President Kaljulaid arutab parteijuhtidega poliitilist olukorda riigis

Kersti Kaljulaid

President Kersti Kaljulaid kohtub järgmisel nädalal kõikide parlamendierakondade ja parlamendifraktsioonide juhtidega, et vestelda tekkinud poliitilisest olukorrast ning erakondade koostöövõimest.

Riigipea sõnul peab riigikogu suutma rahvale näidata oma töövõimet ja -tahet ning oma seadusest tulenevaid õigusi peavad saama realiseerida nii koalitsioon kui opositsioon, teatas presidendi kantselei.

„Demokraatias on olulised mõlemad pooled – nii enamuse õigus oma poliitilist agendat ellu viia kui ka opositsiooni õigus kaasa rääkida ja olla ära kuulatud. Demokraatia tähendab eeskätt enamuse vastutust vähemuse ees. Aga viimaste päevade arengud riigikogus näitavad, et üle kõige on erakondadel vaja otsida koostöövõimet ja -tahet ning selle pealt ühist pinnast edasi liikumiseks. Eesti rahvas ootab enda valitud esindajatelt koostöötahet ning enda kehtestatud seaduste järgimist. Eesti rahvas tahaks riigikogu üle uhke olla,“ ütles Kaljulaid.

Teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval kohtub president Reformierakonna juhi Kaja Kallasega, Keskerakonna esimehe ja peaministri Jüri Ratasega, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimehe Martin Helmega, Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi, sotside esimehe Indrek Saare ja Eesti 200 juhi Kristiina Kallasega. Lisaks kohtub riigipea ka riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juhi Kersti Sarapuuga, EKRE fraktsiooni juhtiva Siim Pohlakuga ning Isamaa fraktsiooni juhi Priit Sibulaga.

6 kommentaari
 1. Miks 2 nädalat ago
  Reply

  on kutsutud ka venestaja Kristina Kallas? Tuletan meelde, kuidas Luige Hansu sopapritsid tegutsesid konservantide kallal, nüüd aga igati topivad Эстония99 rivalutsjonerkat igale poole.
  Kuid kohtumine ise on ette teada. Kõigepealt avaldab ta viha konservantide vastu, siis vibutab sõrme Heliri ja Jurka poole, et “kuidas te ometi võisite …” ja siis mahedal toonil soovib Kajakesele, Indrekule ja Kristinale edu rahva pedestamisel. Ning kindlasti ei unusta ta totaka Läänemetsa eeskujul nõuda, et kolmikbande oma rahvahääletuse kavast loobuks. Sest siis saabuks rahu majja ning võiks pedede abiellumise elluviimisega edasi minna.

 2. Jane 2 nädalat ago
  Reply

  Rahu tuleb majja ja meie riiki kui reformierakondlased lõpetavad oma totaka, alatu ja inimeste tervist kahjustava tegevuse.Karistamatult mõtlevad nad välja valesüüdistusi tublide inimeste suhtes rikkudes nende tervist ja segades nende tööd ja seda karistamatult. Ausad ajakirjanikud on eemale tõrjutud ja osa ajakirjanikke on reformierakondlaste suuvoodrid. Sellele tuleb lõpp teha. hea kui ei rikutaks õra SDE-d sest kes teab kui seal on selline mees nagu presidendi poolvend kes on võimuahnusest üra keeranud. Ekrelased pole kellelegi kurja teinud avaldades oma arvamust. See on jube mida teevad reformierakondlased sel raskel ajal kus viirus ründab inimesi. Aga küll me tänu oma tublile valitsusele saame sellest jagu aga see viirus mis tuleb Reformi tagatoast arvatavasti jääb vähemalt seni kuni saadakse võimule ilma töötulemusteta mõjutades inimesi valedega.

 3. Kodanik 2 nädalat ago
  Reply

  See tegelane oskab ainult tüli ja viha külvata ja eestimeelseid poliitikud mõnitada. Kutsugu omale külla parem LGBT .

 4. Reformierakond on kehtetu sellest ajast saati mil neile avaldati umbusaldust ja nad pidid lahkuma valitsusest sest nad ei suutnud riiki juhtida.
  Firma mis kaotab usalduse see pankrotistub . Kuid usalduse kaotanud erakond maksumaksjate raha eest
  ostab reklaamartikleid ja nendega koos usalduse, ning avaldab umbusaldust koalitsioonis olevaile erakondadele…

 5. Nojah 2 nädalat ago
  Reply

  Poliitiline olukord on tõepoolest jube ja selles on süüdi vaid Reformierakond. See on arusaamatu kuidas president on nõus nende alatute tegudega ja ei kutsu reformierakondlasi korrale. See soov võimule saada on reformierakondlastest teinud jubedad inimesed kellel pole inimväärikust. Ilves oli nende president ja vaatas pealt kuidas toimusid mitmed kuriteod. Peavoolumeedia ajakirjanikud kes on nende suuvoodrid valetavad ja tõmbavad alt oma vastikute küsimustega ausaid inimesi.See mis toimub meie riigis tänu reformierakondlaste võimuahnusele on kohutav. Kõige alatum on veel see et seda tehakse raskel pandeemia ajal. Aga ega neid ei huvita rahva tervis ega heaolu neil on vaid üks eesmärk võimule saada ehkki võimul olles ei teinud nad mitte midagi positiivset.

 6. Lõpetage... 2 nädalat ago
  Reply

  …rahva üle irvitamine ja vaenlase presidendiks nimetamine!Sel ajal kui maailm ja Eestiägavad koroona all ning reisimine on kas keelatud või mittesoovitav, läheb see inimhunt teise koroonariiki suusatama!Mille poolest ta parem on,kui reformivaenlased, kes tahavad meie sellegist iseseisvusest loobuda?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.