal allamäge ning olimegi üks vaesemaid riike Euroopas. Nüüd on tekkinud lootus paremale elule. Palju head on juba ära tehtud. Saaks vaid sellest koroonahaigusest lahti.

  5. Tore 4 aastat ago
    Reply

    Muidugi on see pensioni tõus meeldiv sõnum sel raskel viiruse leviku ajal. Loomulikult tõuseb pension edaspidi veel sest see on alles algus. Aga reformierakondlastest peab ka aru saama. Nad ei tee eriti vaesemate inimeste heaks midagi seega töötulemusi pole kui riigis kasvas nende valitsemise ajal vaesus aga kuidagi peab ju hääli saama. No ja nende aeg kulub inimeste mõjutamisele laimu ja valedega. . Ega pole kerge tublidele ja ausatele inimestele valesüüdistusi leida. Isegi Ansip ütles et ta teeb kõik mis võimalik et praegusest valitsusest lahti saada. Imelik et kunagi ei jää süüdi reformierakondlased ehkki Reformi tagatoast võiks neid leida küll. Vastupidi kui sinna minna siis saab süüdistustest vabaks. Isamaalased olid ka varem agressiivsemad aga peale selle kui lahkus erakonnast meie suurim kurikael Kross muutus kõik ja praegu on neil veel ka tubli esimees. Sotsid on olnud tublid ja ma loodan et nad ei lähe ühe mütsi alla reformierakondlastega.

  6. Kus on meile lubatud 100 e tõus? 4 aastat ago
    Reply

    Sulimisega said pukki. Seda me ei unusta.

  7. uura! 4 aastat ago
    Reply

    Eesti Energia juhi palk tõusis eelmisel aastal 21 000 euroni kuus

  8. Kui 4 aastat ago
    Reply

    pärast majandusmatsu ka euro väärtusetustatakse, siis järgmisel aastal võib pinss olla 700€. Tõus seega 32,5%. Ilma igasuguste petulubadusteta. Kus siis alles lähevad petistel suled puhevile.

  9. ikka tänuga, teie alamad 4 aastat ago
    Reply

    Kurblooline on see, et riigiteenistujatel tõuseb palk peaaegu miinimumpalga võrra. See on rahasumma, mille eest peavad paljud praegu kodus istuma, kui kehtestatud eriolukord ei luba neil tööle minna. Samuti on palju, kellel kriisitingimustes pole mingit sissetulekut.

  10. Häbiga ei saa enam läbi 4 aastat ago
    Reply

    Jah, AITÄH! sellegi eest. Minul niipalju ei tule, vaid 36.-euri, sest mul väiksem pension. Läheb see mul hambaravi pangalaenu tagasimakseks, 50.-eur kuus, pool aastat, siis proteesi -üheainsama pangalaenuks, /ei saa neid maksta aastaid, sest väike kirjutis tahab kaante vahele -trükkimiseks taas pangalaen ja et see heategevusl. on ei ole tulu lootagi/ siis hiire patareidele ja uuele arvutihiirele ? pudel Viru Valget kui veel on , desinfits. 17.-eur. San.tehnikut oleks vaja, aga see jääb ära ja kui elektriradikas ää kooleb või külmik on mu rahakotil sussid püsti.
    Ikka nii, et kel ON VÄHEM, SEE KA SAAB VÄHEM .
    Tuletan meelde, et tegemist on INDEKSEERIMISEGA, mitte PENSIONITÕUSUGA, ammugi selle viimisele EUROOPA TASAMDILE.
    Mis puudutab REFORMIKAID ja SOTSE siis on HÄBI KUUBIS kuulda, kuidas nad, püüavad sõlmida ALATUID kokkuleppeid INIMESTE ELUKVALITEEDI ARVELT , MIS ON TERVISE ÜKS GARANTII, eti Ratas n õustuks VÄLJAPRESSIMISEGA – nemad ei sega KRIISIAJAL!!! valitsuse tööd kui Ratas LOOBUB VALIMISLUBADUSTEST !!!
    eriti käib see praegu 2.samba osas.Et NEMAD vaatavad tema näppudele, et need lubadused ei täidetaks kasutades ka kriisileevenduseks laenatud rahadest.
    KUI 2 samba reformi ei tule, ei saa ka lubadust täita natukesekski tõusuks räälimata Euroopa tasandist ja tulebki võtta kriisirahadest. SEST PENSIONÄRIDE, ERITI VAESEMATE JA ÜKSIKUTE ELUKVALITEET OLI KOGU TEIE VALITSEMISAJA NIIVÕRD VILETS JA ON TÄNASENI, ET SEE MÕJUTAB OTSESELT IMMUUNSÜSTEEMI !!! NEIL, SAMUTI VÕIMETUS OSTA ÕIGEID TOIDULISANDEID JA VITAMIINE JA TÄISVÄÄRTUSLIKKU, VÄRSKET TOITU, SEDA KOJU TELLIDA = MÕJUTAB NENDE HAIGESTUMISI = SEEGA MEIE KÕIGI HAIGESTUMISI , KULUSID TERVISHOIULE., NAKKUSTE LEVIKU TÕENÄOSUST JA JÕUDU. Kett on just nii tugev kui on tema kõige nõrgem lüli.
    Leian, et selline tegevus EI OLE VASTUVÕETAV, ON TÄIESTI EETIKA JA ARULAGE. OPOSITSIOON NÄITAB NII RASKEL AJAL RAHVALE OMA TÕELIST NÄGU. HÄBI!

