Aab: õpilaste kahe nädala sisustamine on koolipidaja otsustada

Jaak Aab

Haridus- ja teadusminister Jaak Aab sõnas, et koolid on alates esmaspäevast tavaõppeks suletud ning selle aja sisustamise üle otsustab kooli pidaja.

Aab sõnas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et valitsus jõudis ekspertide soovitusi arvestades üksmeelsele otsusele sulgeda koolid alates esmaspäevast. Ta nentis, et juriidiliselt algab jõuluvaheaeg tavapärasel ajal. Aabi sõnul on koolipidaja otsustada, kuidas need kaks nädalat sisustada.

Ministri sõnul võiks tavapärase e-õppega jätakata koolide gümnaasiumiosa ning võibolla ka põhikooli viimane klass, kuna mõlemal seisavad kevadel ees eksamid. Nooremate klasside puhul ei ole Aabi sõnul mõtet selle kahe nädalal jooksul viia läbi traditsioonilisi e-tunde ning koolidel tuleks selle aja sisutamiseks võimalusel kasutada loovat lähenemist.

“On raske, kuid me leiame lahendused,” ütles Aab.

Rahandusminister Martin Helme täpsustas, et valitsus ei otsustanud mitte jõuluvaheaega pikendada, vaid koolid sulgeda. See tähendab, et sulgemise tõttu ära jäänud kahte koolinädalat ei ole vaja kompenseerida näiteks suvevaheaja arvelt.

Aab lisas, et haridus- ja teadusministeerium tegeleb õppetöö ärajäämise tõttu tekkivate sisuliste puudujääkide kompenseerimise võimaluste leidmisega.

Aab avaldas lootust, et kontaktide vähendamine aitab kaasa sellele, et uuel aastal on võimalik tavamoel õppetööga edasi minna.

1 Kommentaar
  1. Vot tak 4 aastat ago
    Reply

    Aab ei otsusta midagi, Kõlvart otsustab kuidas koolid töötavad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.