Keskerakonna roheliste kogu initsiatiivgrupi pöördumine erakonnakaaslastele

Hea keskkonnateadlik ja -huviline erakonnakaaslane

Keskkonnateemad on nii Eestis, Euroopas kui maailmas laiemalt üks olulisemaid poliitilisi ja majanduslikke küsimusi.

30. septembril kogunes büroos erakonna roheliste kogu elavdamise initsiatiivgrupp.  Kohtumisel erakonna esimehe Jüri Ratasega arutasime, miks ja kuidas peaks Keskerakond tulema keskkonnateemadega rohkem esile. Kindlasti on kliimapoliitika ka kõikide tulevaste valimiste üks põhiküsimusi.

Mitmetes riikides on toimunud noorte kliimaprotestid, milles osales miljoneid inimesi. Kliimamuutused olid eriti noortele üks põhilisi põhjuseid minna hääletama.

Euroopa roheline kokkulepe on 2019. aasta detsembris tööd alustanud Euroopa Komisjoni uue koosseisu katusstrateegia, mille abil saavutada ressursitõhusa ja konkurentsivõimelise majandusega Euroopa. Eesmärk on muuta Euroopa 2050. aastaks kliimaneutraalseks ja kaitsta keskkonda ning teha seda viisil, mis ei sea ohtu ühenduse majandust ega kahjusta kõige haavatavamaid ühiskonnagruppe.

Jõudsime ühisele tõdemusele, et erakonnale on väga oluline aktiivselt toimiv roheliste kogu.

Palun anna teada oma soovist osaleda aktiivselt roheliste kogu tegemistes elektronpostiga aadressile andres@keskerakond.ee hiljemalt reedel, 9. oktoobril. Kuna on moodustamisel ka valdkondade põhised töörühmad palume märkida, millise valdkonna või valdkondadega soovid Sa kogus tegutseda.

Seejärel saadame Sulle kutse roheliste kogu aastakoosolekule, mis toimub reedel, 30. oktoobril. Ajakava ja koosoleku läbiviimise formaadi edastame koos kutsega. Arvestades viiruse puhangut toimub meie koosolek tõenäoliselt veebikeskkonnas.

Head tervist!

Roheliste kogu initsiatiivgrupp

3 kommentaari
  1. Ja 4 aastat ago
    Reply

    mida need rohelised siis ette võtavad? Esimene ettepanek oleks kohe selline, et vastupidiselöt Tüünbäri Kreeta popipanekule reedeti käiks Eesti rohelised reedel koolis aga popitaks esmaspäevast neljapäevani. 4 päeva Kreeta 1 nadi päeva vastu oleks juba midagi ja ärataks ka maailmas tähelepanu. Et meil pole nadid rohelised, vaid teovõimelised. Ning Jurka peaks neid ka toetama, Mailisest rääkimata.
    Samuti tuleks Eestis keelata küttida hippopotaamuseid, elevante, mammuteid, kaelkirjakuid, ninasarvikuid, anakondasid, kondoreid, vaalu. Meite panus maailma eluskonna säilitamisse oleks siis TOHUTU!

    • Almar Glustsenko 4 aastat ago

      Ninasarvik pildil peaks patsutama oravale r6bralikult seljale, nagu kass Leopold multikas hiirtele tegi. Elagem s6bralikult……………………ops, vabanda, aga ma ei pannud sind tahele.

  2. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Kui te juba ninasarviku pildile panite, siis saan aru, et kellelgi teist on ikka sudametunnistuse riismed alles ja saate aru, et Eesti saab olla iseseisev VAID omalooduse jatkusuutlikul mitteraiskaval oma ressursi kasutamisel enda jaoks ja enda omandisse kuuluvana oma isemajandust ules ehitades.

