Valitsus kinnitas bussifirmade 4 miljoni eurose toetuse tingimused

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks selle aasta lisaeelarvega linnadevaheliste kommertsbussiliinide vedajatele eraldatud 4 miljoni eurose toetuse tingimused. 

Toetuse tingis bussisõitjate arvu oluline vähenemine. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel on viimase aastaga linnadevahelistel liinidel sõitjaid keskmiselt 50 protsendi võrra vähem võrreldes 2019. aasta tasemega.

“Bussifirmade toimetulek sõltub piletimüügist. Paraku on nad sunnitud juba ligi aasta kasutama enda reserve, et pinnal püsida. Nii pikas madalseisus olnud ettevõtted vajavad tuge ning loodetavasti aasta teises pooles on oodata ka sõitjate arvu taastumist. Seni peaks leevendust tooma nendele mõeldud toetus,” ütles majandus- ja taristuminister Taavi Aas

“Linnadevahelise bussiühenduse olemasoluga säilivad ka inimeste liikumisvõimalused. Lisaks sõltub samadest liinidest ka turismivaldkonna ning muude majandussektorite kiire taaskäivitamine,” märkis Aas.

Bussifirmadele eraldatud vahendid on kavas anda Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) kaudu. Toetus on mõeldud liiniloa alusel kommertsliinivedu teostavatele ettevõtetele, kes on kriisist ja piirangutest enim pihta saanud, kuna ettevõtjate jätkusuutlikus on sattunud ohtu.

EAS hakkab toetuse taotlusi vastu võtma mai teises pooles pärast Euroopa Komisjoni riigiabiloa saamist. Täpsemad toetamise tingimused avaldatakse Riigi Teatajas ja toetusvoorude avamisest teavitab EAS oma veebilehel.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.