Jüri Ratas kohtub täna Soome ja Rootsi peaministritega

Kohtumine Sanna Mariniga Tallinnas 2020. a jaanuaris

Stenbocki maja, Tallinn, 22. september 2020 – Täna pärastlõunal suundub peaminister Jüri Ratas Soome ja seejärel Rootsi, et lühivisiidi käigus arutada oma kolleegide Sanna Marini ja Stefan Löfveniga COVID-vastast võitlust, kahepoolset koostööd, neljapäeval algava Euroopa ülemkogu teemasid, olukorda Valgevenes ja teisi päevakajalisi küsimusi.

„Praeguses olukorras, kus COVID-pandeemia tõttu on rahvusvaheline suhtlus paljuski liikunud videokõnede formaati, leiavad aset ainult kõige tähtsamad visiidid. Lisaks neljapäeval ja reedel toimuvale Euroopa ülemkogule kuulub sinna kindlasti ka suhtlemine meie lähimate heade naabritega,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

Kohtumistel räägitakse piiriülesest liikumisest, digikoostööst, mille olulisus on pandeemia oludes veelgi kasvanud, õhtusöögil Stefan Löfveniga on plaanis puudutada ka kliima teemasid. Ülemkogu eel arutatakse sanktsioonide kehtestamist vägivalla ja valimistulemuste võltsimise eest vastutavate Valgevene ametiisikute suhtes ja lähenemist olukorrale Ida-Vahemeres, dialoogi Hiinaga, samuti digitaalse siseturu arendamist.

Jüri Ratas naaseb Eestisse täna hilisõhtul.

5 kommentaari
 1. Vean 2 aastat ago
  Reply

  kihla, et piire kinni ei panda ning Belarussile kallale ei minda ja 80% poolthääli kogunud Aljaksandrit rõhuva vähemuse tarbeks ei kukutata ehk kokkulepped jäävad sündimata ehk see on reis ainult linnukese jaoks lahtris..

 2. Almar Glustsenko 2 aastat ago
  Reply

  Kas tasus ikka minna? V6ib ju jaada kogemata Viikinglasse 2-nadalasele karantiinipuhkusele.

 3. Joe 2 aastat ago
  Reply

  Soome oskab suhelda kõikide riikidega ka Venemaaga kuid oma riik on tal kõige tähtsam.Meil on Soomelt palju õppida.

 4. Ajalehed aga kirjutavad, et Ratas 2 aastat ago
  Reply

  läks nendega kohtuma seoses laeva hukuga. On ilmnenud tegelik põhjus ja tahetakse see avalikustada. Nüüd tahavad need riigid selle kinni mätsida.
  Ka meie telekates peab näitama neid filme.

 5. Juhan 2 aastat ago
  Reply

  Kiirvisiit tähendab seda, et kellelgi asjaosalistest on kusi ahjus!
  Seda näitab ka Estonia uputamisest rääkivate artiklite juures olevad märkused, et “hauarahu rikkumine…” . Kuigi – teiste uppunud laevade puhul millegipärast ei ole “hauarahu”. Alates Titanicule sukeldumistest!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.