PEAMINISTRIUURING

33 protsenti valijatest soovib peaministrina näha Keskerakonna esimeest Jüri Ratast, selgub Eesti Päevalehe tellitud ja Turu-uuringute AS-i poolt läbi viidud peaministriuuringust.

Jüri Ratas edestab Reformierakonna juhti Kaja Kallast koguni 10 protsendiga. Teiste pingereas olevate erakondade esimeeste toetus on väiksem kui 10 protsenti. Jüri Ratase toetus on kõrgeim nii eestlaste kui muust rahvusest elanike ning samuti meeste ja  naiste hulgas.

Jüri Ratase suur toetus näitab, et Eesti inimesed hindavad tasakaalukat ja inimesekeskset poliitikat, mille prioriteetideks on vähekindlustatud inimeste toetamine ning laiapõhjaline regionaalpoliitika.

10 kommentaari
 1. Ärge 4 kuud ago
  Reply

  võtke seda nõmedust tõsiselt. Kust teab mingi vastanu, millise tasemega keegi on. Et leida peaministriks sobiv isik, tuleb läbi teha väga põhjalik test. Ning peaminister peaks lähtuma mitte bandede kisklemisest ja oma bande sikutamisest, vaid rahva tahtest, kui see on väljendatud elukorraldushääletusel kindla tulemusega.
  Praegune tehiskisma Jurka ja KaKa vahel on nõmeduse tipp. Nad on vaid oma bande juhid, kuid sinna ei valita sugugi kõige teravamat pliiatsit. Siit järeldis: seda küsitlust tuleb vaadata pöördvõrdeliselt – Jurka sobib peaministriks KÕIGE VÄHEM, tema järel kohe KaKa, siis alles tulevad teised. Ja kõige paremini sobib peaministriks maakas, kes kraavi serval õllepommi kulistab. Ta vähemalt teab elu pahupoolt ja teab, mida inimesele on kõige enam vaja.

  • Almar Glustsenko 4 kuud ago

   …iga mees on oma 6lle peaminister.

 2. Almar Glustsenko 4 kuud ago
  Reply

  Oh te (Bildetb)orgia talled ja halvastikatkutud broilerid.

  Teil on vaja veel tuhandete viisi vapse, jaagreid, odinlasi, (Niineste jaoks sobimatuid) punkareid ja p6him6ttelistest rahvuslastest leegionaride ning metsavendade jareltulijaid Jaanuskaarmannistada, hardoaasmaestada ja artursirgustada enne, kui te nutuvabamuuri kapiklana saate loota me Lindanisal edasi pusimisele ja mitte lahimasse s6nnikukraavi langemisele,

  kui te ei v6ta n6uks kohe Paganlale teatada, et teie poolt migit Enefiti, Eesti Teed ja Operaili (pooletoobiste sposatode man) v66ranastajatele parseldust ei tule ja teile peale surutud MRP Rail Balticut. Ning m6istliku aja jooksul (naiteks kuu) v6tab Martin tagasi oma sonimise mingist 5,5 miljardist eurost laenust ja TAGASTAB IGALE EESTI ELANIKULE, ilusate varskete eurodena trukitult, 11 000 EUROT ESM-i, Riigikogu poolt, viimase 6 aastaga roovitud MEIE RAHA ning lisaks m6istliku viivise (24% laenujaagilt, tehes seda 2 nadalaga 12% laenujaagilt).
  (AVALIKEESTI.EE, nr 3, lk 6, l6pus, prof Olev Trass, mitte vaimustuda katteta eurode ja $ riiki anastama meelitamisest).

  Kui teil seda just vaja on, siis peale seda pange oma suukorvid pahe ja istuge koos oma eurognessetiga pead vastu seina tagudes niipalju, kui kulub.

  Aga, kui s6da tahab s6dimist, siis laske kaia.

 3. Almar Glustsenko 4 kuud ago
  Reply

  MEELDETULETUS.
  Turu-uuringute AS kuulub libedikest vennakestest vanemale, Juhan Kivirahkile.
  See isik avas koos 13 kultuuriinimesega, sh oli sel lehel Jaak Johansoni nimi, eelmiste presidendivalimiste ajal usna reaalseid sotsioloogilisi tulemeid koguva kodulehe
  President2016.ee
  , kuid hakkas seda kohe ilmselt varjama, sest seal sai anda 3 poolt ja 3 vastuhaalt igale soosikule ja umbes 45 paeva kestnud kusitluse jooksul, – ja + haalte keskmisena selgus, et k6ik teised kandidaadid said vaid miinushaali

  (Siim Kallas umbes -950, Indrek Tarand -10, m6lemad on ka vabamuurlaste Auleegioni ordu liikmed, nagu wikipediast selgub),

  valjaarvatud Mart Helme, kes polnud siis veel oma paljudest rahvusmeelsetest, avalikult deklareeritud hoiakutest, suure raha ootuses loobunud ja sai umbes pluss 650 haalt.

  (petitsioon.ee/astutagasikk
  ,pikad kommentaarid)
  Eesti Paevalehes aga avaldas Juhan Kivirahki Turu-uuringute AS kusitlusi igal paeval v6i ulepaeviti.

