Tallinn hakkab aitama nakatumiskoldeks tunnistatud korteriühistuid

Lasnamäe vaade. Foto: Lasnamäe LV Facebook

Tallinn käivitab esmaspäeval nakatumiskoldeks tunnistatud korteriühistute suhtes erimenetluse, pakkudes neile abi koroonaviiruse leviku piiramiseks, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Korteriühistuid, kus teadaolevalt elab viis või rohkem koroonaviirusega nakatunut, informeeritakse sellest, elanike postkastidesse pannakse kaitsemaske ning ühistutele pakutakse tasuta desovahendeid, ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Tema sõnul küsis Lasnamäe linnaosa juba aasta algul terviseametilt infot suurema nakatunute arvuga ühistute kohta ning poolteist nädalat tagasi saavutatigi kokkulepe, mille alusel hakkab linnaosa selliste kortermajade kohta teavet saama. Infot nakatumiskolletest on vaja selleks, et aidata piirata viiruse levikut neis hoonetes, ütles Svet.

Nüüd otsustas aga Tallinna linnavalitsus, et sama praktikat hakatakse rakendama kogu linnas. Sveti sõnul on see ka mõistlik, sest ehkki Lasnamäel on nakatumisnäitajad kõige kõrgemad, ei jää ka Haabersti linnaosa sellest palju maha ning korterelamuid, kus inimesed tihedalt koos elavad, on kõigis linnaosades. “Oluline, et viiruse piiramisega tegeletaks seal, kus on tiheasustus, rõhutas ta. Svet rääkis, et Lasnamäel võib nakkuskoldeks olevaid kortermaju olla kümneid või isegi veel rohkem.

“Seepärast hakkamegi nende majade elanikke informeerima olukorrast nende kortermajas, paneme postkastidesse maske ning anname ühistutele tasuta puhastusvahendeid ja koolitust, et nad saaks nakkusohtlikke pindasid puhastada,” rääkis Svet. Tema sõnul julgustatakse elanikke ka võimalusel loobuma lifti kasutamisest või veendakse neid sõitma liftis ühekaupa, et viiruse levikut ära hoida.

Svet rääkis ka, et Lasnamäe kaubanduskeskuste ja teise poodide turvatöötajad on juba saanud koolituse, kuidas tagada see, et kõik külastajad kannaksid maski. “Loodetavasti jõuame nüüd olukorrani, kus kõik poed, ka kõige väiksemad, nõuavad ostjatelt maski kandmist ning ilma maskita külastajaid ei teenindata – et maskikandmine poleks enam üldse teema,” ütles Svet.

Neljapäeval terviseametis nõupidamisel osalenud Svet rääkis, et lisaks elamutele ja kaubanduskeskustele teeb Lasnamäel, mis on Tallinna kõrgeima nakatumistasemega linnaosa, muret ka nakatumine töökohtadel. Tema sõnul palus ta terviseametilt andmeid ka linnaosa ettevõtetes asuvate nakatumiskollete kohta, et tegelda otse selliste firmadega – julgustada neis rangemaid meetmeid rakendama ja inimesi koju lubama. “See oleks meie järgmine prioriteet,” ütles ta.

Svet rääkis ka sellest, et talle teeb muret ühiskonnas kasvav pinge ja vastandumine koroonaviirusesse skeptiliselt suhtuvate inimeste ja ülejäänute vahel. “On oluline, et võtaksime asja rahulikult, ei mustaks ega stigmatiseeriks selliseid gruppe. Viirusega nakatuvad nii need, kes selle olemasolu usuvad kui ka need, kes ei usu,” märkis Svet.

5 kommentaari
 1. Almar Glustsenko 3 aastat ago
  Reply

  Õnneks pärismaiseid ugrisid ei tee siinsed ajuloputused immuunseiks võitlemaks edaspidigi selle vastu, et Riigipöördevalitsus meilt “pandeemia”-laenu abil oma Rockefelleritele/Rottsilditele/Hodorkovskitele/Kallastele/Ilvestele oma juutide vabamüüris jätkuvalt meie põlismetsa, maad ja rikllikult strateegilisi suurfirmasid üles ostab, et meid, pärismaalastena, välja suretada, Telia 5G reklaamis kajastatuna, meie lapsed oma Vareorgia, KadriOrgia, BilderbOrgia ja ADL esisionist, Foxmani orgia eest ära Marsile saata ja meie asemele oma kuulekamaid orje siia tuua.

 2. Ei ole paika maa all ega taevas, selles ega teises aegruumis,kuhu inimene võik pageda oma pahategude tagajärgede eest -Buddha 3 aastat ago
  Reply

  SELLELE POLE MÕELNUD, ET NEED KALLILT RENOVEERIT MAJAD, MILLEDE RENOV. VÕLAD OSAD INIMESED
  KODUTUKS JÄTSID KOOS NENDE LEMMIKLOMaDEGA JA VANAINIMESED MUREST RUTEM ÄRA SURID VÕI
  VANAEKODUSSE PISTETI, ET JÕMMIDELE NENDE KORTER ODAVASTI KÄTTE MÄNGIDA. ET NEED JÕUKAMATE RENOVEEIMISED MAKSAVAD END NÜÜD KÄTTE VILETSA VENTILATS., MILLE KAUDU NAD OMA NAKKUSED SAAVAD.
  EKS EHITAGE NÜÜD POOLTEISE MILJONI EEST UUED VENTILATS. KA. VAADAJE SIIS, KAS ISE KODUTUKS EI JÄÄ.
  MENTALITEET SELLINE ABISTAB NÜÜDI VIIRUST .

 3. Jah 3 aastat ago
  Reply

  Väga õige. Püütakse teha kõik mis võimalik et nakkus ei leviks aga osa inimesi eirab reegleid.

 4. zorro 3 aastat ago
  Reply

  asi läx käest pa.rateadusnõukoja nõuannete tõttu – no haiglate täi.tuvus pidi olema jõulux yle 1000 yhiku. Kogu aeg kytate hir.mu.
  Ma.skide tõe.statud tõhus.sus on 15%…hoiab ain.ult sää,sed eemal.
  Mulle meeldis kanal+ kuidas hr. Kalle Grynthal soovis selle pundi laiali saata…
  pr. Lutsar räägib ka endale vastu – raadios rääkis kuidas 23.12 he.listati ja pa.kuti vaxc, võttis põlle eest ja ki.hutas vaxc….sealsamas saa,tesväi.dab,et 23.12 sai kõne ,et on lä.hikontaktne ja kohe jäi koju. On nä.htud ilma mas.kita ja stuu.dioski pol.nud mas.ki.
  Samas Prof. Ruth Kalda katse tulemusi ei võ.eta kuu.lda…peaasi et nu.mbrid kõr.gel pü.sixid ja te.stimise raha hel.eda lee.giga lõõ.max.
  Tervi.sekriis veel tul.eb, kui suurte ra.had ku.lutatud.

 5. moblas ajuvaba piltide vahtimise asenel mõtlemisainet 3 aastat ago
  Reply

  Tervee maailm on täis koroonat, kes oma Intelligentsusega sigitab järjest uusi vorme, surudes põlvuli Euroopa ja USA majanduse , inieste tavaelu ja elud. Suudab ta Maailmakorda muuta?. Arvamus on sageli harjumus. Või vahetab vaid rassi ,nagu Piiblis öeldud?
  Paralleelselt linnugripp ja nüüd veel hobuste herpes ? = surmav hobustele,
  Enne oli searipp ja meeletud tapatalgud. Vee enne linnugripp ja meeletud tapatalgud.
  Veel enne Jacobsi tõbi ja tapatalgud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.