Valitsus toetab 250 000 euroga maailmakoristuspäeva korraldamist

Stenbocki maja, 27. august 2020 – Valitsus tegi tänasel kabinetinõupidamisel põhimõttelise otsuse toetada 250 000 euroga septembris toimuva maailmakoristuspäeva korraldamist.

Kabinetinõupidamisel otsustatu kohaselt peavad keskkonnaministeerium ja rahandusministeerium valmistama ette vastava taotluse, misjärel saab valitsus raha eraldamise istungil kinnitada.

Peaminister Jüri Ratase sõnul on Eestist alguse saanud maailmakoristuse näol tegu maailma suurima kodanikualgatusega, kus on alates 2012. aastast osalenud kümneid miljoneid inimesi. “Eestist juhitav maailmakoristuspäev on muutunud meie riigi brändiks, mis annab tugeva sõnumi paljude riikide koostööst puhtama keskkonna nimel kogu maailmas. Valitsus peab oluliseks, et maailmakoristuspäeva korraldamine saaks jätkuda,” ütles ta.

Maailmakoristuspäev toimub tänavu 19. septembril. Erinevalt varasematest aastatest kasutavad mitmed riigid koroonaviiruse leviku tõttu alternatiivina individuaalset või digitaalset koristust. Maailmakoristust korraldab ja juhib MTÜ Let’s Do It World.

Eelmisel aastal võttis maailmakoristusest osa 21,2 miljonit inimest 180 riigist.

4 kommentaari
 1. Ja 2 aastat ago
  Reply

  minusugune ullike mõtles, et koristatakse HEAST TAHTEST!

 2. Ei hakka ma teise sibiks 2 aastat ago
  Reply

  pealeseda kui meie Tervisekaitse või mis amet too on …., andis teada – et tänavu ei kehti kohustus rannas WC, prügikonteinerite , riietuskabiinide olemasolule – aitab sellest igasugusest MTÜ toetamisest. KOV on kohustused oma piirkonnad korras hoida
  Ma tahan saada palka öötundide eest kõrgema tariifiga tunnis , miks graafikuga töölkäijatel jagatakse otse väljaöeldes : min.tunnihind väiksemaks ?=mida rohkem kalendrikuul töötunde , seda väiksem tunnihind.

 3. Oi 2 aastat ago
  Reply

  Koristame ikka oma riiki–seega need on Eestimaa koristuspäevad. Tegeleme ikka oma riigiga ja maailma jätame rikkamate riikide hooleks.

 4. Selline 2 aastat ago
  Reply

  koristamine meenutab juba annetuste korjamist mobla teel, kus suur osa rahast läks moblateenuse pakkujale.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.