Narva volikogu esimehe ja linnapea valimine lükkub veelkord edasi

Katri Raik. FOTO: EERO VABAMÄGI/SCANPIX

Täna, 11. detsembril toimus Narva volikogu eestseisus. Narva volikogu aseesimehe Larissa Olenina  otsusel toimub volikogu korraline istung 17. detsembri asemel 30. detsembril.

Volikogu aseesimehe sõnul takistab istungi läbiviimist eriolukord ja mõnede rahvasaadikute eneseisolatsioon. Fraktsiooni „Meie Narva“ esimehe Katri Raik sõnul on need väited veidrad: „Ida-Virumaal ei ole eriolukorda, mis takistaks volikogu istungi läbiviimist, seda muidugi kõiki nõudeid jälgides. Samuti ei ole mingit kindlust, et 30. detsembril ei ole eneseisolatsioonis järgmised volikogu liikmed. Paratamatult jääb mulje, et tegelik eesmärk on volikogu laiali saata. Tänases kriisiolukorras on see lubamatu poliitmäng“. Tarmo Tammiste, endise linnapea ja volikogu esimehe sõnul on samuti otsus asjatundmatu ja põhjendamatu.

Mihhail Stalnuhhin, Riigikogu  ja volikogu liikme sõnul on üks valimiste venitamise põhjus ilmselt asjaolu, et Narva tava kohaselt võtavad linna asutuste nõukogud detsembrikuus tavaliselt  vastu otsused iseenda premeerimiseks. „Ootame, kas see on nii ka sel aastal“, lisab Stalnuhhin.

Moodustatava koalitsiooni volikoguesimehe kandidaat, Narva Sotsiaaltöökeskuse juhataja Tatjana Stolfat väljendab oma muret linna eelarve vastuvõtmise, aga eelkõige COVIDi tõttu tekkinud olukorra üle:  „Varem on koalitsioon aasta lõpul  alati pingutanud eelarve vastuvõtmise nimel, aga nüüd ei ole sisuliselt aruteludki alanud. Kas isiklikud huvid on kõrgemad kui linna omad?“

1 Kommentaar
  1. Hoidke 1 kuu ago
    Reply

    Naroovat selle pedesotsist Katri eest. Midagi õudsemat on raske välja mõelda.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.