Eesti ja Taani tähistavad diplomaatiliste suhete aastapäeva

Taani lipp

Eesti ja Taani tähistavad diplomaatiliste suhete 100. aastapäeva energiasektori muutustele keskenduva virtuaalüritusega.

Eesti ja Taani diplomaatiliste suhete 100. aastapäevale pühendatud virtuaalüritusel „Going Green Together“ arutletakse energiasektori muutuste ja koostöövõimaluste üle, et liikuda üheskoos säästvama energia ja rohepöörde poole.

Täna, 5. veebruaril täitub 100 aastat päevast, mil Taani tunnistas Eesti Vabariiki de jure. Eesti ja Taani vaatavad sel puhul üheskoos tulevikku energiasektori ümberkujundamist käsitleval virtuaalüritusel „Going Green Together“.

„Euroopa Liit on otsustanud, et meie tulevik peab olema roheline ja kestlik. Mul on hea meel ja suur au, et Eesti teeb selle nimel koostööd Taaniga, kellel on taastuvenergia alal nii teadmised kui ka kogemus,“ ütles välisminister Eva-Maria Liimets.

„Helge, uue rohelise ja kestliku tuleviku loomine on üks paljudest valdkondadest, kus peaksime tegema tihedat koostööd. Taani seisab täna ja tulevikus Eesti kõrval lähedase liitlase, partneri ja sõbrana, “ ütles Taani välisminister Jeppe Kofod.

Virtuaalüritusel osalevad Eesti ja Taani ministrid, akadeemikud ja energiatööstuse esindajad. Esinejate seas on lisaks Eesti välisministrile ning majandus- ja taristuministrile Taavi Aasale ka Taani välisminister Jeppe Kofod, Taani kliima-, energia- ja kommunaalteenuste minister Dan Jørgensen, Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni juhatuse esimees Aavo Kärmas, Wind Denmarki tegevjuht Jan Serup Hylleberg.

4 kommentaari
 1. Kas 2 aastat ago
  Reply

  Lindanise vallutamist ka tähistatakse? Said ju taanlased siis lipu. Aga kas nad on lipu eest meile maksnud?
  Kogan nõudis juudina venelaste nimel Kalevipoja lauakoorma eest kahjutasu, meil oleks õigus sama teha.

 2. Enn 2 aastat ago
  Reply

  Meil on Taanilt palju õppida sest sealseal ei topita oma nina teiste riikide poliitilisse ellu vaid tegeldakse oma rahva heaoluga.

 3. Jah 2 aastat ago
  Reply

  Kahju et Taani pole vaba nagu on Norra aga ta on säilitanud vähemalt oma raha. Meeldiv riik ja rahvas on väga rahul sealse eluga ehkki riigil tuleb maksta suuri summasid Brüsselile. Venemaaga on suhted jahedad sest teisiti ei saa olla EL-us aga vähemalt ei topita oma nina teiste riikide siseasjadesse vaid tegeletakse oma rahva heaoluga. Ka ei kasutata alatuid võtteid et võimule saada. Väga armas kuningriik aga kahjuks liidus ja peab arvestama teistega.

 4. oleme sunnitud vabandama sic 2 aastat ago
  Reply

  Kuule, tolbajoob, kas ei saanud ühe kommiga oma paska ära öeldud? Ennu nime all? Pidid Jah ina ka sisse pugema? On ikka debiilikuid arvuti juurde lastud

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.