Erki Savisaar: peaminister on valitsusjuht, tippjuht ja Eesti riigi üks kõrgemaid esindajaid

Viimastel päevadel Jüri Ratase ümber toimuv on ületanud igasuguse terve mõistuse piiri. Arutelu selle ümber, kas peaministri tööga seotud kulud võivad olla 1000 või 2000 eurot või tuleks see kulurida eelarvest üldse välja arvata, tundub lihtsalt jabur.

Peaminister on valitsusjuht, tippjuht ja Eesti riigi üks kõrgemaid esindajaid ning talle peavad olema tagatud kõik võimalused oma tööd eeskujulikult teha. Eesti riigi ülesanne on pakkuda peaministrile parimat ning anda võimalus täielikuks pühendumiseks!

Tööd hinnatakse tulemuste järgi ja Eesti inimestele on Jüri tegevus korda läinud – on ta ju jätkuvalt eelistatuim kandidaat peaministri ametisse. Mõistan, et paljudele see mõte ei meeldi. Kuid Jüri valitsemise ajal Eesti majandus kasvas ning lahenduse said paljud olulised küsimused ja seda mitte juhuse, vaid valitsuse tarkade otsuste toel.

Raske uskuda, et Eesti Ekspressi ajakirjanik ainuisikuliselt sellise mõtte peale tuli. Ju anti talle “sõbralikke” soovitusi ja kolm kuud aega – see on suur luksus -, et löök võimalikult suurt kahju tekitaks. Ei õnnestunud peatoimetaja üleskutse Keskerakonda hävitada ja hukule on määratud ka seekordne infooperatsioon. Neid jutte lugedes meenutab see väga Meie Mehe laulu “Settekaevu Sultan”.

Uurivalt ja sõltumatult ajakirjanduselt ootaks pigem Eesti elu edendamist takistavate sõlmprobleemide analüüsimist ning lahenduste pakkumist, mitte sisutut sopa loopimist.

6 kommentaari
 1. Nojah 10 kuud ago
  Reply

  Ega see pole ainuke juhtum kui ajalehe peatoimetaja on ebaõiglane inimene. Kord ju kirjutasid Postimehe mõned ajakirjanikud et neile üeldakse ette millest nad peavad kirjutama ja keda laimama eriti Edgar Savisaart. Peavoolumeedia on olnud suures osas Reformierakonna hääletoru. Ausale ja õiglasele ajakirjanikule Ummelasele määriti ka külge süüdistus. Keskerakondlased ei laima kedagi vaid kaitsevad end viisakalt.

 2. Asi 10 kuud ago
  Reply

  polegi suuresti rahas, vaid põhimõttes. Kui sõidad ringi, maksad oma kulud ise. Selleks ongi sulle paks palk seatud.
  Ning ma pole kunagi kulnud, et Jurka oleks tulnud välja mingi kindla tegevuskavaga. Ainult hullujuttu on ajanud, millest keegi pole aru saanud. Võtke mõni ta kõne ette ja visake kõik umbluu (on vaja …m tuleks teha …, panustame …, tõhustame …), mitte haisugi ei jää järele. Kui anda välja sellised Jurka kogutud teosed, piisab tühjadest lehtedest.

 3. nime ei ütle 10 kuud ago
  Reply

  ASI jutt õige – tühikargaja see ratake, aga presidendi ametisse nii kui valatud!

 4. Usun, et 10 kuud ago
  Reply

  Ratta patud enne valimisi tulevad välja. Ega Reps ainukene suli ei ole.

 5. Erkile. 10 kuud ago
  Reply

  Kahjuks ei ole sa isa vääriline.
  Kõigepealt i9sa, siis veel paar tegelast5 ja siis jupp tühja maad ja lõpuks siis sina. Sa oled kaasajooksik ja tühi koht.

 6. uskmatu-toomas 10 kuud ago
  Reply

  Enne kui kukute lahmima tehke selgeks kellele on hr.Ratase mustamine kasulik ? Kelle kõrvad paistavad Ekspressi artikli tagant jne.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.