Peaminister Jüri Ratase kommentaar Mart Helme intervjuule

Hea Mart! Loen, et Sa ütlesid Deutsche Welle ajakirjanikule, et Sa ei vaata osade Eesti inimeste peale viisakalt või teed seda koguni ebasõbralikult. Lähtudes selles vaid nende seksuaalsest orientatsioonist. Keskerakond moodustas koalitsiooni, kus me leppisime kokku teistsugustes väärtushinnangutes.

Keskerakonna väärtushinnangud algavad kindlasti Eesti Vabariigi põhiseadusest, mis ütleb üheselt, et kõik meie inimesed on seaduse ees võrdsed. Mitte kedagi neist ei tohi diskrimineerida ning samuti on seadusega keelatud diskrimineerimist või vihkamist õhutada. Eesti Vabariik ei hinda ühtegi Eestimaa inimest lähtudes tema seksuaalsest orientatsioonist ning see ei tohi mõjutada meie riigi või valitsuse suhtumist temasse.

Keskerakonna väärtused on kirjas ka meie ühiselt allakirjutatud koalitsioonilepingus. Oleme koos kokku leppinud, et esindame kõiki Eestimaa inimesi ning edendame hoolivat ja sallivat ühiskonda, mille liikmed tunnevad end turvaliselt. Me oleme ühiselt lubanud taunida ühiskonda lõhestavat retoorikat. Sinu vastused ajakirjanikule on kõike seda arvestades üheselt taunimisväärsed.

Eesti Vabariigi valitsuse liikmete kohustus on töötada, et kõik meie inimesed elaksid iga päev kasvõi natukene paremini kui eile ning eesti rahvas, kultuur, keel ja riik kestaksid läbi aegade. Seda ei saavuta karmide sõnade või ebasõbralikkusega, vaid mõistmise, koostöö ja lahkusega.

12 kommentaari
  1. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Kahjuks me pole saavutanud hoolivat ja sallivat ühiskonda. Mis sallivusest saab rääkida kui reformierakondlased laimavad ja süüdistavad ausaid inimesi karistamatult. Pevoolumeedia ajalehti ei taha lugeda sest need on reformierakondlaste hääletorud. Kas mõnitajaid ja valesüüdistuste väljamõtlejaid peab ka kohtlema sõbralikult vaatamata sellele et nad rikuvad teiste inimeste tervist. Peavoolumeedia ajakirjanikud võivad ka jutu teiseks keerata või mõne sõna juurde leiutada.Kui jubedaid asju on üelnud reformierakondlased ja nüüd ka mõned sotsid. Pole mõtet Helme ütelusest nii suurt numbrit teha. Minu meelest ei tee isamaalsed midagi head ärgitades vihavaenu Venemaa vastu ja ostes kokku relvi teades et isegi ohu korral ei läheks ükski riik Venemaa vastu sõtta.

  2. Kui 4 aastat ago
    Reply

    mingi kokkulepe oligi, et igatliiki väärakad peavad ENSV piirides võimutsema ning seadusi ette kirjutama, siis selline kokkulepe oli juba algusest peale vale ning just sellise kokkuleppe pärast peaks Jurkal olema ülim häbi. Eestlane on siiski eestlane, mitte mingi Brüsseli või Rootsi kunni kaltsunukk, kellega võib käituda nagu neile meeldib oma elukorraldust reetes. Tuletage meelde Beneluxi ja Rootsit 1950-1950ndatel, need olid oma rahvale elamisväärsed riigid. Kus on nüüd Bullerby, kui neegrid ja muslimid märatsevad nagu tahavad ja kohalikud peavad elukohti vahetama kehvematesse kohtadesse, et saaks rahulikumalt surmani välja vedada?
    Saan aru, et Jurka pole mitte kunagi lihtinimesena neis paigus liikunud ega tea tuledesäras kabinettides udu ajades midagi kohalikust elust. Kuid mingu neisse muslimite piirkondadesse Stockolmis, Malmös, Marseille’s, Rouenis, Paris’s ka paljudes kohtades Saksamaal, Beneluxist rääkimata. Siis saame näha, kuidas ta elu näinuna piinlikult valetab.

  3. Õige 4 aastat ago
    Reply

    pli 1950-1960ndatel.

  4. Lugesin ka "kolidsonilepet" 4 aastat ago
    Reply

    Ei leidnud leppest mitte midagi lillade kaitseks.
    Järelikult desinformatsioon.

