Keskkonnaminister Erki Savisaar astus ametisse

Erki Savisaar

Uueks keskkonnaministriks nimetatud Erki Savisaar andis täna Riigikogu ees ametivande ja astus ametisse.

Savisaare nimetas peaministri ettepanekul ministriks president Alar Karis, kes ühtlasi vabastas ametist senise keskkonnaministri Tõnis Möldri.

Enne ministriks saamist oli Savisaar alates 2015. aastast riigikogu liige. Varem on ta töötanud Tallinna Linnatranspordi ASis ning olnud eraettevõtja.

Savisaare elulugu: https://valitsus.ee/erki-savisaar

2 kommentaari
  1. siseruumides võib seistes korraga koos olla 20 inimest 3 aastat ago
    Reply

    Lõuna-Soome piirkondlik omavalitsus kehtestas Uusimaa maakonnale uued koroonapiirangud. Näiteks siseruumides võib seistes korraga koos olla 20 inimest.

    Otsus puudutab Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonda. Piirangud hakkavad kehtima järgmise nädala neljapäeval, 25. novembril ja kestavad kuni jõululaupäevani, vahendab MTV.

    Piirangud puudutavad siseruumides korraldatavaid üritusi, kus inimesed püsti seisavad ja siseruumides korraldatavaid laulmise üritusi.

  2. LNG-laevad on keskkonnale veel kahjulikumad kui diisel-laevad 3 aastat ago
    Reply

    Surugaasi ehk LNG-ga sõitvad laevad on keskkonnale veel kahjulikumad kui tavalised diisel-laevad, kuna neist satub õhku põlemata metaani, mis on süsinikdioksiidist 30 korda võimsam kasvuhoonegaas.

    Sellega muutub LNG-laevade väidetav keskkonnasõbralikkus olematuks. Erandiks on vaid kõrgsurvemootoriga LNG-laevad, aga neid on liikluses vaid mõned üksikud, vahendab Helsingin Sanomat.

    Asi tuli välja, kui Utö saarel asuvas ilmajaamas hakati pildistama mööduvaid laevu ja mõõtma nendest eralduvate gaaside sisaldust ja hulka. Siis selguski, et LNG-laevadest eraldub suures koguses metaani, mis on veel kahjulikum kui tavaliste diisel-laevade süsihappegaas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.