Keskerakonna juhatuse liikmekandidaadi tutvustus Keskerakonna XVIII kongressi delegaatidele

Enn Eesmaa

Enn Eesmaa, Riigikogu väliskomisjoni esimees

Olen Keskerakonna tegemisi ja toimimist jälginud ning erakonna juhatuse liikmena ka suunanud pikki aastaid. Mäletan aegu, mil olime opositsioonis, täna juba mõni aasta koalitsioonis, pealegi veel peaministri erakonnana. Olen kindel, et praegu vajab juhatus lisaks otsustamisvalmidusele ja tarmukusele elukogemust ja diplomaadivaistu. Seda ma suudan ja pakungi. Opositsioonis on oluline olla tormakas, ründav ja kriitiline. Koalitsioonis, kus alati sees ka opositsioonielemendid, vajame tasakaalukust, eri osapoolte mõistmist ja nende konstruktiivsuse edendamist.

 

4 kommentaari
  1. Eilse 4 aastat ago
    Reply

    päeva hale vari, ei osanud õigel ajal lahkuda.

  2. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Olen Keskerakonna pooldaja sest see on parim erakond. Teist sellist pole. Varem oli veel Rahvaliit aga see aeti laiali. Kahjuks Eesmaa tegevus ei jäta mulle erilist muljet kuna mulle ei meeldi välispoliitika.

  3. Jah 4 aastat ago
    Reply

    Ma tahaksin teada miks miks väikeriigid topivad oma nina teiste riikide siseasjadesse kuigi neist ei olene midagi. Kas on õige meiepoolne vihavaenu õhutamine Venemaa vastu kuigi praegune Venemaa pole meile midagi halba teinud. Kuidas selline tegevus autab rahule kaasa. Isegi ohu korral ei läheks ükski riik Venemaa vastu sõtta. NATO siinolek pole vajalik. NATO ei läinud isegi kaitsma eurooplasi kui isislased neid ründasid. Venemaa vabastas suure osa Süüriast ja sealt ei tulnud enam põgenikke. Kui USA pommitas naftariike siis mitte keegi ei tauninud seda.paistab et nüüd tahab ta allutada Euroopa riike majanduslikult. Kuidas saab pooldada seda mis toimub Valgevenes. Oli ta ju rahulik ja meeldiv riik kus inimestel oli hea elada. Need ässitajad ja tapatalgute korraldajad tuleks pokri pista. Ukraina maidaani mõrtsukad on siiani karistamata. Korraldajaid valmistati ette teistes riikides üks nendest oli arvatavasti Poola. Eesmaa on ju suur EL-u pooldaja aga miks ta ei selgita miks meie elu liidus olles pole paremaks läinud. Ansipi valitsemise ajal vaesus aina kasvas. Oleme üks vaesemaid riike Euroopas kuigi jah keskerakondliku valitsuse ajal on elu palju paremaks läinud. Keskerakondlased teevad kõik mis võimalik et meie elatustase tõuseks aga välispoliitika ei ole tasemel. Ehk seda mõjutab ka Isamaa kaaslus kus arvatakse et vihavaenu õhutamine Venemaa vastu on õigustatud.Kuidas oli võimalik vabas Eestis selline mõrtsukatöö mida tehti E.Savisaarele. See meenutas stalinistlikke kuritegevusi ja mitte ükski riik ei astunud vahele muidu aga topitakse oma nina igale poole. Kaua aega ELäus tegeleti Venemaa-vastaste sanktsioonidega ja põgenike jaotamisega. Millega tegelevad meie saadikud Brüsselis pole teada. Yana Toomist vaid on teateid ja tema positiivsest tegevusest. Ma ei taha isegi kuulda Eesmaa selgitusi EL-us olemise kasulikkuse kohta ja meie riigi naeruväärsele toppimisele oma nina teiste riikide siseasjadesse sest see on aja raiskamine.

  4. Keskerakond on rämps. 4 aastat ago
    Reply

    Ma ei usalda Ratta valitsust.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.