  Tavaparaselt nimetavad sotsioloogia profid statistikas naidatavaid andmeid %-punktides, kuid avalikustades m6nikord ka lihtsalt %-deks.

  Seda t6enaoliselt pahatahtlikult ara kasutades oligu Turu-uuringute AS statistikana toona avaldatud vale info, v6i kontrollimata jatnud, et Eesti Paevaleht ei avaldaks seda valeinfona, milles nimetati 1 v6i 2 paeva vaatluste erinevusena, et Marina Kaljuranna toetus on t6usnud 11%, kuid jaeti tahelepanu pooramata sellele, et see naitaja ei saa olla

  %-punktides vaid kajastab tema toetuse t6usu %-des v6rreldes eelmise korra naitajaga, sest tegelikult oli tema vaidetav toetus t6usnud selle aja jooksul umbes 3%-lt 3,4%-le. Niisugust vakeinfot lehte lubav ja sellega valijaid m6jutav firma ei saa peale seda olla enam t6siseltv6etav ja selle firma teenuseid kasutav Valitsus samuti mitte. Tolle korra tulemus on naha nii Kadriorus kui sellest ringtulenevalt Riigikogus ja Valitsuses.

  Mis muidugi ei tahenda, et Oravate- ning SDE-LGBT ja Rohesionistide v6im oleks parismaalastele kuidagi vastuv6etavam.

  Niisuguse suhtumise puhul mingit jalge nendest kusitlustest firma lehel muidugi pole.

  https://turu-uuringute.eu/tag/valimised/

 4. Nojah 4 kuud ago
  Reply

  See et keegi üldse on nõus nägema Kaja Kallast peaministrina näitab kui ükskõiksed on inimesed Eestimaal, Ansipi valitsemise ajal vaesus aina kasvas ning tehti üks vale otsus teise järgi.Keskerakondliku valitsuse ajal hakkas elu paremaks minema aga kahjuks koroona segab. Samuti segavad reformierakondlased oma valede ja ärapanemistega, süüdistuste leiutamisega tublidele inimestele segades nende tööd ja rikkudes tervist. See on sisemine viirus. Aga mis sa hädaga teed, kuidagi peab inimesi mõjutama kui töötulemusi pole.

 5. Sven 4 kuud ago
  Reply

  Siim Kallas on tark ja tubli mees aga tema tütar ei sobi poliitikuks. Eks nüüd hakkab meie sisemine viirus vohama. Peavoolumeedia ajakirjanikud hakkavad jälle reformierakondlaste laimu levitama. Kindel see et veel ühte reformistlikku valitsust meie maa välja ei kannataks. Juba olime elatustaseme poolest üks viimastest, majandus seiskus jne. kõike ei jõua loetleda mida valesti tehti. Reformi tagatoas varjul olev E.N.Kross pn ka hakanud süna võtma. Loodan et teda ei usuta. See ajakirjanik kes kirjutas poka atikli tema kuritegudest sattus korruptsioonisüüdistusega kohtu alla. Korruptsioonisüüdistused onmoes reformierakondlastel sest neid on kerge teha. reformierakondlased ei ole kunagi ise süüdi ehkki on olnud põhjust süüdi mõista. Oleks hea kui sotsid hoiaksid neist eemale. Keskerakond oleks meelsasti teinud koostööd sotsidega aga ei tulnud nii välja.

  • Milles 4 kuud ago

   on löönud välja Kalda Siimu tublidus? Kas pärast räimesõja kaotust 669 ruutkildi veeala reetmises Liivi lahel lätakatele? Või oma raha ja iseseisvuse reetmises? Või Narvataguse ja Petserimaa reetmises? Kas selline reetur saba olla TUBLI?

 6. Mille 4 kuud ago
  Reply

  poolest erineks küsitlus: Kas pooldad maailmavalitsejana Donaldit või Voovat?
  Ehk emba-kumba pooldad (mitte pooldada ei saa!), ikka saad petta. Ülejäänud 8 miljardit ei tule kõne allagi.

 7. Annan 4 kuud ago
  Reply

  tasuta nõu kuidas uurida kellegi sobivust mingile kohale.
  Kõigepealt peab see olema isikusetu ehk lähtuma põhimõtete hindamisest. Kas PM peaks suutma hüpata kõrgust 1m või mitte? Kas PM peaks oskama suhtlustasemel vähemalt 3 enam kui miljonirahva võõrkeelt peale russki ja võrokeele?
  Ja nii edasi umbas 20…30 küsimust. Ja siis asetada aruteldavad isikud nende vastuste valgusesse, kes neist rohkem rahva ootustele vastab. Ka isikute valik peaks olema laiem, tuntud ahneid karjeriste on meil kulbiga.
  Aga vaevalt te sellist küsitlust tahate, see pöörab teie salasoovid pea peale ning tõmbab ka KaKale ja JuRale vee peale.

  • Arukam 4 kuud ago

   oleks keelteoskuse juures arvestada hoopis eri keelterühmi. Sest tšehhi ja slovaki on 95% lähedased, samuti kattuvad suuresti taani, norra ja rootsi keeled ja Balkanimaade slaavi keelterühm. Suure erinevusega keeled võivad ka eraldi esineda, nt poola ja prantsuse.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.