Karilaid: Helme ei peaks poliitvõitude tarvis kasutama siseturvalisust

Jaanus Karilaid

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhi Martin Helme politseijuhi ja siseministri tagasiastumise nõudmist kommenteerides, et EKRE-l on poliitilisi punkte loomulikult vaja, aga nende hankimiseks ei tohiks kasutada siseturvalisust.

“Aastate pikkune töö on viinud Eesti politsei usaldusväärsuse sellisele tasemele, millest meie paljud Euroopa liitlased unistavad,” ütles Karilaid neljapäeval BNS-ile.

“Ka praegusel juhul politsei tegevusele ju sisulisi etteheiteid pole – ei kasutatud vägivalda, ei omavolitsenud, avatud dialoogile, konsulteeriv. Tasub meeles pidada, et kõik ohuhinnangud ei saagi olla avalikud ning et meil kehtib endiselt riigivastutuse seadus, mis kompenseerib eksimused,” rääkis Karilaid.

Karilaidi sõnul viskab selline vastandamine – kodanik versus riik, nagu seda viljeleb EKRE esimees, Eestit ajas tagasi. “Täna peaks olema positiivne, et siseministriks on oma ala professionaal, kes kriisi hetkel juhib ametkonda praktiliselt, mitte ei jahi ebakõlade pealt poliitilisi punkte,” sõnas ta.

EKRE esimees ja riigikogu aseesimees Martin Helme teatas neljapäeval, et politsei- ja piirivalveameti juht Elmar Vaher, siseminister Kristian Jaani ja peaminister Kaja Kallas peavad seoses politsei poolt aprilli alguses toimunud meeleavaldustele ülereageerimisega ametist lahkuma.

BNS

12 kommentaari
  1. Ele 3 aastat ago
    Reply

    Esimest korda pole ma Karilaiduga nõus. Muidu alati on mulle meeldinud tema sõnavõtud. Kohe kolm poliitikut raiskavad aega, ühest oleks küllalt olmud. Meil on demokraatlik riik-vähemalt peaks olema ja Mart Helme võib oma arvamust avaldada või peab ta teie arvates valetama või. Mulle on meeldinud tema arvamused EL-u ja USA presidendi kohta. rääkimine ei tee kellelegi halba aga kas reformierakondlaste teod on juba unustatud. Kui tahate kedagi süüdistada siis Reformi tagatoast võite leida küllalt et rahuldada oma kriitikameelt. Helme pole kedagi ohtu seadnud ja mitte kellegi tervuíst rikkunud nagu tegid seda reformierakondlased kõrvale tõugates kõiki kes segasid nende võimule tulekut kuni tuli alistuda ja nad said taas võimule..

  2. Pole teie asi 3 aastat ago
    Reply

    Mis häda sellel Karilajul nende Helmedega on? See pidev närimine on naeruväärne ja tundub haiglasena.

  3. Pole 3 aastat ago
    Reply

    sellest Karilaiust aru saanud. Kord on ta puhas sots, siis nagu Edgari õpilane, siis kargab nagu Tarandi Indrek, siis hoopis Kaja pooldaja. Juba nagu Juske Jaak, kes on ihukarvani müüdav ja ostetav.

    • Keskerakonda on kogunenud kurjategijad, vargad ja ka kaabakad. Neid pidevalt lisandub. 3 aastat ago

      Pidime saama vabaks E hääletusest. Otse presidendi valimistele. Pensionit kohe 100 eurot jne. Neid lubadusi on olnud palju ja täitmata on kõik.
      Sulid koos Rattaga minema.

