Aas: uuest aastast kaovad Tallinna lennujaamast lennupiirangud

Lennujaam Foto: Martin Ojala/Majandus- ja kommunikatsiooni ministeerium

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas kinnitas, et uuest aastast kaovad Tallinna lennujaamas lennupiirangud, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Aas ütles, et lennupiirangute kaotamine ei tähenda siiski seda, et lennuliinid kohe taastuksid, sest reisijaid lihtsalt pole. Küll aga usub Aas, et pärast laialdasemat vaktsineerimist võib järgneda plahvatuslik lennureisijate arvu kasv.

Euroopa Komisjoni otsusel ei tohi liikmesriigid uuest aastast koroonapiirangutele viidates keelata lennuliiklust. Eesti ja Läti olid EL-is siiani sisuliselt ainsad riigid, mis koroonaleviku tõkestamiseks lennukeelde kehtestasid.

Aasta lõpuni kehtib Eestis reegel, et lennata võib nendesse piirkondadesse, kus nakatumine on alla kahekordse Euroliidu keskmise. Euroopa keskmine oli vahepeal kõrge, kuid praegu on kiires languses, näiteks Hispaaniasse võib täiesti vabalt lennata.

BNS

4 kommentaari
  1. Nii 4 aastat ago
    Reply

    jaburat otsust saabki välja mõelda vaid Aasa Taavi. Just lennu teel tuleb satika levimine Eestisse kinni panna. Siis laevade ja busside vahendusel.
    Nüüd läheb asi veelgi hullemaks ja varsti oleks ka päevas nakatunute arv 1000 ja üle. Seda on see vist ka praegu, ainult ei tehta niipalju teste, et arvu mitte üle mõistuse ajada. varsti elamegi satikaliiduvabariigis.

  2. ? 4 aastat ago
    Reply

    KINDLASTI AITAB SEE VASTUTUSTUNDLIKULT VIIRUSE LEVIKUT TÕKESTADA ?
    Kui pole inimesi, kellele neid lennufirmasid vaja on ? Muidu võiks ju lennufirmadele panustada, aga mäedsa, es soa mette, sest kui põle inimest…kesse lendab siis …

  3. to nii 4 aastat ago
    Reply

    Oh .ärge muretsege, kõik läheb eesmärgipäraselt.

  4. üks õige assi ometi ja kohe paha assi takkajärele 4 aastat ago
    Reply

    KOOLIDE KINNIPANEK OLI VÄGA HEA, OMGI HAKANUD VÄHENEMA NOORTE HAIGESTUMUS. KOOLILAPSD TÄITSID SUURESTI TRANSPORTI + NEID VIIVAD JA TOOOVAD, RINGIDESSE SSAATVAD SEKEELDAVAD TÄISSKASVANUD.
    HEA NÄIDE SELLEST, KUIDAS SULGMISED JA SEEGA LIIKLUSPIIRANGUD AITAVAD,
    SESTAP LENNUPIIRANGUTE KAOTAMINE ON OHVER KULDVASIKALE .KES NEED OHVRIPREESTRID SIIS ON ?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.