Noorsotsid said EKRE ministritest tehtud vikatimehe nalja eest sugeda

Esmaspäeva õhtupoolikul lisasid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna noortekogu sotsid Twitterisse pildi, millel on kujutatud kuus EKRE ministrite nimedega ust ning kabinette väisanud vikatimees, kuid olid sunnitud oma pilapildi parteisisese tsensuuri tõttu eemaldma, kirjutab Postimees. 

SDE aseesimees Katri Raik ütles Postimehele, et selline pilt on absoluutselt lubamatu. “Räägin esimesel vôimalusel nii erakonna esimehe kui ka noorsotside juhiga,” lausus ta.

Katri Raik palub nende inimeste ees vabandust, keda on meemil kujutatud. “Mulle meenuvad mõned mind ennast kujutavad meemid. Ei olnud tore,” meenutas Raik.

Ta lisas, et vere ja surmaga mängimine on võigas. “Meie erakonnast olid kõik väga häiritud sellest ja juhtkonnas me kindlasti arutame seda teemat,” ütles Raik.

Noorsotside president Õnne Paulus selgitas, et postitust ajendas tegema järjekordne EKRE ministrivahetus. “Mis ei lähe meie arvates kokku hea poliitkultuuriga,” selgitas ta. “Tegemist oli süütu naljaga, et juhtida sellele tähelepanu. Sellega ei soovinud me kellegi tundeid riivata ja oleme ka tänaseks selle postituse maha võtnud,” lausus Paulus.

“See pildike väljendab lootusetut vaimukuse defitsiiti, aga ka täiesti usutavalt vägivallakultust, mis on kaasnenud Black Lives Matteri kaudu USA-st Euroopani ulatunud laamendamise lainega,” ütles riigikogu liige Anti Poolamets (EKRE).

“Küllap noorsotsid hoiavad sotsiaalmeedia kaudu nende revolutsiooniliste liikumiste ikonograafial pilku peal ning sealt need vere- ja vikatiideed laenatakse,” lisas Poolamets.

Keskerakondlasest riigikogu liikme Tõnis Mölderi sõnul on selline tegutsemine vaenu ja vägivalla õhutamine ega aita kaasa poliitkultuuri arengule. “Poliitilisi seisukohti saab avaldada ka soliidsel ja lugupidaval moel. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehel oleks kohane teha avalik vabandus,” leidis Mölder.

BNS

8 kommentaari
  1. Triin 4 aastat ago
    Reply

    Kõikelubatavus liberitele, on viinud meid liberaalse diktatuuri lävele. Solovjov nimetas Eestit juba diktatuuririigiks, kus teisitiarvajaid, tundjaid suukorvistatakse. Mille poolest me siis ikkagi erineme sellestsamast Venemaast, Valgevenest või Põhja -Koreast? Siin on kõik lubatud liberitele, seal padupunastele. Minu sellekohane arvamus EPL. kustutati. Noorsotside postitus küll kustutati, kuid ekretiinide hävitamissoov kestab ju edasi, õpetajana töötab endiselt Indrek Tarand, kes soovib rahvuslikult mõtlevaid inimesi kuklalaskudega hävitada ja selline kasvatab noori. Lauristini ajakirjanike “kasvatamise” vilju näeme iga päev pariste, poomide, tikside jne. näol. Tahetakse teha riigist püdel, vikerkaarevärviline kuulekas massihüsteeria paariariik ja see on juba muutunud tõsiseks ohuks.

    • Almar Glustsenko 4 aastat ago

      No Solovjov on ikkagi Vene propagandaajakirjanik, kelle endine ajalooline ja ajakirjanduslik tase oli paar aastat tagasi keskmisest margatavalt k6rgem, kuid kes on viimase aastaga eriti palju ara vasinud.

      Enam neid tema arutelusid ja tema kutsutud saatekulalisi valdavas osas kuulata ei kannata. Sisu ei ole, v6i on kulaliste ja nende jutu hulgas margatavalt rohkem sioniste ja sionistlikku demagoogiat, kui varem.

      Vaga hea, et siin artiklis ka Poolamets s6na saab. Seoses temaga tahan markida, et militaarentusiasmi vallas on ta kull Riigikogus omal kohal, kuid igasugu tema avalike ajakirjanduses valjaastumiste sisuline kulg jatab t6siselt soovida, mis puutub moodapaasmatut diplomaatiat koostoos v6imaliku vaenlasega, et majanduss6da militaars6jaks ule ei laheks.

