Tuhanded röövikud katsid Haabersti hekid võrgendipesadega

Andre Hanimägi: "Juunikuus lumi on maas. Vähemalt Haaberstis tundub kaugelt vaadates täpselt nii."

Tallinnas Haaberstis Järveotsas võib silmata vaatepilti, kus hekid ning muru on justkui kaetud härmatisega, kuid tegelikult on võrgendikoid ala vallutanud ning lisaks hekile ja puudele on jõudnud isegi metallaiale.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et omapärase vaatepildi tõttu on inimesed pöördunud ka linnaosavalitsuse poole. „Inimestele ohtu ei ole ning ka röövikute poolt hõivatud puud-põõsad lähevad üldjuhul hiljem lehte, kuid Haaberstis on röövikute kogus ja mõjutatud ala väga suur. Isegi metallaed on röövikute ja võrgendpesadega kaetud, rääkimata puudest, põõsastest ja maapinnast,“ rääkis Hanimägi pressiesindaja teatel.

Ta lisas, et koostöös keskkonna- ja kommunaalameti ning loodusmuuseumi entomoloog-kuraator Aare Lindtiga otsitakse seetõttu hetkel paremaid variante, mida loodusnähtusega ette võtta. „Spetsialisti hinnangul võib soodsate ilmaolude korral olla olukord järgmisel aastal veelgi hullem, mistõttu tuleb tõenäoliselt siiski lahendusi otsida,“ ütles Hanimägi.

Võrgendikoid on pisiliblikad, mis on levinud kõikjal Eestis ja neid on mitu liiki. Täiskasvanud võrgendikoi röövikud on paar sentimeetrit pikad, nad toituvad lehtedest ja paari kuu järel nukkuvad. Nädala-paari pärast kooruvad väikesed valged, mustade täppidega liblikad.

BNS

5 kommentaari
  1. Kas 4 aastat ago
    Reply

    Kadriorg on juba selle nähtuse hukka mõistnud? Muide, seda on lihtne puhastada – tuleb tuletõrje voolikuga põõsad puhtaks lasta. Hanimägi helistagu 112 ja toob kutid kohale.

  2. Gorilla 4 aastat ago
    Reply

    TAPKE AGA MAHA KÕIK. MIDAGI PEAB JU TEGEMA…
    LOODUS ISE REGULEERIB !
    SEE ON NÜÜD TEIE MURUNIITMISTE JA PUUDENÜLGIMISE TULEM.

  3. ??????????????????? 4 aastat ago
    Reply

    Kuidas nad segavad, nood tllukesed liblikad, et nad tuleb ära uputada ??? Kui puud pärast ikkagi lehte lähevad,
    Kadriorg pole mingi eeskuju. Ehmatasin end kangeks kui oma kunagisse kodulinna tulin ja mängumaid Kadriorus näin. Eriti ” efektsed” olid 7 haruliseks tömbistatud puud kui juudipühade küünlajalad kunstimuuseumi lähistel. Vähe, vähe puid, tühikud, näritud rohi, pöösavaba kivine tühjus. Minu ema ja vanaema noorusaja mälestiste Kadriorg oli kui muinasmaa. Veel oli ta seda mu lapepõlves, ka talveõhtuti pimedas. Oli kohti, kus võis öelda – ja kasteheinas põkvini me lapsed mängsime.
    Tõesti, laulgem mitsurinlaste marssi kõrvale.
    Australopitekuste ajud.

  4. vahet pole 4 aastat ago
    Reply

    pole mingit tuletõrjet vaja pesema , tavalise tänavakastmisveokiga piisab voolikuga pesu, parimaks tulemiks võib lisada rohelist seepi hulka ja see ei riku ka paaki.

    Jälle lihtne teema aga kõik oigavad ! Sellepeale on hea öelda , tatikad- minge tagapalgesse

  5. to vahet ja kas 4 aastat ago
    Reply

    mine pissi peale – tapetud peab saama iga elu kui luba käes.
    huvitav kes neid lube jagab. vanajunal kindlasti mitte. üks loll võtab ette ja teine kinnitab takka.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.