  5. Küll on ikka jama lahti. 4 aastat ago
    Reply

    Pededega pidevalt kisa. Kallase sugused oga ootavad kuidas saaks jälle hammustada.
    Ma arvan, et rahval on pedede suhtes ükskõik. Minul ka. Aga ma ei salli tänavatel lutsutamist ja kakahaisu. Kui tahate üksteist tõmmata, minge varjulisemasse kohta ja trukkige siis eest või takka. Teie oma asi. See, et poliitikasse trügite ja tahate, et teised peavad teid ülistama. No ei, pededele peaks abi andma ja ostku keset ookeani saar. Tehku siis mida tahavad. Seal ka nende lipu värv eredam.
    Kallas K. Eks lase siis neil endale rahuldust pakkuda taguotsa kaudu. Või sul juba ehk see teenus olemas.
    Jätke Helmed rahule. SA JU VÕIMU NIMEL KÕIGEKS VALMIS.
    Ratas laseb ennast mõjutada ja kõik võimu nimel. Reetur oled ja reeturina sured. Ega sinna midagi parata ei saa.

  6. Elmer Hill 4 aastat ago
    Reply

    Eks näeme, kas Sm.Ratas võtab midagi ette valitsuse kukutamiseks s.o.Helme vastu.Kui ta seda teeb, on ta reeturite reetur ning sellega kaevab augu ka iseendale ja KE-le.Las janad, kadrioru seened ja refipenid hauguvad-seda on nad kogu aeg teinud-aga Helmed ajavad õiget asja.

  7. Ärge kuulake meie kõrbenud 4 aastat ago
    Reply

    presidenti. Ta on riigile ja rahvale mõõtmatut kahju toonud.

  8. Soo 4 aastat ago
    Reply

    Arvan et see intervjuu oli reformierakondlaste poolt tellitud või ka mõne sotsi poolt. teatakse ju kuidas Helme suhtub geidesse. kas ta pidi siis küsimusele vastates valetama või. Muidugi lisati omalt poolt mõne sõna juurde ja moonutati vastust. Või tegutseb seal meie rahva vaesusesse viija Ansip kes lubas teha kõik et koalitsioon laiali ajada

  9. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Keegi nimetab siin ratast seltsimeheks aga tegelikult on seltsimees Ansip oma kommunistliku mineviku pärast.Muidugi pole enam Keskerakond endine. Parimad inimesed olid E.Savisaare pooldajad kuid nad poleks võimule saanud sest pole teist sellist tublit erakonda nagu oli Rahvaliit mis alatult laiali aeti. Praegune Keskerakond peab arvestama oma koalitsioonikaaslastega. Isamaa kes varem polnud õiglane eriti kui seal oli Kross on nüüd vaikseks jäänud kuid kahjuks tegeleb palju mõttetu Venemaa-vastase tegevusega ja sõjaks ettevalmistamisega. EKRE sai hääli tänu vihavaenu õhutamisele mõne rahvuse vastu, kuid olen veendunud et nad nii ei mõtle ja püüavad praegu meie sisepoliitikas head teha. Geide suhtes ütles Helme oma arvamuse ja ei valetanud. Oleks minu käest küsitud oleksin öelnud et see on haigus mida peaks ravima ja lastel peab olema isa ja ema. Meie valitsus ei peaks toppima oma nina teiste riikide siseasjadesse sest meil on omal palju probleeme. Võtkem eeskuju edukatest väikeriikidest.

  10. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Vabandan vea pärast peab olema Ratas suure tähega.

    • Kui 4 aastat ago

      ratas pole midagi väärt, siis peabki väikese algustähega olema.

  11. Samasoolisi ei eksisteeri.
    Puuduvad samasooliste genitaalid. On olemas mees ja naissuguelundid aga homosuguelundeid pole olemas.
    Pärasool ei ole suguelund.
    Homoseksualism on nakkushaigus mis on ravitav ravimtaimede abil millised parandavad immuunsust.
    Homoseksualismi sümptomid on lillad huuled, madal lihaste toonus jpms.
    Milline on homo käepigistus ?
    Homo käepigistus on vedel,vastik,tülgastav, masendav.
    Homoseksualism on nakkushaigus mis on ravitav ravimtaimede abil millised parandavad immuunsust.
    Homoseksualismi aktivistid levitavad seda nakkust nad kraatsivad hammastega mittehomo peenisesse bakterid ja mittehomost saab homoseksualist 48 tundi jooksul.
    Koolimaja peldikus homoaktivistid kraatsivad hea tervisega laste peenisesse bakterid ja siis lapsed haigestuvad homoseksualismi …neist saavad peded…
    Homoseksualism on ravitav toore Võilille juurika abil.
    Muidugi ei tohi olla kontaktis nakatunud isikutega.
    Homoseksualismi sümptomid on lillad huuled, madal lihaste toonus,krampis huulte lihased mis hoiavad ees “naeratust” jpms.
    Milline on homo käepigistus ?
    Homo käepigistus on vedel ja vastik, tülgastav,masendav.
    Millised on homo suguelundid ?
    Neid pole olemas. On olemas mees ja naissuguelundid aga homosuguelundeid pole olemas. Jämesool ehk pärasool s.o.
    sitaauk ei ole suguelund.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.