Minister Aas kutsub Eesti Raudtee nõukogu tagasi

Elroni pikendatud diiselrong. Foto MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Majandusminister Taavi Aas kutsub tagasi Eesti Raudtee nõukogu, kes otsustas kriisi ajal ettevõtte juhtidele kopsaka preemia määrata, vahendas ERR.

Aas palub palub nimetamiskomiteel teha lähiajal uute liikmete osas ettepanekud.Aas märkis, et Eesti Raudtee veomahud on pidevalt langenud ning muu hulgas otsustas valitsus kriisimeetmete paketis toetada ka Eesti Raudteed aktsiakapitali sissemaksega.

“Selles olukorras ma pean täiesti kohatuks maksta juhatuse liikmetele preemiat 2,5 kuu palga ulatuses,” ütles Aas ja lisas, et ta pole iseenesest hea töö puhul preemiate maksmise vastane, ent seda olukorras, kui ettevõte on hästi juhitud, on kasumis ja kõik on hästi. “Aga olukorras, kus kaubaveod on pidevalt vähenenud, siis selles olukorras ma sellist otsust küll ei saa kuidagi tolereerida.”

Äripäeva andmetel otsustas Eesti Raudtee 25. märtsil, et riigifirma juhid väärivad läinud aasta eest preemiat 2,5 kuu ulatuses ehk 20 000 kuni 25 000 euro suurust tulemustasu.

Eesti Raudtee nõukogu esimees on Priit Rohumaa ja liikmed Siiri Lahe, Ain Tatter, Raigo Uukkivi, Enn Veskimägi.

1 Kommentaar
  1. Üks 2 aastat ago
    Reply

    asi on hoiatus (nõukogu tagasikutsumine), kuid teine hoopis taoliste juhtude võimalikkus. Just see viimane tuleb täielikult välistada. Sest meie raudtee teeb vähikäiku, mille eest neid käpardeid premeerida? Tulevad kuus korra-paar kokku, ajavad ila ja ongi tuhanded taas arvel. Kui neid nimesidki lugeda, siis see on paras petiste kamp. Kuidas sellised pätid üldse taolistesse nõukogudesse sokutatakse?
    Vaat selline kord on vaja muuta ja kui keegi teeb ettenähtud tööd, siis mille eest talle veel preemiat maksta? Ma saaks aru, kui neil on ärikäpp sees ja kasum kogu rahvale kasvab märgatavalt (nt üle 10% aastas), siis oleks ka preemia mõeldav. Kuid siis peaks ka selge olema, tänu kellele see saavutati. Olen ise nõukogudes istunud ja sageli on otsus vastu võetud 1 enamhäälega. Need jäljed peavad olema jooksvalt kõigile nähtavad, et see raisk oli vastu, too aga poolt. Lõpuks saab siis ka kokkuvõtte teha igaühe panus ja kas takistajaid sinna ülds evaja on.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.