Tammsaare parki istutati Eesti Linnade ja Valdade Liidu 100.juubeliks omanimeline puu

Foto autor: Tiit Mõtus.

Täna istutati Tammsaare pargis puu, mis tähistab esimese kohalike omavalitsusüksuste ühenduse asutamise 100. aastapäeva. Eesti Linnade ja Valdade Liitu esindav hõberemmelgas sümboliseerib nii Liidu väärikat ajalugu kui kohalike omavalitsuste viimase saja aasta arengut.

100. aastapäeva puhul istutatud hõberemmelgas sobib väärikasse Tammsaare parki kui valatult – ka legendaarne Eesti kirjanik A.H.Tammsaare sai oma 100. sünniaastapäevaks 1987. aastal parki temale pühendatud mälestusmärgi.  Paju peetakse tihti kooskõla ja harmoonia sümboliks – just kooskõla ja harmoonia Eesti Linnade ja Valdade Liidu ning kohalike omavalitsuste vahel annab meile põhjuse täna pidada väärikat juubelit. Hõberemmelga eest hakkab hoolt kandma Kadrioru Park.

Eesti Linnade ja Valdade Liidu juhatuse esimehe Tiit Teriku sõnul tehakse omavalitsustes tänuväärset tööd, tehtavat märgatakse ja hinnatakse. “Hea meel oli aasta alguses näha uuringut, mis edastas, et 71% Eesti inimestest usaldab kohalikke omavalitsusi ning peab neid kõige usaldusväärsemaks institutsiooniks. Eesti Linnade ja Valdade Liit esindab kohalikke omavalitsusi. Omavalitsused aga oma kogukondi. Kohalik omavalitsus ei ole kuskil kõrgel ja kaugel, vaid inimesele kõige lähemal,” lisab Terik.

“Me teame, et Eestil on Euroopa Liidu riikide hulgas üks kõige pikemaid kohaliku omavalitsemise kogemusi. See on meie riigi vundament ja sellele ehitame oma jätkusuutlikku omariiklust,” sõnas puuistutamise tseremoonial president Arnold Rüütel.

Eesti Linnade ja Valdade Liit (ELVL) on üleriigiline omavalitsusliit, mille liikmeteks on 2020. aasta seisuga 15 Eesti linna ja 62 valda, mis hõlmab kokku 99% Eesti elanikkonnast.

 

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.