Kaheksas maakonnas on vaktsineeritud üle 60 protsendi täisealistest

Vaktsineerimine. Foto: Pexels

Reedese seisuga oli kaheksas maakonnas vähemalt ühe COVID-19 vastase doosiga vaktsineeritud üle 60 protsendi täiskasvanutest, veel kahes maakonnas on sellest puudu alla kahe protsendi.

Reedese seisuga on Hiiumaal vaktsineeritud 73, Tartumaal 67, Viljandimaal 62, Läänemaal, Jõgevamaal ja Saaremaal 61 ning Raplamaa ja Järvamaa 60 protsenti täiskasvanutest, teatas sotsiaalministeerium. Lääne-Virumaal on vähemalt ühe kaitsesüsti saanud 59 ja Põlvamaal 58 protsenti täiskasvanutest. Ida-Virumaal on vaktsineeritud 40, Võrumaal 52, Valgamaal 53 ning Pärnumaal ja Harjumaal 55 protsenti täiskasvanutest.

Eestis keskmiselt on vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 57,02 protsenti täiskasvanutest. Kokku on ühe kaitsesüsti saanud 633 849 inimest, vaktsiinikuur on lõpetatud 558 566 inimesel.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul on praeguse tempo jätkudes reaalne jõuda Eestis 70-protsendise täiskasvanute hõlmatuseni sügise alguseks ehk 22. septembriks.

“Viimase kümne päeva jooksul on tehtud üle  31 000 esmase kaitsesüsti ja kokku ligi 60 000 vaktsineerimist. Tempot tuleb veelgi tõsta ja siin pingutavad koos ministeerium, töörühm, tervishoiuasutused, perearstid ja -õed, kohalikud omavalitsused ning erasektor. Järgmisel ja ülejärgmisel nädalal toimuvad täiendavad koolitused neile tervishoiutöötajatele, kellel veel ei ole õigust immuniseerida, sellega suurendame kaitsesüstide tegijate arvu kiiresti sadade võrra ning oleme ühtlasi paremini valmis revaktsineerimise perioodiks,“ ütles Kiik.

Vaktsineerimise kättesaadavuse parandamiseks avavad kõik maakonnahaiglad järgmisel nädalal vaktsineerimiskabinetid, kuhu saab ilma eelregistreerimiseta kaitsesüstimiseks pöörduda. Samuti laieneb pidevalt mobiilsete üksuste tegevus üle Eesti – kaitsesüsti saab kokku viies vaktsineerimisbussis, samuti teevad tervishoiuasutused väljasõite ning vaktsineerivad soovijaid näiteks rahvamajades ja kaubanduskeskustes.

„Kuhugi ei ole kadunud ka võimalus broneerida eelnevalt aeg ning saada kaitsesüst ilma elavas järjekorras ootamata,“ lisas COVID-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer. „Digiregistratuuris on lähinädalateks saadaval üle 10 000 aja ning neid on pakkuda igas maakonnas. Aja saab broneerida aadressil www.digilugu.ee, helistades 1247 või pöördudes tervishoiuasutuse registratuuri. Ka aina enam perearste on asunud taas vaktsineerima, paljud neist ka laiemalt kui vaid oma nimistus.“

Lisaks on vaktsineerimise võimalus ka üheksa maakonna apteekides. 

BNS

3 kommentaari
  1. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Kahjuks haigestumisi on palju. Lisaks vaktsioneerimisele ei tohiks kogunemisi olla, lõbusõidud välismaale peaks katkema, maski tuleks kanda ka vaktsioneeritud inmestel sest vaktsioneerimine aitab vaid teatud aja.

    • Eesti läks Soomest taas koroonaga nakatumiste arvu poolest mööda 3 aastat ago

      Kuigi Soomes kasvab kiiresti uute koroonaga nakatumiste arv, kasvab see Eestis veelgi kiiremini. Eesti on taas Soomest mööda läinud.

      Maailma terviseorganisatsiooni WHO andmetel oli eilse pühapäeva, 1. augusti seisuga Soomes viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta 130 koroonaga nakatumist, Eestis aga 138.

      Eesti nakatumiste arv on kasvanud 14 päevaga 178 protsenti ehk pea kolm korda, Soome kasv oli 94 protsenti ehk pea kaks korda.

      Eesti edestab ka Leedut, kus vastav nakatumiste number on 117 ja Lätit, kus vastav number on 39. Rootsi number on 53.

      Eesti liigub taas nakatumiste maailmarekordi kursil, nagu see oli käesoleva aasta algul.

  2. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Autod kihutavad päev otsa linnades edasi-tagasi ja ega autos istuja koroonat ei saa, saastab vaid õhku aga närv puhkab kodustest tülidest.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.