      Naide:

      alate 1.01.2020. Ahvardas politseijuht, Elmar Vaheri soovil politsei Sputnik-News.ee ajakirjanikke, et alustab nende vastu kriminaalasjad, kui nad selle firma ajakirjanikena jatkavad. Eesti on Auleegioni ordeni ordu (Rottsildile alluva Macroniga eesotsas) ruutli, Reinsalu armust nimelt Venevastaste sanktsioonide esiehitaja EL-is ja see rahvusreetur saavutas oma kapikust Oravapolitsei juhi ja AK poolt selle, et EL-i poolt ei kasitletud kull “Putini s6bra’st” ajakirjandusmagnaadile pandud EL-is ari keeldu laienenuna ka Sputnik-Nerwsile, kuid Eestis seda kasitleti just nii.

      See Venemeelsena tehtud veebilajaleht on olnud 2016-2020 uks vaheseid Eestis tegutsenuid, mis kirjutas sisulisi artikleid Eesti uhiskonnast (praegugi on need uleval) ja mis samas ei olnud s6ltuv USA ja EL nutuvabamuurlaste poolt Eestist varastatud rahast, millest tuleb vahemalt 2000-3000 eurot paevas tagasi selleks, et, siinse ajakirjanduse eesti rahvuse kestmise vastase propaganda k6rval, meie riigitegelasi ja rahvuslasi ka niisugusel maaral Vene uhiskonnategelastega tulli ajada, et Eesti selle tulemusel, militaaroperatsiooni abil seejarel krimmistataks (uus-MRP, Rail Balticu raudbetooni abil jaadavalt Balti riike ka pooleks jagades).

      12.03.2020 kaisime m6ne patrioodiga siiski Toompeal Patsi Vaikiva Ajastu vastest tahtpaeva Riigikogu ees tahistamas (kuigi EKRE selle tahistamise valja kuulutas ja siis tuhistas, viidates covid-ile). Sinna ilmus uhtakki eesti keelt mitteraakiv kaameramees, kes palus mul vene keeles seletada, et miks mu plakatil on kirjutatud, et Eesti Valitsus ja Riigikogu on varastanud (toonaseks) ule 13 miljardi euro ESM-i. Seletasin. Seejarel ilmus autode tagant Eesti (vene) Perede Liidu juht (ma algul ei tundnud teda ara), kes kutsus 2 kaamerameest autode taha Nevski katedraali ette. Jargnesin ja avastasin, et ta esitleb kaamerameestele seal mingeid oma plakateid. Minu ilmudes ta lahkus koos omadega ja koos minult venekeelse usutluse v6tnuga. Mulle keeldus oma asju esitlemast, kuna talle jai minust vale mulje (maletatavasti 21.09.2019) Stenbocki maja esiselt protestilt, kus ta arvas, et ma saabusin sinna nimme nende 5G-vastast meeleavaldust segama, millel toona osales ka Eesti Ellujaamise Erakonna juht (kes on teinud vaga tubli tood rahvuslasena, osaledes koos EKRE-lastega naiteks 2017 suvel Kultuurikatla ees Europa Komisjoni saadikute s6getsemise vastasel meeleavaldusel sealhulgas SDE Andres Anvelti vastu).

      Kuna 12.03.2020. Toompea meeleavalduse Riigikogupoolne (EKRE-poolne) poliitiline korrapidaja tundus mulle olevat Poolamets, kuid ta oli Eesti (vene) Perede Liidu toonase meediaesitluse ajaks juba lahkunud, siis tahtsin Poolametsa teavitada sellest asjast ja kusida temalt, kas minult seal intervjuu v6tnud kaameramees on tema teada Sputnik-News.ee oma. Poolamets arvas ka nii, kuid sarjas mind seejarel Sputniku kasilaseks, et ma andsin sellele intervjuu. Seejaerel mu k6ne Poolametsaga katkes (v6ibolla Poolamets ei katkestanud k6ne, vaid seda v6is teha meie “riiklik” kuberkaitse, v6i m6ne meie nutuvabamuuri erakonna kuberkaitse, mis harrastab patriootide asukohta pidevalt maarata, k6nesid kuulata, lindistada, m6nikord ekslikult vahele sumistada, nutitelefonidest infot kustutada jms).

