Välisminister Eva-Maria Liimets kohtus Berliinis Saksamaa välisministri Heiko Maasiga

Foto allikas: Välisministeerium

Välisminister Eva-Maria Liimets kohtus täna, 23. novembril Berliinis Saksamaa välisministri Heiko Maasiga, et arutada Valgevenega seotud rände ja hübriidrünnaku teemasid, Venemaa tegevust Ukraina piiril, Euroopa Liidu strateegilist kompassi ja muid Euroopa julgeoleku teemasid. Kõneldi ka kerksusest ning Euroopa Liidu ja Hiina suhetest.

Arutades oma Saksamaa kolleegiga ühist vaadet Valgevene kriisi lahendamisele, rõhutas välisminister Liimets Euroopa Liidu ühtsuse tähtsust. „Selleks, et Valgevene võimude tekitatud hübriidtegevus lõppeks, on väga oluline, et Euroopa Liit püsiks ühehäälse ja otsustavana. Peame jätkama rahvusvahelist survet selleks, et Valgevene võimudel ei õnnestuks viimase aja sammudega juhtida tähelepanu eemale oma tõsistelt inimõiguste ja rahvusvaheliste lepete rikkumistelt ning nad aitaks valelubadustega riiki meelitatud inimesed tagasi koju. Meie sõnum Valgevene võimudele ei ole muutunud — lisaks Euroopa Liidu piiride survestamise lõpetamisele tuleb neil vabastada poliitvangid, võimaldada kodanikuühiskonnal ja vabal ajakirjandusel areneda ning anda oma rahvale võimalus demokraatlikul viisil oma tuleviku üle otsustada,“ rõhutas minister Liimets.

Venemaa tegevusest Ukraina piiril kõneldes toonitas välisminister Liimets, et olukorra edasine eskaleerumine oleks äärmiselt ohtlik ja seaks ohtu mitte ainult Ukraina, vaid kogu Euroopa julgeoleku ning seepärast jälgib Euroopa Liit oma liitlastega sealseid arenguid tähelepanelikult.

Mõlemad ministrid kinnitasid Euroopa Liidu ja NATO koostöö tähtsust. „Nii Eesti kui ka Saksamaa seisukoht on ühtne ja muutumatu: NATO ja tugev Euro-Atlandi side on Euroopa julgeoleku nurgakivi,“ ütles välisminister Liimets.

Kerksuse teemal räägiti Eesti ja Saksamaa hea kahepoolse koostöö tulevikust, sealjuures valeinformatsiooni leviku tõkestamisest. Euroopa Liidu ja Hiina suhete puhul jäi kõlama ootus sellisteks kohtumisteks, kus ühtsusest, ühistest väärtustest ja huvidest lähtuvalt on kõigil liidu liikmesriikidel võrdne roll.

6 kommentaari
  1. Soo 3 aastat ago
    Reply

    KUs on parimad keskerakondlased kes varem kirjutasid artikleid Kesknädalasse.. Kui hea see leht oli varem. Sinna võisid oma arvamuse kirjutada kõik kes tahtsid . Tallinna TV pandi kinni ja me ei näe ega kuule Eestimaa parimaid ajakirjanikke. Mõningaid TV kanaleid ma ei vaata aga nad eksisteerivad. Aga Liimets seisab haletseb teiste riikidesse saadetud lõhestajaid, saadab teistele riikidele raha ehkki ise vajame abi. Raiskab maksumaksja raha igasugustele kohtumistele millest meile pole mingit kasu ja ega nii väikese riigiga keegi ei arvestagi ja see on tühi vaev..

    • Asi on lihtsamast lihtsam 3 aastat ago

      ALDE keelas ära igasuguse ajakirjandusliku vabaduse siin Maarjamaal.
      Seega leppigem vene võimuga.

  2. Nii 3 aastat ago
    Reply

    MIS ON LIIMETSAL VALGEVENEGA ASJA JA MIDA TA MUUTA SAAB, LIHTSALT RAISKAB AEGA JA RAHA.Valgevene oli rahulik riik seni kunisinna saadeti üks naine rahu rikkuma. Rahvas on oma eluga seal rahul.Meie riigis on rohkem probleeme aga ehk mõnede riikide halvustamine viib meie rahva mõtted halbadest asjadest eemale. ma pole valgevenelaste käest kuulnud et vüimule saadakse koristades teelt segajad valesüüdistuste näol nagu teevad sedareformierakondlased. See pole teiste asi keda rahvas valib Valgevenes. VIHAVAENU ÕHUTAJA ON HOOPIS POOLA, Kaasa aitavad ka Balti riigid ja segadust tekitab USA president kelle valimistel toimus ka verevalamine. Peaaegu pooled inimesed ei tahtnud teda ja nüüd ta ässitab teisi. Jube mis toimub.

  3. uskmatu-toomas 3 aastat ago
    Reply

    Lootsime keskerakonna võimu juurde saamisel parimat aga tegelikkuse vahet pole,nagu olime zabijakad kes väliste ässitajate käsul tormab amokki jooksma kõigi vastu kes lääne teatud ringkondadele ei meeldi !
    Meie poliitikuid ei huvita tõde karvavõrdki,loeb ainult kellegi kuskil kõrgelt tulev arvamus mida meil võetakse kui käsku !
    ETV saates rääkis migrant kuidas teda peteti lubadustega aga kellega need lubajad seotud olid seda ei mainitud – arvata võib,et Lukasenko ja Valgevenega pole neil lubajatel mingit pistmist !

  4. Reetmise vaim 3 aastat ago
    Reply

    Venelane reetis meid ja Ratas EKRE. Lõi noa selga.

  5. Tõnis Viilol 3 aastat ago
    Reply

    Ratas reetis ka Savisaare.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.