Valitsus piirab külastajate arvu avalikel koosolekutel, üritustel ja spordivõistlustel

Stenbocki maja, 24. september 2020 – Valitsus otsustas koroonaviiruse leviku laienemise tõttu karmistada alates järgmisest teisipäevast avalike koosolekute, avalike ürituste ja spordivõistluste korraldamisele seatud piiranguid ning vähendada siseruumides toimuvatele üritustele lubatud inimeste arvu.

Siseruumides toimuvatele avalikele koosolekutele, üritustele ja spordivõistlustele lubatakse alates 29. septembrist praeguse 1500 asemel maksimaalselt 750 külastajat. Ürituste korraldajad peavad tagama distantsi hoidmise, kinni pidama kuni 50-protsendilise täitumuse nõudest ning tagama desinfitseerimisvahendite olemasolu ja desinfitseerimisnõuete täitmise.

Külastajate arvu senisest madalam ülempiir kehtib ka konverentsidele, teatrietendustele, kontsertidele, kinoseanssidele ning teistele avalikele üritustele ja koosolekutele, kus on statsionaarsed istekohad.

Külastajate arvu vähendamist siseruumides toimuvatel avalikel üritustel toetavad ka terviseamet ja valitsust nõustav teadusnõukoda.

4 kommentaari
 1. Jube 1 aasta ago
  Reply

  nõme valitsus! Miks mängida mingit piirangute mängu kui kõige lihtsam ja arukam on PIIR KINNI! Kolded sisse piirata ja nakatunud eraldada kai ääres seisvatele laevadele ja öömajadesse VALVE ALLA! Siis ei saa enam keegi satikat levitada. Kuna mõni salasatikakandja ikka jääb, siis 2+2 nädalast piisab, et näitaja nulli ajada.
  teha tuleb seda teistega koos, liiduvabariikides Soomest Ungarini. Aga mida teeb Jurka? Käib möla ajamas ja mingitele sisutühjadele paberitele alla kirjutamas, kasutegur 0.
  Varsti järgneb juba käsk ka kolkaküla muttidel (mehi seal enam ei elagi) hakata maski kandma, ehkki peale postiljoni seal ei käigi, ja seegi puistab lehed 100m eemalolvasse ühispostkasti.

 2. Kui 1 aasta ago
  Reply

  Soomest Ungarini paneks piiri kinni, siis kuu aja pärast (25.10.-st!) saaks me omavahel vabalt liikuda ja lasta ka bussidel ja laevadel sõita ja lennukitel lennata. Me oleks eeskujuks teistele NÕMEDATELE liiduvabariikidele ja riikidele.
  Kuid uueks aastaks saavad ka nemad aru, et meid tuleb järgida ning küünlakuuks on satikavaba ka ülejäänud EL, Norra ja Helveetsia ning taskuriigikesed. Iga sissetulija peab aga puuris 2 nädalat veetma. Kuid elu läheks vanas vaimus edasi.
  Kuid näib, et kuskil müüriladujad seda ei soovi ning ahistavad praegusi nõmedikke valitsustes. Ning igasugused madiseüllekesed kraaksuvad oma kabinetist kaasa, et põhiseadus ei keela oma inimesi mõrvata!

 3. Saan 1 aasta ago
  Reply

  sellest piirangust aru nõnna, et ruumis, mis mahutab 15000 pealtvaatajat, ei tohi kedagi olla üle 750. Kui aga 1500 ehk 10 korda vähem, siis samuti 750. Kuigi nad saavad asuda üksteisest 10 korda kaugemal kui väikses saalis.
  Millel põhineb see 750? Olen ette kindel et mitte millelgi. Mingi jobu on selle välja käinud (nagu varem 1500) ja kogu jobukond võtab seda nagu taevast antut. Kas midagi lollimat ei osatud välja nikerdada?

 4. Almar Glustsenko 1 aasta ago
  Reply

  igauks elab selle m6istuse ja analuusiv6imega, mis tal on.

  V6ib-olla on huvitav lugeda sama teema eelmise artikli kommentaare:

  https://kesknadal.ee/2020/09/22/valitsuse-uhisavaldus-koroonaviiruse-leviku-peatamiseks-peame-uhiselt-pingutama/

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.