      Igatahes niisugune lugu siis (Vene) suht s6ltumatu ajakirjanduse havitamise kohta Poolanetsa, kui Riigikogu (ei tea oelda mis rahvusest tapselt) Rahvuslike Konservatiivide (ideaalis siiski eesti ugri patriootide) esindaja poolt, kes nuud peaks ideaalis v6itlema ERR-i n6ukogus ka selle nimel, et Eestis mitte ainult ei kaotata LGBT-esindajate, homode ja juutide poolt esindatud AK ja ETV ulemv6im,

      vaid, et selle (ka valjapoole riiki k6lava) kohaliku ajakirjanduse t6siseltv6etavuse suurendamiseks, saavad siin tegutseda ka just nimelt k6igi naaberriikide ajakirjanikud, ka Vene omad, sest mida vahem Poolamets neid siin tegutseda laseb, seda enam saab ETV homo-juutla ja SDE-Rohesionistideerakonna-Reformierakonna-(IRL-Kadriorgia) nutuvabamuuri homojuutla indu juurde ja seda enam solovjovi-sugused selle kondi hambusse, mis lubab ka Kremlil kasitleda Eestit poliitiliselt nii, et kui me lubame ise oma uhiskonna s6gedalt BLM-LGBT-havitada, siis ei jaa ka Kremlil muud ule, kui oma kuljealune ruum, seda r6vedust lubavast (mitte Trumpi vaid pigem RAND-NATO’st) ara puhastada.

      Ajakirjanikud teevad oma tood kas s6ltumatuna v6i siis mitte. Sellesse me algselt parata vaga ei saa. Peaasi, et evid ise enda poolt valjendatavate vaadete omavahel mittemuutumatust suurimal v6imalikul maaral ja sunnid selle abil ideaalis ka k6ige erapoolikumad ajakirjanikud vahemasti s6ltumatuks, piisava harjutamise ja v6luvuse korral ka sinu (eesmarkide) toetajateks.

      Morder v6iks ka oma suu koomal hoida, kuni ta ei tee oma vigade parandust, mis v6imaldaks tal eesti rahvast edaspidi mitte tappa. Nimelt tema lukkas Riigikogus tagasi viimase palve keelustada Eestis 5G, kuid ei ole olnud kuulda, et ta oleks esitanud palve esitajale sotsioloogiliselt piisavalt pika aja jooksul tehtud uuringu tulemused, kus oleks kajastatud need fuusikaliste parameetrite m66tmised, mlle alusel oleksid mitmed arstid saanud jarelt6estatavalt kinnitada, et 5G ei tekita rohkem tervisevaegusi (vahki, psuuhilisi k6rvalekaldeid, kurnatust, isutust, iibetust jms), kui 4G ja eelnevad raadiolainesusteemid. Muuseas teine tagasilukkaja Riigikogus vastavas komisjonis oli Tartu Ulikooli teadur, Reformierakondlane Everaus.

      Spekuleerin siinkohal, et kas v6ib olla seos selle 5G keelamisest jarjekordse arautlemise vahel ja selle vahel, et Riigikogu loal ehitab Valitsus Stenbocki esistesse majadesse ja KaPo juurde praegu covid-jalgimise vajadusega p6hjendatud Eesti uhiskonna totaalse elektroonilise jartgimise keskust, saadab (koos teiste EL riikidega) selle toetuseks juba regulaarselt kosmosesse paikkonna tapse jalgimise satellite, kuid samas, spekuleerin, et siis kui nende abil on rahvusmeelsed ja Eestis ugri geene kandvad inimesed (5G) haigustega hauda viidud, siis hakkab nende riigikogulaste seltskond meelitama samade satelliitide abil uusi elanikke meie maale. Ja reaalseklt juba reklaamitakse ridaelamute (spekuleerin, et Uue Maailmakorra) linnakut, mille nimi on … EVERAUS.

    • Almar Glustsenko 4 aastat ago

      Triin

      Muus m6ttes tore jutt, aga Diktatuuri m6ttes Eestit, Venet, Velgevenet ja P6hja-Koread uhte patta panna on kurjast.

      Eesti on niiv6rd vaike ja oma algselt ugri kultuurilt EUSA ja Vene imperialistlikest pan(deem)kultuuridest seeparast niiv6rd erinev, et meie (v66ragentideks hirmutatud) poliitikute diktatuur ei ole kull reeglina nii 6udne, kui impeeriumite poliitikute diktatuur, mis on (halval, kuid tavalisel juhul) poordumatu.

