Lasnamäe bussipeatustesse pandi üles stendid linnaosa ajaloost

Foto: Lasnamäe LV

Lasnamäe päevade raames paigutati linnaosa 11 bussipeatuse ootekodadesse stendid, mis tutvustavad Lasnamäe linnaosa ajalugu.

Ligi tosin Lasnamäe bussipeatust on muutunud ajaloolisteks infotahvliteks, mis kõnelevad piirkonna ajaloost, edatas linnaosavalitsus. Nüüd saavad Majaka, Kelluka, Liikuri, Lasnamäe, Mustakivi, Paesilla, Kiive, Kotka, Seli, Ülemiste jaama ja Virbi peatustes ühistransporti ootavad inimesed teada palju huvitavat ümbruskonna kohta.

„Tajudes linnaosa üksnes nõukogude aja ehitusobjektina, unustavad paljud inimesed, et paljudel kohtadel on rikkalik ajalugu,” sõnas Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet. “Selleks, et lasnamäelased oma kodukoha ajalugu paremini tundma  õpiksid, oleme üheteistkümnesse  bussipeatusesse paigaldanud infostendid. Lisaks lühikesele ajaloolisele teabele on stendil ka arhiivifotod, mis aitavad ette kujutada, kuidas see või teine ​​ajalooline objekt minevikus välja nägi.”

Stendid jäävad peatustesse septembri keskpaigani.

1 Kommentaar
  1. Õnneks 2 aastat ago
    Reply

    jääb Tallinn ja Lasnamäe must liiga kaugele, et sinna sõita ja neid hiilgavaid elulugusid lugeda. Kindlasti on seal kirjas ka NLKP soov parandada rahva elamisjärge ja õnne majja tuua, milleks oli siia vaja tuua terve linnajagu muukaid.
    Vähemalt ühes läks Ljoonja unistus täide: Lasnamäel eesti keelt ei kuule.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.