Keskkonnaministri nõunikuks sai metsandusteadlane Marek Metslaid

Kuusemets Vormsil Foto MIHKEL MARIPUU/Scanpix

Alates kolmapäevast nõustab keskkonnaminister Tõnis Möldrit tunnustatud metsandusteadlane, Eesti maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi direktor Marek Metslaid.

Marek Metslaid ütles, et ta peab oluliseks teaduse kompetentsi kaasamist poliitiliste otsuste langetamiseks ja otsustas seetõttu minister Tõnis Möldri ettepaneku vastu võtta.

“Mets on Eesti kultuuris alati olulisel kohal olnud, samas on mets pidevas muutumises. Selleks, et metsanduse otsused tugineksid parimatele teadmistele, on hea kui teadlased on nende langetamise juures. Soovin olla ühendav lüli ülikoolide metsanduse teadmiste ja ministri vahel,” ütles ta.

Marek Metslaid on metsakasvatuse ja metsaökoloogia õppetooli doktorikraadiga metsaökoloogia vanemteadur. Ta juhib õppetoolis metsabioloogia töörühma.

“Olen saanud kinnitust oma esialgsele arvamusele, et metsandus on hetkel keskkonnaministeeriumis prioriteetne valdkond, kus emotsioone palju,” ütles keskkonnaminister Tõnis Mölder. “Selleks, et näha tervikut ja lähtuda oma otsustes teaduspõhisest analüüsist, palusin oma meeskonda Eesti ühe parima metsanduseksperdi Marek Metslaidi. Tema peamisteks ülesanneteks on anda nõu metsanduse järgmise kümnendi arengukava ja riigimetsa majandamise küsimustes.”

3 kommentaari
  1. robert 4 aastat ago
    Reply

    Lp härra Marek Olen eluaeg tõõtanud metsatõõstuses ja muidugi on olnud ka mõistmatuid olukordi Aga nii koledat pilti nagu näen massiliselt lankidel kus on tõõtanud giljotiin ei olnud Tunne et puud kistakse nagu inimpead kaela otsast Ja muidugi soovitan võtta aega ja sõita vaatama millises seisus on ülekasvanud kuusetihnikud Massiline rebasesaba ladvas ja kui täna ei tegutse saame vaid küttepuud nagu Maalehe juhtum Ärge laske totakatel mõistlikke metsamehi üle karjuda

    • Tuntud Permakultuuri idee saadi inkadelt kus elati metsas ja toitu toodeti metsas. Polnud lagedaid haritavaid maid.
      Mil eurooplased anastasid inkade kodumaa siis nad raiusid metsa maha ja rajasid lagedad põllumaad.

      Kuna eestlased on metsarahvas siis Eesti elukeskkond tuleb viia loodusesse,metsa,maale.
      Eesti elukeskkonna viib tagasi maale looduse keskele tasuta elekter ja kütus.

  2. to robert 4 aastat ago
    Reply

    METS EI KASVA ÜLE, SEST TA POLE INIMESE JAOKS LOODUD. Nagu ei saa inimesed inimõigustega ühis konnas “üle vananeda”, vaid neil on õigus elada niikaua kui soovivad, kusjuures ühiskond loob neile sellels kõik võimalused. See pole mingi loomaaia söödaks kasutatavate rohutirtsude kasvulava.lus eesmärgiks on suur sigivus ja tootlik surm varajases ead kellegi KASUKS, mille järgi ka moraal – SIGI,LASVA KIIRESTI, ET SÖÖDAKS SAADA.
    Metsapuud võivad elada sadu, isegi tuhandeid aastaid, neil on kooslused ja omavaheline “internet” juurte ja seente abil.Nad toetavad üksteist ja annavad infot. Need on imelised kooslused, millede Elu ja tegutsemist
    me pole õieti näinudki, sest “tarkuseks” loetakse meil vaid “talumehe tarkust” elik tema VAJADUSI ja nende tagajärgi. Muud me ju näinud polegi. Samasugused järeltulijad kasvatasid nad ka üles ja kui need on nõudlikumad oma tengelpunga suhtes ja seevõrra ahnemad, polegi midagi imestada.MORAAL SELLINE.
    Soovitan vaadata dok. filmi “TARK METS”, kus täiesti infotühjadele kolpadele üüakse selgeks teha Elu Tegelikkust.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.