      Vene kultuur on (pendeem)religiooniga mitmustatud ehk semi(iti)ootistatud, kuid selles on vaga palju ugri ja vana-Skandinaavia m6jutusi, sest kuni Uuraliteni elasid praegusel Venemaal p6hiliselt ugri h6imud ja selle maa kliima ja loodusega toimetulemiseks oli sinna saabunud russid (“slaavlane” on pigem neid semi(iti)ootistanud eurooplaste k6nepruuk) sunnitud enamuse igapaevaelu kombeid meie esivanematelt ule v6tma, ning russid kasutasid algselt viikingeid oma maksukogumise ja s6javaeliste kasilastena, sest naiteks veeteede kasitlemises on nood russidest sajandeid kogenumad.

      Valgevene Lukashenka diktatuur on sunnitud seda olema vaid selleparast, et vastasel korral oleks 6htumaa nutuvabamuur Valgevene ammu ara soonud (nagu Ukrainaga on suurel maaral juhtunud), et katte saada Ida-Ugrila ehk Venemaa, siiani Maailma veel uhe viimasema looduse paastmise alana sailinud, loodusvarasid ja neid samamoodi havitada, nagu Ameerikates ja Laane-Euroopas. Eesti 92 riigikogulast jaravad selles m6ttes m6lema suupoolega praegu iseenda saba, sest k6ik me Baltikumi ja Poola oma rahvusvaenlased, kes meilt ESM-i kaudu 6htumaa nutuvabamuuri katte varastatud raha eest praegu Lukashenko mahav6tmiseks intensiivselt vahendavad, ei saa kull selle eest mingit oma kodumaad (Eestit) kingiks, ei endi lollitajate ega ammugi mitte kohalike patriootide kaest, vaid T6ESTAVAD VAID SEDA, ET HOLOKAUSTI POLE M6TET EITADA.

      P6hja-Korea on keskmise ugri jaoks aga nii v66ras maa, et …No, kui sa just tahad, siis utlen, et vaatamata sellele, et ilmselt sai Kimide sugu seal juhiks Stalini abil, siis sealne riigijuhtimis-religiooni filosoofia parineb valdavas osas konfutsionismist ja on selle niisugune alaliik, kus suurim juht peab olema k6igile eeskujuks. Seejuures on aga juhil ka apsoluutseim vastutus k6igi oma maa elanike heaolu ees. Mitte, et Kim tahaks oma maa elanikke piiinata ja r6huda, vaid USA nutuvabamuur on L6una-Korea muutnud p6him6tteliselt USA osariigiks ja selle elanikud valdaval maaral kultuuriliselt vahepeal, kumnete aastate valtel, jankistanud, mis kultuur Aasia pilusilmadele kohe kuidagi ei sobi (ka USA-s nad elavad valdavas osas vaid oma vaga tugevas diktatuuris, kui hiinlased 2000-t6e alguses hakkasid algselt Eestisse massiliselt 6ppima saabuma, siis elasid ka nemad usna suurte oma kogukondadena kogukonnasiseses vaieldamatus diktatuuris ).

      P6hiprobleem ongi selles, et Koreade jagunemisel pole jaetud P6hja-Korea elanikele (olenemata pandeemilistest imperial-kommu’st v6i imperiaal-kap’ist on 1 inimese kohta vaja ikka samapalju isetaastumisv6imelist loodusressurssi) USA nutuvabamuuri poolt piisavalt elatisloodust ja Stalin ning talle jargnenud ei ole omanud Kaug-Idas lihtsalt niisugust loodusressurssi, et nad oleks ka hea tahtmise korral seda suutnud ka p6hjakorealastele vajalikul maaral jagada.

      Seda me tegelikult ei tea, kas P6hja-Koreas on kestev nalg (info ei imbu valja), kull aga on vaieldamatu, et kuni Trumpi presidendiks saamiseni ei ole USA lubanud toimida vajadusel normaalselt P6hja-Korea ekspordil-impordil naaberriikidega (kui p6hjakorealased seda vajavad ja Kim seda tahab) ja see on halvadel aastatel nalga mitmekordselt v6imendanud.

      Kahjuks on Eesti Valitsus ja Riigikogu valdavas osas kaitunud viimase aasta jooksul samamoodi Valgevene rahva suhtes, kuid see on ilmselt tingitud sellest, et meie nutuvabamuuritud “juhid” toompeastatud (uleluskoerastatud) Lindanisalt ei saa ise ka aru, et kui suur see covid-iks tembeldatud galakteemiline meie vallutuspettus on. Uhest kuljest on see hea, sest kui nad oleksid nii laia silmaringiga, et saaksid aru, siis nad suudaksid olla ilmselt senisest veel hulga vahem ugilikud.