    Jargmine samm RSR-il oleks vabandada avalikult, kaamerate ees Edgari ees IRL-I Muraka-Heleniuse nutuvabamuuri poolt enda eksitada laskmise eest Sorose Arvamusfesti linnas 2016 novembri alguses. Tagada Valitsuse poolt, et KaPo ja muud vaiksed patid talle raha, erakonnakassa ja Toompea Keskerakonnakontorist (Soome “tankistile” kanditud) 1 500 000 eurot tagastaksid ja paluda tal lahti raakida need oma sideisikud , kes on v6imelised aitama Eesti piimandust taastada, et vaiksem kontrollpakk piimatootlusest oleks Kruuda omandis ja suurem jaguneks kuni 140 000 taastatava (Karl Liidaku) vaiketalu omandina nende vahel.

    See oleks usna v6lts ja hapu etendus, kui RSR hakkab erakonnas justkui tuhjalt kohalt mingit viimase aja Mangi etendust tegema ja Grete sugustele URO-sse me ESM-i miljarditest ka amatlikult miljoneid umber kantima.

    Aga Hundisilmal v6iks kull RSR (ugri?) maarahvalik grupp korra kvartalis v6i ule kuu koos kaia. Naiteks v6iks alustada sellest, et kuidas tegelikult Edgar ule-Eestiliselt seda raskel ajal kartulie jagamist plaanis.

    Ma raagin t6siselt. Nooremad ei maleta, aga Eesti taasiseseisvudes oli enamusel t6simeeli peas see loosungina oeldud vanne, et soome kasv6i kartulikoori, peaasi, et oleme (dikteerivatest impeeriumitest) vabad.

    Ametlikult siis RSR tunnistaks, kuidas nad Edgari tapmises IRL juutide konksu otsa sattusid ja annaks vande, et loobuvad sellest nutuvabamuurlikult sobingust. Teisalt aga tooks oma tavaparase koostoo IRL vabamuuriga reaalsele tasemele ja alustaks seda IRL-I omahabemeajaja Jaak Vackermanni olematust habemest haarates ja pakkudes, et ta saab muud Valitsuse uue ugri (mitte Uue Maailmakorra) poliitika raames teostada oma unelma ja anda k6ik enda (L erakonna)katte haaratud maad ule Soome orjusest naasvatele “Kalevipoegadele”, nagu ta seda avalikult kuulutanud on. Et see on tema panus Eesti looduslaheduse taastamisele. Ja uhtlasi IRL-I algatus armu palumiseks 900 000 Eesti ugrilt nende hiigelvarguste eest, mida nad, Eurojuutla m6ttetute asutuste hiigelpalgal olles, on Eestis toime pannud.

    Remmelgasaagija, Aasa asjane jutt , mingile omajopele Eesti Teede arastamisest, ilma kogukondadega arutamata (et kas nad tahaksid selle firma omandit omavahel jagada), k6lab aga vastupidi. Umbes nii, et RSR arastab ka Enefit Greeni, et 900 000 ugri matsil ei saaks olla enam mingit kobinat, et Valistus peab vastutama energiasektorist seniste suurvargiste eest Utah’isse ja Jordaaniasse. Ja siis saab Valitsus juba ilma mingi vastutuseta lasta laenata selle raha (nagu 17 miljardit kokku on lastud laenata seni v66rpankade korporatiivemadele) juba Liive Auleegonaride vabamuuriordu ruutlitele, Eestisse Tshernob6li loomiseks v6i Oravla Sutterile PRIA toetuste abil veelkord saartel 1000 lamba nalga ja haigustesse suretamiseks.

    Vene uudised alles puhapaeval uhkustasid, et kuis nad ule ilma oma tuumajaamu ehitavad, sealhulgas Valgevenesse ja Soome. Teine niisugune maradooride kamp on hetkel Rochildi-Macroni Auleegioni ordu poliithalduses olev Prantsuse tuumatoostus. Saksa muud oma kuni 12 000 tonni kaaluvaid odava soe akskavaatorid, kuigi seni pole enamus Berliinist ilma nende toodanguta labi saanud. Merkel oma turklaga plaanib vist ka kellegi tuumaluti otsa siirdumist. KAS SEE ON NORMAALNE, ET EESTI VALITSUS SELLELE MILJONEID ERALDAKS? Malisse ja KAV-i ESPLA v66rleegioni k6ril6ikajate hiljutine saatmine ju sellele selgelt viitab.

