Kiik: piirangute karmistamine võib tekitada negatiivset mõju

Tanel Kiik. Foto: Scanpix

Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles Läti ja Leedu karme koroonapiiranguid kommenteerides, et Eestil pole plaanis lähiajal täiendavaid piiranguid kehtestada ning üldse võib liiga rangetel piirangutel olla negatiivne mõju, kirjutab ERR.

“Eks kriitika ja ettepanekud käivad kogu aeg mõlemas suunas. Kes tahaks näha rangemaid piiranguid, kes tahaks näha leebemaid piiranguid. Mina jään siin alati sellist tasakaalu otsima ja minu seisukoht on see, et kui ühiskonnas pole rahul need kõige kangemate piirangute ihalejad ja pole rahul need kõige liberaalsemad koolkonnad, siis me järelikult oleme õigel teel,” ütles Kiik pressikonverentsil.

“Tuleb reageerida vastavalt olukorrale, vastavalt prognoosidele. Hetkeseisuga valitsus alles kehtestas täiendavad piirangud, mis algasid sellest esmaspäevast. Nende mõju me veel ei tea. Meil on näha üksikute päevade nakatumise numbrid, on teada reoveeseire uuringu tulemused, mis hetkeseisuga ükski ei anna indikatsiooni, et toimuks selline lausplahvatus või oleks vajadust väga jõuliselt senised kehtestatud piirangud ringi vaadata. See vajadus võib ilmneda, aga see peab põhinema reaalsetele andmetele ja prognoosidele, mitte naaberriikide tegevusele,” lisas minister.

Kiik tõdes, et Lätis ja Leedus on tõesti mindud rangemate piirangute teed, aga Eestis ei pruugi see olla hetkel põhjendatud.

“Võib öelda, et olulisem, kui piirangute karmidus, on nende järgimine, nende arusaadavus elanikkonnale, nende selgitamine. Ma arvan, et praeguste numbrite juures ja praeguste värskelt langetatud valitsuse otsuste juures minna seda vinti peale keerama ja mingeid täiendavaid otsuseid tegema vahetult enne aastavahetust Eesti ühiskond ei mõistaks,” rääkis Kiik.

Pigem tekitaks see tema sõnul protesti, arusaamatust ja ka heidutaks piirangute täitmist.

BNS

3 kommentaari
 1. Aremat 1 aasta ago
  Reply

  ja pugevamat ametnikku kui Tanel pole ma veel näinud. Isegi seltsimees Tasku julges vahel tõde kuulutada.
  Piir kinni, et ükski elajas satikat kaasa ei tooks. Kolded sisse piirata, et mingist piirkonnast satikas üle Eesti ei leviks. Liiklus linnade vahel kinni panna, et satikat levitada ei saaks. Nakatunud ja lähikondlased sulgeda 10-ks päevaks laevadele ja majutusasutistesse, et nende tervises veenduda.
  Seda aga Tanel ei julge. Ohutum on talle laipu sadades ja peagi ka tuhandetes lugeda, sest nagunii ta ise massimõrva eest ei vastuta.

 2. Toomas 1 aasta ago
  Reply

  Taolised arad,pehmod ja pugejalikud tüübid ei sobi riiki juhtima. Mingu mujale tööle,hale on seda tegelast vaadata.

 3. Priit 1 aasta ago
  Reply

  Kiik räägib alati õigust ja tunneb muret mei inimeste heaolu pärast. leedu ja Läti pole meile mingid eeskujud. Kangekaelsus on suur ja ühisrinne Venemaa vstu ei luba Venemaalt sisse tuua seerumit mis on põhjalikult kontrollitud ja kõrvalnähtusi pole. Aga me pole vabad sest oleme liidus ja midagi otsustada ei saa. Vihavaenu õhutamine Venemaa vastu on nagu näha tähtsam kui inimeste tervis.Ega koroonaviirus pole ainuke mis inimeste tervist kahjustab–sama teevad ka reformierakondlased oma vlesüüdistuste leiutamisega tublide inimeste suhtes. Kas ehk Leedult saaks küsida kuidas nad selliste asjadega toime tulevad . Mingi põhjus peaks ju olema miks on meil Leeduga tähtsam sõprust arendada kui ekrelastega.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.