Regionaalminister Jaak Aab kohtus omavalitsusjuhtidega

Jaak Aab

Regionaalminister Jaak Aab kohtus täna omavalitsusjuhtidega, et pidada nõu energiahinna -ning energia toetusmeetmete teemal.

Teadupärast lepiti eelmisel nädalal valitsuskabinetis kokku kolmes uues meetmes, milleks on elektri- ja gaasi hinnalagi kodutarbijale ning äritarbijate elektri võrgutasu langetamine nulli. Paralleelselt uutega jätkuvad ka senised meetmed – näiteks elektri, gaasi ja kaugkütte hinnakallinemise hüvitamine keskmise ja madalama sissetulekuga inimestele.

Jaak Aab rääkis omavalitsusjuhtidele energiameetmete kokkuleppimise taustast ning kuulas väärtuslikku tagasisidet omavalitsuste tunnetuse kohta, kuidas seniste meetmete rakendamine on sujunud. Energia hüvitismeede on kahtlemata tekitanud mitmesuguseid emotsioone, ühelt poolt on kasvanud omavalitsuste halduskoormus, kuid teisalt on paljud inimesed saanud abi, mis on olukorda arvestades vägagi vajalik.

Tänaseks on toetuse saamiseks avalduse esitanud 36 000 inimest, mis näitab, et toetusmeede on ennast õigustanud. Paljudele inimestele on toetusraha välja makstud ning maksed jätkuvad ka lähipäevil. Regionaalminister tunnustab kõiki osapooli nende panuse eest – nii omavalitsusi kui ka kõiki, kes igapäevaselt energiakriisi lahendamisse panustavad.

2 kommentaari
  1. Jane 3 aastat ago
    Reply

    Keskerakondlased hoolivad meie inimestest ja püüavad meie heaks teha kõik mis võimalik. See pole kerge sest reformierakondlased pole kunagi hoolinud meie riigi vaesematest inimestest, pealegi mitmed poliitikud peavad tähtsamaks sõja-ja vihavaenu õhutamist Venemaa vastu ehkki praegune Venemaa pole meile midagi halba teinud. sekkutakse teiste riikide siseasjadesse ehkki meil on omal palju probleeme. Aga see sekkumine on mõttetu vaid ajaraiskamine sest ühe väikeriigiga ei arvestata nagunii. Palju tänu Aabile et hoolib meie inimestest ja püüab meie elu kergemaks teha.

  2. Oli 3 aastat ago
    Reply

    kuulda, kuidas Jaak lohutas omavalitsuste ninamehi, et kui seni ongi hästi läinud, siis tulevikus läheb kindlasti sitemini. Ega siis muidu valdu sundliidetud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.