  2. mnjah 4 aastat ago
    Reply

    ja noorsotside selline teguviis mahtus ainsana PM uudistesse. Vaikisd nii ERR, Delfi, EPL ja ka muidu kriitiline uudisteankur Priit Kuusk AK-s . Omasid ju ei puudutata. Ja need noorsandid räägivad ikka veel õhinal poliitkultuurist. Naerukoht. Ega eile õhtune Esimene Stuudio parem olnud, nägime saatejuhi stand-up etendust kuhu oli ka üks minister vaatama kutsutud. Tanel Kiigele tuleb ikka au anda, olla ühe lauataga sellise närvilise koomikuga ja jääda seejuures ise nii soliidseks ja vaoshoituks. Aga ehk keskerakondlased siiski asuvad toetama EKRE algatatud seadusemuudatust ERR osas, sest selliseid saatejuhi soolosid küll enam näha ei tahaks ja ammugi veel palka maksta. Eks järgmises meediatunnis kutsub eetikanõunik järgmise opositsioonierakondade esindaja(näiteks Lauristini) asju siluma ja musta valgeks rääkima. Kas meil meediamaastikul tõesti pole uusi inimesi kusagilt võtta, kes suudaks oma emotsioonid vaos hoida ja jääda neutraalseks. Tralla seda kindlasti ei oska. Tehke ometi midagi. Äkki mõni raadiomees on nõus TV-sse tulema, näiteks Timo Tarve ja see tema partner kelle ERR kunagi päevapealt lahti lasi. Need kaks meest suudavad oma tööd väga hästi teha.

  3. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Kes siin esineb Katri Raiki nime all?

    Kas SDE ei ole see, kes lasi samuti Riigikogust (seni 14,1 miljardit eurot) ESM-I poliitvarastada, millest on ilmselgelt margatavalt kumneid miljoneid lainud tulnukastamise –URO eelarvesse ja tulnud sealt Eestisse tagasi BLM ja LGBT lauspealetungiks avalikus ruumis, kaupade reklaamis, hariduses, ajakirjanduses jpm-s?

    Muuseas ilmarusaadavalt 6de-venda Kaljulaidide, ajakirjanikest Raudade, Andres Anvelti, Marika Kaljuranna kaasabil.

    See tegevus on uhiskonda jarjekindalalt suures ulatuses kuritegelikult muutvalt igatahes isegi miljoneid kordi palju hullem, kui SDE laste vikatinaljad,

    KUNA TE OLETE S.D.E.-S V6TNUD OMA PEAEESMARGIKS COVID-I ETTEKAANDEL NENDE MEETMETEGA HAVITADA KOGU EESTI VAIKE RAHVAS NII, NAGU SED ON KUULUTANUD ILMSELGELT TEIE SUUR EESKUJU, SIONISTIDE A.D.L. juht ABRAHAM FOXMAN, SIONISTIDE 2. KONVERENTSIL, NEW YORKIS, 1998. AASTAL (ET IGA VALGE INIMENE HABENEKS, ET TAL ON VEEL VALGED JARGLASED JA ET TA TEEKS K6IK, ET NEID POLEKS).(Otsige internetist: ADL speech of Abraham Foxman ; Словянин речь Абрахама Фоксмана all on ka pikem seletus, miks teatud vabamuurlaste poliiterakonnad neid asju teevad jam is eesmark neil on).

  4. Vaatasin 4 aastat ago
    Reply

    seda pilapilti konservantidest samuti kuid mina ei leidnud seal midagi taunimisväärset. Tõsi ju on, et ustel olid langenud ministrite nimed, mida seal varjata või salata. Ja tõsi on ka see, et Martini pead ihaldavad KaKa ja InSa kõige rohkem. Nüüd tema vastu ju kõik relvad pöörataksegi.
    Vikatimees oli vaid kujutis ülekantud tähenduses, mitte ei soovitud surma.
    Õnneks võtsin ma selle pildi ka maha, saab tulevikus kasutada.

  5. Tuule 4 aastat ago
    Reply

    AK ja Ringvaade , Pealtnägija jne. ei tõstnud kisa !? Tähendab, et ministrite tapmise karikatuur on õige asi !?

    • Mingit 4 aastat ago

      tapmist ju polnud. Konservandid ise katsetasid kohale sokutada keda iganes, ehk õnnestub. Et need jobud olid, selgus peagi. Ning joonistus käis juba minema pekstud äpude kohta. See pole aga kellelegi ssaldus, jobu on jobu.
      Ja kui keegi sokutatakse kuskile kohale, siis toimub ju seegi käpardite valdkonnas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.