Jüri Ratase kohtumisel Hispaania peaministriga oli fookuses kaitsealane ja digikoostöö

Kohtumise foto autor: Erik Peinar, Riigikogu

Riigikogu esimees Jüri Ratas rääkis tänasel kohtumisel Hispaania peaminister Pedro Sánchezega kahepoolsete suhete tihendamisest, kaitsealasest koostööst NATOs ning digiteenuste arendamisest.

Ratas märkis, et kuigi Eesti ja Hispaania diplomaatiliste suhete sõlmimisest on möödunud juba 100 aastat, siis omavaheline suhtlus on märkimisväärselt tihenenud just viimastel aastatel.

Riigikogu esimees tänas Hispaaniat panuse eest NATO Balti riikide õhuturbesse ja NATO liitlaste suurendatud kohaloleku eest Balti riikides. Ta avaldas lootust, et Hispaania paigutab lähiaastatel oma hävitajad taas ka Ämari lennubaasi.

Ratas kinnitas Hispaania peaministrile, et Balti riigid mitte ainult ei tarbi NATO julgeolekut, vaid panustavad ka ise. „NATO liikmetena jagame julgeolekule 360-kraadise lähenemise põhimõtet ja anname oma panuse lõunapoolsetesse missioonidesse,“ ütles Ratas.

Ratas tegi kohtumisel ettepaneku, et Eesti ja Hispaania võiksid edendada aktiivsemat koostööd digiühiskonna arendamisel. „Nii Eesti kui ka Hispaania on juba teinud suuri jõupingutusi paljude avalike digitaalteenuste arendamiseks, kuid partnerlus selles valdkonnas hoogustaks kindlasti koostööd,“ rääkis Ratas. Tema sõnul näitas Covid-19 kriis inimeste vajadust digitaalsete oskuste ning turvaliste ja usaldusväärsete suhtlusliinide järele.

2 kommentaari
  1. Nii 9 kuud ago
    Reply

    Ma ei saa aru mis ametit peab nüüd Ratas ja miks ta muudkui kohtub mitmesuguste tegelastega kellega meil pole mingit pistmist, Olen alati olnud Keskerakonna pooldaja ja Ratase tegevus sisepoliitikas on olnud meeldiv kuid ma ei saa ansestada et ta pani välisministriks naise kes sinna ei sobi sest tegeleb valede asjadega ja ka Ratase enda välispoliitiline tegevus ei ole keskerakondlase tasemel.

  2. uskmatu-toomas 9 kuud ago
    Reply

    Katalaanide isemääramise õiguste küsimust ka arutasite või see teema puudutab ainult uiguure,udmurte jne.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.