  4. Triin 3 aastat ago
    Reply

    Hr. Karilaid.Mina ei ela Tallinnas ja tegelikult ei teadnud mitu päeva, et Toompeal meelt politseiriigi loomise vastu avaldatakse. (Põhimõtteliselt ei vaata aldelikku–liberastlikku ETV,d) Ja kui lõpuks nägin pilte politsei kiirreageerijatest koos koertega, ehmatas ikka väga ja pani häbi tundma, meie nn. “demokraatia” pärast. Meeleavaldajaid oli mõnisada, arv küll varieerus päeviti ja tavapolitseist oleks maa ja ilm olnud. Kui oli väidetav oht, siis miks pole siiani rahvast teavitatud, kes nimeliselt, mis kell ja kuupäeval Toompead olid valmis ründama???? Miks sellest ei räägita? Ka meil on õigus teada, mis riigis toimub, või ei ole? Teie õpetaja Savisaar veel ei tõrjunud oma rahvast aia taha, vaid palus avalikult abi. Ah jaa, Jaani tahab ju kõik salastada, et siis hea kõik oma tehtud jälkused ära peita ja suurt “riigimeest” mängida. Häbi hr. Karilaid, ka teie “Brutus” oled kahjuks ostetav ja müüdav. Pidasin teist väga siiani lugu, aga olengi naiivne, poliitik on justkui maaväline olend, teisest dimensioonist, südametunnistuseta, vastutustundeta ja kahjuks alatu.

    • Nii ongi! 3 aastat ago

      Triin räägib õigust!
      Karilaid ja KE on reeturlikud tõugud, kellel selgroog puudub sootuks.

  5. Kodanik 3 aastat ago
    Reply

    Karilaju ja KE sõbrad on reform,sotsid ja eesti 200 kelle suunal ei ütle see tegelane ühtegi halba sõna.. Ainult EKREt tuleb tümitadada mis sellest,et ta valitsuses olles KE ei petnud. Reetis ja pettis KE ja Ratas ise. Kuidas on võimalik taoline valelik, kiuslik ja ebaväärikas käitumine Karilaju poolt? Mis Teil KE viga on?

  6. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Neid inimesi oleks vaja küll et looks korra majja viirusega nakatumise vältimiseks. Distantsi ei hoita, kogunetakse rühmadesse ja mask on sageli nii pandud et nina on väljas. ja eks varsti hakatakse kippoma välismaale.Mina olen alati pooldanud Keskerakonda ja Karilaid meeldib mulle väga kuid keskerakondlased peaksid jätma ekrelased rahule sest nad pole valesüüdistusi meisterdanud ega mitte kellegi tervist rikkunud. Aga Helmet võib ju rahulikult noomida sest ta ei hakka kätte maksma nagu on teinud seda pidevalt reformierakondlased. Aga ega neid ei juleta arvustada sest siis võib ise sattuda löögi alla.

  7. Keskerakondlaseid eristabki see, et neil puudub siht. 3 aastat ago
    Reply

    Kasutavad kõiki võimalusi, et püsida pirukal. See viis on neid viinud valetamistele, reetmistele ja alatustele. Ise ka näete, et oma kurjategijaid, vargaid hoiavad. Neis ei ohusta midagi. Küll nad varsti jälle kedagi reedavad. Reetmisega Ratas kauples välja endale presidendi koha. Need on alles õied. Marju veel näeme.

  8. Triin 3 aastat ago
    Reply

    Kuidas sm. Karilaid (ei saa enam härraks nimetada) suhtub sellesse, et eesti noored sõdurid peavad oma mundrit häbenema ja mööda aiaääri väeossa hiilima kui vägisi vabadusest vabastajad “Pronkssõduri” juures üksteise kukil (KUS OLI +2+2 vahe, kus 10 sed grupid, neid nõudmisi ju eirati ja kus olid nüüd koerad ja täisrelvis politsei????) . Kuidas saab riik nõuda ajateenistust, kui oma mundri peab peitma, et mitte ärritada okupante. HÄBI, HÄBI KARILAID. Jälestusväärselt arad ja häbiväärsed poliitikud, olete EKRTE, st tuhandeid kordi hullemad ja teete ainult kahju vabale Eestile.

  9. sirts 3 aastat ago
    Reply

    On siiralt kahju ja kahetsusväärne, et minu toetava Eesti Keskerakonna juhtivpoliitikute hulgas ei ole enam ühtki tõelist riigimeest, rääkimata nn vapratest -naistest!

  10. mnjah 3 aastat ago
    Reply

    igasugu Triinud, Eled ja Sirtsud siin plärtsumas. Mis püha lehm see EKRE on, et teda ei tohi puutuda, isegi sõnaga mitte. Nautige oma EKRE-t ja nende juhtfiguuride sõnademulinat. Nautige sedagi kuidas EKRE Narvas venelasi enda poole meelitab, muhaahaa….. Nautige naised ja elu on nagu lill, mis kibestumine see olgu hommikust õhtuni ja õhtust hommikuni? Vale puu all haugute.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.