Tallinn plaanib toetusi lasteaiatasu maksmisel

Mihhail Kõlvart

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on linn asunud välja töötama toetuspaketti, mis on suunatud vajaduspõhiselt toele lasteaiatasude maksmisel.

“Mis puudutab lasteaia kohatasu, siis juba päris mitu aastat näitab Tallinna linn eeskuju teistele omavalitsustele ehk meie kohatasu on võrreldes mitme naabriga ja näiteks ka Tartu linnaga madalam. Samuti on lasteaedades ja ka koolides tasuta toitlustamine,” rääkis Kõlvart.

Tema sõnul peavad kriisi ajal olema toetused vajaduspõhised. “Ja mis puutub lasteaia kohatasusse, siis loomulikult oleks selle kaudu võimalik toetada peresid, kus on väikesed lapsed. Vaesuse risk on otseses seoses laste arvuga,” ütles Kõlvart.

Tema sõnul pole see normaalne olukord. “Loomulikult kriisi ajal see probleem süveneb ja kannatavad eelkõige lapsed. Just sellepärast linnavalitsus otsustas seada ülesandeks haridusametile ja finantsteenistusele töötada välja vajaduspõhised soodustused, mis puudutaksid lasteaia kohatasu,” ütles linnapea.

Tema sõnul tuleks soodutuste andmisel arvestada majandusraskuseid, kusjuures tuleks täpsustada tingimusi ja lihtsustada menetlust. Ka tuleks arvestada lasteaiaealiste laste arvu peres ja ka erivajadustega lapsi. “Kõiki neid kolme aspekti tuleb arvestada, kui hakkame toetuspaketti välja töötama. Samuti vajavad sellised otsused sotsiaalset ja finantsilist analüüsi, et toetuspakett oleks läbimõeldud ka tulevikuperspektiivi arvestades,”  ütles Kõlvart.

Tema sõnul plaanib linnavõim välja tulla konkreetsete ettepanekutega kahe nädala jooksul.

2 kommentaari
  1. Jah 9 kuud ago
    Reply

    Meie linnapea on väga hooliv ja pöörab palju tähelepanu laste heaolule. Ainuke viga on olnud tema tegevuses et ta lasi sulgeda TTv ja mina jäin ilma oma lemmiksaatest Meedia keskpunkt.

  2. Pask 9 kuud ago
    Reply

    Pooletoobine võib vaadata oma teist lemmiksaadet vabalt kättesaadavas Rossija telekanalis

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.