PEAMINISTRIUURING NÄITAB JÜRI RATASE SUURT ÜLEKAALU 

36 protsenti valijatest soovib peaministrina näha Keskerakonna esimeest Jüri Ratast, selgub Eesti Päevalehe tellitud ja Turu-uuringute AS-i poolt läbi viidud peaministriuuringust.

Kui Jüri Ratase toetus on võrreldes juulikuuga tõusnud 2 protsendi võrra, siis Reformierakonna juht Kaja Kallas on teinud suure vähikäigu ja kukkunud 7 protsendi võrra. Teised pingereas olevad erakondade esimehed jäävad kaugele maha. Eriti muljetavaldav on Jüri Ratase ülekaal Põhja-Eestis, kus tema ning Kaja Kallase toetus on vastavalt 40% ja 20%

Jüri Ratase toetus on kõrgeim nii eestlaste kui muust rahvusest elanike ning samuti meeste ja naiste hulgas.

4 kommentaari
 1. Miks 5 kuud ago
  Reply

  kedagi teist ei hinnata peaministrina? Mind näiteks.

 2. Mitte 5 kuud ago
  Reply

  ei saa neist küsitlusist aru. Kuidas saab hinnata tegelasi, kui üks mängib ja teised mitte? Mille põhjal neid teisi siis hinnatakse? Ka pole peaminister üksi mingi isevalitseja ega saa ilma teiste nõusolekuta valitseda. See võib ka tõesti aruka peaministri ära kohitseda ning tema valitsemine kukub kehvasti välja. Näiteks praeguse valitsuse otsustusvõimetus ja valed otsused. Pole ju avalikkusele teada, kes on nende ebaõnnestumiste taga. Ja kas mõni muu kandidaat (Hillar Kohv, Jaan Muna) oleks õnnestunum või ebaõnnestunum.
  Seega on see küsitlusevärk ilma igasuguse sisuta.

 3. mnjah 5 kuud ago
  Reply

  mulle isiklikult tundub, et kogu opositsioonile on pinnuks silmas just Jüri Ratase kõrge toetus. See on nagu halb unenägu opositsiooni erakondade jaoks. No mida teha, eks me seda näe igapäev meedias, kuidas sellele reageeritakse. Kallas FB-s muidugi muud polegi kui ainult maha tegemine, näpuga näitamine. Sellega on K.Kallase juhtitav reformierakond ennast täiesti auti mänginud. Sotsid on kui reformierakonna kelgunöör, täiesti oma näo kaotanud, huilgavad ainult seda mida oravad neile ette määgivad. Pole juba ammu näinud nii madala tasemega opositsiooni kui seda on praegune. Ju on see märgiline. Ei saanud nad valitsedes hakkama ja sama kehvad on nad ka opositsioonis. Ainus küsimus jääb minu jaoks ülesse, miks meedia ikka veel opositsiooni oodi laulab. Kas loodab ikka veel või lüüakse lihtsalt rahapakkidega nende mõttemaailm pihuks ja põrmuks. Jõudu Valitsusele, poolel teel hobuseid ei vahetata ja nagu aru olen saanud, siis kolmik, Ratas-Helme-Seeder on väärikad poliitikud, kes ei allu mittemingisugusele manipuleerimistele ja austavad seda, milles aasta tagasi kokku lepiti.

 4. Jah 5 kuud ago
  Reply

  Muidugi on J.Ratas palju parem kui Laar, Ansip või Rõivas. Mulle meeldib praegune sisepoliitika mis on suunatud meie rahva elatustaseme tõstmisele mille eelmised ppeaministrid viisid viimaste hulka. Aga mulle ei meeldi ka praegu välispoliitika. Peaks võtma eeskuju rikastest väikeriikidest kes ei topi oma nina teiste riikide siseasjadesse ja tegelevad oma riigi siseasjadega. Poola, Ukraina ja USA presidentide tegevus on taunimist väärt. Kurb et Balti riigid pole välispoliitikas neist paremad. Ei tea kas tahetakse kõrvale juhtida tähelepanu oma riigis toimuvast.meil on oma riigid poliitilisi probleeme mis vajavad lahendamist.Kõige tipuks on suhtumine Valgevene siseasjadesse.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.