Riigikogu arutab vaktsiinikahjude hüvitamise eelnõu

Siret Kotka

Täna on Riigikogus esimesel lugemisel eelnõu, millega luuakse patsiendikindlustuse ja vaktsiinikahjude hüvitamise süsteemid. Sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka ütleb, et vaktsiinikindlustuse eesmärk on lihtsustatud korras hüvitada inimestele vaktsineerimise tagajärjel tekkinud raske tervisekahjustus.

“Hüvitist saab nõuda juhul, kui tõenäoliselt vaktsineerimise tagajärjel on patsiendil tekkinud raske tervisekahjustus, mis kestab vähemalt neli kuud. Hüvitis on ette nähtud ka juhul, kui tõenäoliselt vaktsineerimise tagajärjel inimene sureb. Regulatsiooniga luuakse inimesele, kes on saanud vaktsineerimise järgselt rasket tervisekahju, võimalus nõuda kahju hüvitamist seaduses kehtestatud määras sõltuvalt kahju raskusastmest,” selgitab Keskerakonna fraktsiooni liige Siret Kotka.

Vaktsiinikindlustuse idee ühe algataja Andrei Korobeiniku sõnul on erinevaid põhjuseid, miks teatud hulk Eesti elanikest end vaktsineerida ei soovi. “Peame koos pingutama selle nimel, et usaldus riigiinstitutsioonide vastu oleks kõrgem. Vaktsiinikahjustuste fond on väike, kuid märgiline samm selles suunas,” lausub Andrei Korobeinik. “Oluline on ka see, et vaktsiinikahjustuste fond laieneb teistele vaktsiinidele. Loodan, et selle abil suudame peatada vaktsineerimistaseme langust Eestis ja vältida ammu unustatud haiguste epideemiaid, mis pole tänases maailmas sugugi haruldased.”

4 kommentaari
 1. Jah 2 kuud ago
  Reply

  kõike võib hüvitada kui meie raha õigesse kohta läheks. Aga sõjahüsteeria. vihavaenu õhutamiseja teistesse riikidesse oma nina toppimise põrast on mõned poliitikud kaotanud tahtmise tegeleda oma rahva heaolu kidlustamisega. Poetaks Brüsseli ja USA ees selle aseme, saadetakse raha teistele riikidele ehkki vajame ise abi. Suur tänu keskerakondlastele kes püüavad teha midagi head ja ei lähe kaasa sõjaõhutamise hullusega.

  • Tyhja sest ukrainast 2 kuud ago

   Oli vene osa ja mingu tagasi! Meie vajame rahu ja vennalikku venelast.

 2. to jah 2 kuud ago
  Reply

  Tervist ja elu ei hüvita miski!

 3. lugeja 2 kuud ago
  Reply

  Soomes saab hyvitist taotleda siis, kui peale maoõlivõtmist oled kaksnädalat haiguslehel.
  Kuni siin see kompi meetod on kohmakas ja tõestamised-vaidlused on tehtud megaraskeks ja kyll leitaxe miljoneid põhjuseid, mix seda toetus mitta maksa n.(muud terviseriskid, kahjustused , mida ei uuri keegi ennem tänavanurgal systimist).
  Ehkki erinevate soustide partiide numbrite järgi on juba võimalik kahjustus tuvastada,tehaxe nende kahjustuste maksmine nullilähedaseks.
  Ja inimelu ei maksagi midagi -healjuhul tõukutska maksumus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.