    7-8 000 000 000 inimest Maakeral saaksid seni suureparaselt hakkama ilma mingi tuumahuppeta (mis on eelmisi tsivilisatsioone Maal korduvalt havitanud). Lishtsalt umbes Leedust p6hjapoolsemale ja samalt laiuskraadilt l6unapoolsemale alale ei tohi umbes ule 10 inimese ruutkilomeetrile asustada lasta (mitte nagu ule EL-I igale poole 200 inimest, nagu seni Euroopa Komisjoni Pagulaskeskus meile peale surub). Ekvaatori umbruses on aga paeikeseenergiat k6igile piisavalt.

    Loodan, et RSR-il ei ole selle looduslaheduse taastamise plaaniga kavas jalle tuupilist Ratase “Leopoldi loogikat”, et kuhvedada ESM-I poliitvarastatud miljarditest juurde Kaljulaiu, Anvelti Ja Kiisleri haldusesse, seekord justkui URO keskonnaprogrammi tarbeks, aga tegelikult siis Eurojuutla teaduste Akadeemia Tarmo Soomere Teoreetilise Geo- ja Bioloogia koolidele, et “Tihedalt Kooselamise Teooria” raames tooks nad Ahvilast, koos iga 7 600 000 neegriga ka uhe Kameruni kitse ja muudaks kogu Eesti Konju k6rbeks. Uuema ilmse tendentsi kohaselt, et Valitsus ei annaks enam konservi m6isnike haldusse miljoneid juurde rahvuskogukondadega labi raakimata Euro- ja jankilolluste tegemiseks.

    See eelmainitud jura, millele RSR plaanib kaesoleva Rohegrupiga miljoneid kantima hakata, viitab usna selgelt sellele, et covid-laenumiljardeid, mille suhtes Valitsus pole valijatelt MINGIT mandaati palunud, kavatseb valitsus, koos teiste maade sarnaste “pandeemiap6dejatega”, mitte Maakera elanikkkonna vahendamise ega loodusm6istlikustamise heaks kasutada, VAID MAAKERALE KUMNETE MILJARDITE TULNUKATE JUURDE ASUSTAMISEKS.

    Alustaks pigem suurte Eurolagahoidlate keelamisest ja igale talu6uele rammukraavide tegemise riiklikust abist, viljapuude istutamisest, mere eutrofeerumise vastastest REAALSETEST abin6udest. Seakatku, Lusitaania teo, hiina uraskite pahatahtlike sissetoojate suhtes koputajate taristu tekitamisest ja premeerimisest. Rootsi-Soome (Eesti) juutide (sea)liha, kala, piimanduse (poliit)oligarhia lammutamisest ja vaiketaludes m6istlikul maaral eri lojuste pidamise riiklikust toetamisest (S6rmuse oligarhiale ei saa m6tlematult anda, aga eeskatt v6iks kuni 30 lehmaga v6i 100 seaga talusid soodustada, mitte nn TOP-UP’e uldse ara v6tta).

    Tuleksin ka asjaga kaasa, sest mul on mitmeid p6llundus-metsandus-loodushoiu taristulisi sotskavasid juba mitu aastat tagasi kontseptuaalselt labi kirjutatud. Suures osas ka labi arvutatud. Sealhulgas ka Ida-Viru muulastele isesesvaks toitumisv6imaluseks jatkuvas ja suvenevas majanduskriisis, mille alusel saavad nad taiesti ametlikult p6llumaad kasutada (Surzhikova ja muud erakonna luti otsas olevad Eurodiversandid ei saaks minna ja seda ettev6tmist pilbasteks luua).

    Mitte, et jatkuks anarhia, mis soodustab krimmilladse tootega paadimist.

    Lust v6i Kaldalu Lauritsaga v6ivad need RSR Rohelise ninasarviku jutud Hundisilmal susteemselt Youtube’i ulesse panna.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.