Elva valla valimisliidud soovivad Kruuse lahkumist volikogust

Valimisliidud Elvamaa Esimesed ja Elva Vallakodanik peavad vastuvõetamatuks vallavolikogu liikme, reformierakondlase Urmas Kruuse osalusel tehtud ettepanekut küsida rahvahääletusel Eesti kuulumise kohta Venemaa koosseisu ning valimisliidud teevad seetõttu talle ettepaneku astuda tagasi vallavolikogu liikme kohalt.

Valimisliidu Elvamaa Esimesed fraktsiooni esimees Vahur Jaakma sõnul on Kruuse toiminud äärmiselt vastutustundetult. “Olgu tagamõte milline tahes, iseseisvusega ei naljatata. Kui Eesti liideti 80 aastat tagasi vägivaldselt Nõukogude Liiduga, esitles okupant seda liitumist samuti rahva tahtena. Kruuse samm puudutab meie rahva ajaloolist haava,” lisas Jaakma.

Tõnu Aigro, kes juhib Valimisliidu Elva Vallakodanik fraktsiooni, nõustus Jaakma hinnanguga ning rõhutas volikogu ja riigikogu liikme moraalset vastutust. “Urmas Kruuse on vallavolikogu liige ja riigikogu liige. Nende rollide kandjana tuleb arvestada, et tahes-tahtmata ollakse teistele inimestele eeskujuks ja ennast tuleb näidata parimal viisil Eesti riikluse eest seisjana. Kruuse on oma teoga näidanud, et ei suuda oma rolli väärikalt kanda ja tal tuleb volikogust taanduda,” märkis Aigro.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmed Urmas Kruuse, Ants Laaneots ja Jüri Jaanson, esitasid rahvahääletuse eelnõule muudatusettepaneku, milles soovivad esitada referendumil küsimuse “Kas Eesti Vabariigis oleks parem elada, kui Eesti Vabariik kuuluks Venemaa koosseisu?”.

2 kommentaari
  1. Urmas 4 kuud ago
    Reply

    on ülbe seetõttu, et ta teab, et teised reeturid teda toetavad.

  2. Nojnoh 4 kuud ago
    Reply

    Eks see on lobajutt. Ehk nad tahavad selle jutuga vene rahvusest inimeste hääli saada. Mida kõike ei tee reformierakondlased võimule saada. Ei tea kas pikaajalised valesüüdistused ei toimi enam. sedasi saadi nii mõnegi poliitiku teelt ära lükata, eriti läks moodi korruptsioonisüüdistus. Peavoolumeedia ajakirjanikud toetasit reformierakondlasi igati. Tuli elvalased sellistel inimestel pole kohta volikogus. Mitmed reformierakondlased tegutsevad alatult. Tegelikult teod on hullemad kui sõnad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.