Kõlvart: valitsus ei mõista jätkuvalt olukorra tõsidust

Mihhail Kõlvart Foto: Madis Sinivee/Scanpix

Nii Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) juht Ralf Allikvee kui ka Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kritiseerisid kolmapäeval valitsuse otsustamise aeglust kriisitingimustes, kusjuures Kõlvarti hinnangul ei saa valitsus jätkuvalt olukorra tõsidusest aru. 

Allikvee sõnul on meditsiinis eelkõige puudu personalist. “Kahjuks me ei õppinud kevadest, kui sai selgeks, et meil on suur põud õdedest. Oleks võinud juba sügisel alustada täiendavat õdede vastuvõttu – meil on puudu 1500 õde,” ütles Allikvee.

Ta lisas, et see, et ollakse harjunud tegutsema kriisi ajal ülimalt aeglaselt, ei tule kindlasti kasuks.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart märkis, et loodetavasti võtab valitsus haiglajuhtide sõnumeid kuulda. “Kui seda ei ole tehtud varem, näiteks sügisel, siis loodetavasti jõuab see sõnum kohale nüüd. Ja mitte ainult haiglajuhtide sõnumid, vaid ka omavalitsuste sõnumid,” ütles Kõlvart.

Tema sõnul ei ole olukorra tõsidus valitsusele jätkuvalt selge. “Kuid vähemalt on tehtud otsus piirangute osas ja ma loodan, et on olemas arusaam, et piirangute kehtestamisega jäädi hiljaks ning kuu ajaga, nagu piirangud on praegu seatud, ei tule me kindlasti sellest kriisist välja,” ütles Kõlvart.

Ta avaldas lootust, et kuu aja pärast ei ole vähemalt negatiivset dünaamikat, kuid kindlast tuleb inimestele tunnistada, et kõiki ootab ees mitu kuud rasket aega. “Ja kõigepealt tuleb väga raske aeg,” lisas Kõlvart.

Ta lubas, et Tallinna linnavõim toetab oma võimaluste piires neid, kes kriisis hätta on sattunud ja seda sarnaselt mullu kevadele. Nii jäävad lahti ka Tallinna lasteaiad, kuigi laste arv on vähenenud ligi poole võrra. “Oleme valmis ka avama ööpäeva ringset lapsehoiu teenust eesliini töötajatele, meil on selleks kevade kogemus,” ütles Kõlvart, lisades, et alates neljapäevast kuni aprilli lõpuni Tallinna linn lasteaia kohatasu ei võta.

2 kommentaari
 1. Lollidemaa 1 aasta ago
  Reply

  Meil on puudu 1500 medõde aga täiendkoolitamist ei toimu. Kas keegi vastutad ka või? Ise vastan; kuniks süvariik on võimul siis ei vastuta,las vanem rahvas sureb. Toome sisse noort verd Ukrainast ja Süüriast ja kõik on ok.

 2. ???????????????? 1 aasta ago
  Reply

  Palju meil ERIARSTE puudu on ????????????????????? võrreldes nõuk. ajaga.
  Palju jääb haigusi diagnoosimata. Palju adekvaatse ravita. Ja seda mitte epideemia ajal. Need on alles õied.
  Kes need olid kes meditsiinisüst. p…e keerasid. Ma nimesid tean osalt aga nimetada siin ei tohi. Oleks kena kuulda neid ja nende poolt kantavat vastutust ,kes neid nimetada saavad, tahavad, julgevad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.