  11. to jah 4 aastat ago
    Reply

    Ära koguaeg venita seda Kallastepunti jälle püüne pääle! Seda, et Savisaar enam tagasi ehk tulla ei taha räsitud tervise tõttu , tead sa väga hästi. JÄRELIKULT TULEB AINULT KALLAS.
    Polnud nende koosvalitsemise ajalgi asjad korras. Miks muidu tervishoiusüsteem ei võimaldanud kõigile perearsti juurde pääsu, mille kaudu kroonil. haiged oleksid saanud eriarstide juurde ja tõestuse ning ravi oma haigustele. Ja MIKS? muidu tollane õiguskantsler hr. Jõks ametist vabastati?!
    OLED KUI KATKINE VIIUL KES PIDEVALT VINGATAB ÜHTE JA SAMA. MIKS MUL TULEB MEELDE KINTSUKAAPIV TALUMEES.?

  12. kili 4 aastat ago
    Reply

    tallinn hoolib ja kahe käega koorib.

  13. Juba 4 aastat ago
    Reply

    eputavad oma 7 euroga.

  14. eestlane 4 aastat ago
    Reply

    Viimaks ometi on Keskerakondlik valitsus saanud võimule ja kohe oma lubadusi rahva heaolu parandamisel täinud. Nüüd saavad ka pensionärid ennast inimestena tunda, sest eelnevatel aastatel reformarid ainult alandasid pensione ja viisid pensionärid täielikku vaesusesse.
    Kui Ratas ka veel taastab head suhted Venemaaga, siis viimaks ometi hakkab eestlaste jõukus kasvama ja võime tõusta hea majandusega riikide hulka.

    • Kahjuks see valitsus pidevalt sulib 4 aastat ago

      ja petab. Ootame valimised ära.
      Nüüd keska ladvik on asunud kommima ise.

  15. Juhuslikult 4 aastat ago
    Reply

    saavad kokku sm Ratas ja sn Kallas. Sn Kallas heidab sm Rattale ette: nohh, kuhu jäi 100 eurot pinsitõusu? Sm Ratas ei tee teist nägugi: mis 100, koguni 700 senti tõstsime.

  16. vaalaskala 4 aastat ago
    Reply

    Jutt, et 2, sambasse oleks nüüd halduritel vaesel ajal odavalt aktsiaid osta, on MEELEGA JAMAJUTT, sest
    peale viirust ei ole maailm enam kunagi päris endine. MIS VÄÄRTUST OLEKS NEIL AKTSIATEL PÄRAST ???
    kui vastavaid ettevõtteidki enam olema ei saa., tööstusharusidki, suhtumisi.Ühendusi, kokkuleppeid, ?
    Lõhnab kangesti Ameerika majanduskriisi järele, kus pensionifondid kaotasid kõik oma raha ja miljonid jäid
    hoopis oma pensionitest ilma, mida nad kogunud olid.Oli see kusagil 20-30 ndatel vist.
    A pankurid ja börsihaid olid juba enne haistnud ja koorisid vanakesi nii et neil polnud katustki pea kohal.,.
    Lõpuks peab ikkagi RIIK GARANTEERIMA vanadele elatisraha. kui hästitoitunud HAID minema ujuvad.

    • Ära 4 aastat ago

      nõnna musta tulevikku ka vaata. Fondide haldurid saavd pappi endiselt edasi. Tulemustest sõltumata. Sest kui kedagi saab lüpsta, siis lüpsta ka tuleb.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.